Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Χρυσοχοΐδης: Στις καταλήψεις συμμετέχουν παιδιά πλουσίων οικογενειών

“Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης, ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 “10”, ενώ εξέφρασε την άποψή του, ότι αυτή “είναι η χαρακτηριστικότερη περίοδος μετά την κρίση και γενικότερα στην μεταπολίτευση όπου υπάρχει ένα αίσθημα υψηλής αισιοδοξίας, γιατί οι πολίτες έχουν τη διάθεση να μπουν σε μια νέα περίοδο κανονικότητας”.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέδιο και στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι καταλήψεις κτιρίων ήταν αποτέλεσμα της ατιμωρησίας. Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, για το θέμα των καταλήψεων:”Εκτός από μια περίπτωση, δεν υπάρχει εκκένωση και μετά επανακατάληψη. Πάνω από είκοσι καταλήψεις εκκενώθηκαν. Η ασφάλεια είναι συνυφασμένη με το δικαίωμα της ελευθερίας. Έρχεται κάποιος και καταλαμβάνει το σπίτι σας, γιατί έτσι του αρέσει. Με ποιά λογική καθένας αρπάζει ένα κτίριο, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό. Γιατί αφήναμε τόσα χρόνια αυτές τις καταλήψεις. Όλες αυτές οι καταλήψεις; δεν είχαν “μωρομάνες” όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φονικά αντικείμενα ή ήταν σημεία που κατέφευγαν κάποιοι για να κάνουν παράνομες πράξεις”.

Σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα κτίρια στο Κουκάκι, τόνισε ότι έγιναν παρουσία εισαγγελέα και δεν υπήρξε παραβίαση, ενώ είπε πως περιμένει κάποια καταγγελία για τους τσιμεντόλιθους που πέταξαν καταληψίες σε αστυνομικούς, ενώ πρόσθεσε πως δεν άκουσε έως τώρα κάποια αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Υπάρχει μια επιτηδευμένη σιωπή”, πρόσθεσε, “για να μην δυσαρεστούν κάποιους που είναι κοντά τους. Στις καταλήψεις είναι πολλά παιδιά εύπορων οικογενειών και κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ”.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι από δω και πέρα θα υπάρχουν κάμερες σε όλες τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και θα τις έχουν οι ίδιοι αστυνομικοί, όπως γίνεται σε πολλές δημοκρατικές χώρες. Οι κάμερες θα καταγράφουν, όπως είπε, τις δράσεις των αστυνομικών και των διαδηλωτών, ενώ με τις προϋποθέσεις του νόμου θα γίνεται η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο υπουργός, θα επανέλθουν τα διακριτικά κάθε αστυνομικού, ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη θα έχει την δυνατότητα να εξετάζει αυτεπαγγέλτως και να παραπέμπει όποιον αστυνομικό έχει αποδειχθεί ότι ασκεί βία.

Όσον αφορά τα Εξάρχεια, ο υπουργός επισήμανε, ότι οι αλλοδαποί που δεν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και πουλάνε ναρκωτικά ή κυκλοφορούν με όπλα δεν θα μείνουν στην Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες που κάνουν παράνομες πράξεις θα πάνε εκεί που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια”, ενώ πρόσθεσε ότι η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της. Τόνισε, μάλιστα, ότι στο επόμενο δίμηνο δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα από αυτούς τους κακοποιούς στα Εξάρχεια, ενώ ότι τα “χοντρά ναρκωτικά” έχουν φύγει από τα Εξάρχεια και οι περισσότεροι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται είναι παράνομοι.

Επίσης, ο κ.Χρυσοχοϊδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ανέλαβε για τρίτη φορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και βρήκε μια αποδιοργάνωση έως διάλυση των Υπηρεσιών, ενώ πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που συνάντησε την αστυνομία σε αυτό το επίπεδο.

Παράλληλα, επισήμανε, πως την επομένη από την 17η Ιανουαρίου που θα ορκιστούν οι νέοι αστυνομικοί, μέσα από ένα οργανωμένο πλάνο στο λεκανοπέδιο, θα υπάρχει πλήρης παρουσία αστυνομικών για να υπάρξει ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα.

Αναφερόμενος στο νόμο Παρασκευόπουλου, ο κ.Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι άφησε έξω πολλούς εγκληματίες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν από περίπου 20 ημέρες συνελήφθησαν 34 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 18 είχαν συλληφθεί 200 φορές, δικάστηκαν ισάριθμες φορές και άλλες τόσες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τώρα πλέον είναι έγκλειστοι.

Για την κατάργηση του ασύλου, υπογράμμισε ότι “υπήρχε διάχυτος ο φόβος στα Πανεπιστήμια, ενώ τώρα πλέον δεν υπάρχουν στειλιάρια εκεί. Η κατάργηση του ασύλου ήταν ένα ώριμο κοινωνικό αίτημα”.

Σχετικά με την τρομοκρατία, ο υπουργός τόνισε ότι “υπάρχουν κίνδυνοι, απειλές, αμετανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η προσφορά τους είναι να προκαλούν εκρήξεις ή να κάνουν δολοφονικές ενέργειες. “Αγωνιώ και ανησυχώ”, πρόσθεσε, “γιατί είμαστε μια ανοιχτή χώρα όπως όλη η Ευρώπη. Πρέπει να θωρακίσουμε την χώρα μας, γιατί έχουμε και νέους κινδύνους από την ισλαμική τρομοκρατία”.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό – προσφυγικό επισήμανε ότι “η κάθε ημέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως “αν είναι διαχειρίσιμες οι ροές, τα πράγματα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι καλύτερα”. Για το ίδιο θέμα ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στο report που έστειλε το 2019 προέβλεπε ροές 35.000 χιλιάδων και τελικά ήταν διπλάσιες”.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι έχουν τις ίδιες απόψεις στα ζητήματα της ασφάλειας, ενώ επισήμανε, ότι ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κεντρώος φιλελεύθερος πολιτικός που εκφράζει μεγάλο μέρος του κέντρου”.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι “ο πρωθυπουργός έχει την σύνεση και την φρόνηση να χειριστεί το θέμα”, ενώ τέλος τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής, την οποία χαρακτήρισε “¨καταστροφική”.

Τέλος, ο κ.Χρυσοχοϊδης σημείωσε, ότι ο θάνατος 100 ανθρώπων στο Μάτι ήταν αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...
Τσίπρας: Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ-Στο Παρίσι ο Τσίπρας: Θετική η έκθεση Μπακογιάννη για την ένταξη...

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στην συζήτηση και ψήφιση της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο...

Αμηχανία και γκρίνια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά την «ομολογία» Παππά για προσυνεννόηση

Σε μια φάση που οι πολιτικοί χειρισμοί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άρχισαν να αποδίδουν και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε να ανακτά το χαμένο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΚΙ ΟΜΩΣ! Η Μήδεια του μύθου δεν σκότωσε ποτέ τα παιδιά της

"Το δίκιο δε φωλιάζει στα μάτια των θνητών · δίχως να μάθεις τι κρύβει...

Σοκ στην Σικελία: Στραγγάλισε τα δύο του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του

Αποτροπιασμό και σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση της δολοφονίας, από μέρους του...

ΟΗΕ: Πάνω από ένα στα δέκα παιδιά κάτω των 5 ετών στη Γάζα πάσχει από οξύ υποσιτισμό

Σχεδόν ένα στα 10 παιδιά της Γάζας κάτω των πέντε ετών πάσχει από οξύ υποσιτισμό, κάτι που...

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ: Να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος

Ξεκάθαρο μήνυμα για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ έστειλε για πρώτη φορά με δημόσια παρέμβασή...