Οι μπάτσοι του Ταγίπ Ερντογάν, μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν το πρωί εναντίον Κούρδων υποστηρικτών του PKK και του YPG, επιτέθηκαν πριν από λίγο σε διαδηλωτές έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Η επίθεση εναντίον των Κούρδων διαδηλωτών ήταν βίαιη και “χύθηκε αίμα”, μας είπε ο συνάδελφος Πέτρος Κασφίκης, που βρέθηκε εκεί και βιντεογράφησε τα επεισόδια για το κανάλι Stat και την ιστοσελίδα MIGNATIOU.COM.
Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, οι μπάτσοι βγήκαν από την τουρκική πρεσβεία και επιτέθηκαν στους ανυπεράσπιστους Κούρδους. Φορούσαν μαύρα κουστούμια και γραβάτες και μαύρα γυαλιά. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον του προέδρου της Τουρκίας, και τον συνέδεσαν με τους τζιχαντιστές του ISIS.
Οι Αμερικανοί αστυνομικοί παρενέβησαν αμέσως αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν συλλήψεις επειδή οι Τούρκοι αστυνομικοί είχαν διπλωματικά διαβατήρια.
Πηγή: mignatiou.com