Δακρυγόνα σε διαδήλωση έξω από το Κογκρέσο της Μπραζίλια

59

Με δακρυγόνα επιχείρησε να διαλύσει η αστυνομία της Μπραζίλια χιλιάδες μέλη φυλών αυτοχθόνων της Βραζιλίας που διαδήλωναν για τα δικαιώματά τους.

Συγκρούσεις των διαδηλωτών με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έγιναν μπροστά στο Κογκρέσο της Βραζιλίας και οι αρχές επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση με δακρυγόνα. Ομάδες διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν τόξα και βέλη, μετέφεραν φέρετρα, που συμβόλιζαν τους θανάτους αυτοχθόνων στη διάρκεια κατάληψης αρχαίων γαιών τους σε όλη τη Βραζιλία.

Η διαδήλωση έγινε στη διάρκεια της λεγόμενης Εβδομάδας Αυτοχθόνων και μια σειρά κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα, αναδεικνύουν τα πολλά προβλήματα φυλών ενώ παλεύουν για την επιβίωσή τους ενόσω επεκτείνεται όλο και περισσότερο η  βιομηχανοποιημένη γεωργία, γεγονός που έχει επίπτωση στα δικαιώματα των γηγενών στη γη τους.

Διαβάστε επίσης:  Δεκαπλάσια τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού από όσα ανακοινώθηκαν στην Αμερική

«Τα φέρετρα αντιπροσωπεύουν όλους τους γηγενείς, από 350 φυλές, που έχουν σκοτωθεί», ανέφερε ο 58χρονος ιστορικός της φυλής Γκουαράνι, Μαρίζ ντε Ολιβέιρα. «Το αγροτικό και ευαγγελικό λόμπι θέλουν να καταστρέψουν τα δικαιώματά μας και να μετατρέψουν τη Βραζιλία σε παγκόσμιο σιτοβολώνα, τερματίζοντας τη βιοποικιλότητα», τόνισε.