Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020
21.7 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1909.... Η Ελλάδα αγοράζει από την Ιταλία το θωρηκτό "Αβέρωφ", έναντι 24 εκατομμυρίων δραχμών, από τα οποία τα 8 εκατομμύρια προέρχονται από κληροδότημα του εθνικού...

Debate: Τι απάντησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Α’ Κύκλος: Οικονομία-Ανάπτυξη

Αλέξης Τσίπρας: «Στη μάχη με ασύμμετρες δυνάμεις υπήρξαν τομές που δυνάμωσαν το ηθικό του λαού, αλλά και λάθη τα οποία διορθώθηκαν. Δεν υλοποιήσαμε όλα όσα υποσχεθήκαμε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται. Εξασφαλίσαμε δέσμευση για το χρέος. Σταθεροποιούμε την οικονομία με τη νέα συμφωνία, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση, πήραμε 35 δισ. από το πακέτο Juncker.  Σε αυτό το εξάμηνο η κυβέρνηση έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη για το δίκαιο του ελληνικού λαού»

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: “Είπαμε πολλά το 2012 – Πολλά τα πράξαμε, άλλα επιδιώξαμε να τα πράξουμε αλλά δεν είχαμε την αυτοδυναμία. Ζητάμε την ψήφο των Ελλήνων για να φέρουμε επενδύσεις”

Παναγιώτης Λαφαζάνης: “Δεν είναι καταστροφή το εθνικό νόμισμα – Εθνικό νόμισμα έχουν δέκα χώρες στην ΕΕ – Θα ενισχύσει τις εισαγωγές και την απασχόληση. Δεν είναι το καλύτερο πράγμα να κάνουμε τρομοκρατία για κάτι που δεν έχει συζητηθεί καθόλου – Η μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα δεν είναι τίποτα το παράξενο – Μπορεί να εξασφαλιστεί με την εκτύπωση νομίσματος – Η υποτίμηση του νομίσματος θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση – Το μνημόνιο είναι η καταστροφή”.

Σταύρος Θεοδωράκης: “Στις 21 Σεπτεμβρίου χρειάζεται μια τολμηρή κυβέρνηση με νέα πρόσωπα, με τις μεταρρυθμίσεις πάνω από τα μνημόνια –  Θα δώσουμε μάχη στο πλευρό των μεγάλων χαμένων των Μνημονίων – Στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, όταν κάποιος βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό παίρνει δύσκολες αποφάσεις.”

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η πρόταση μας για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι σαφώς καλύτερη από την πρόταση του κ. Λαφαζάνη. Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας θα επιβάλει νέα σκληρά μέτρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η  Ελλάδα έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες. Μπορούμε να διαγράψουμε και μονομερώς το χρέος και να αναπτύξουμε την οικονομία της.

Πάνος Καμμένος: “Η βαριά φορολόγηση σταματάει την ανάπτυξη – Όσο πιο μικρή είναι η φορολόγηση τόσο μεγαλύτερα είναι τα έσοδα για το κράτος. – Σε κάποιες επενδύσεις θα πρέπει να είναι μηδενικοί οι συντελεστές φορολόγησης – Στα νησιά δεν θα έπρεπε να μπει ΦΠΑ. Να γίνουν τα ελληνικά νησιά η Καραϊβική της Ευρώπης – Δεν καταφέραμε να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ – Ο ΕΝΦΙΑ σκοτώνει την υποδομή”

Φώφη Γεννηματά: “Εμείς έχουμε εμπειρία, γνώση και ξέρουμε να διαπραγματευτούμε σκληρά. Το ΠΑΣΟΚ έχει κατηγορηθεί πολύ, αλλά είναι ένα κόμμα πατριωτικό που δεν βάζει πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον”.

Β’ Κύκλος: Διοίκηση και Κοινωνική Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: (αντιδράσεις για την ερώτηση) “Στον εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ – Όλα τα κόμματα έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Με απόλυτη διαφάνεια έχουμε νοικοκυρέψει το σπίτι μας (ΠΑΣΟΚ) – Δεν δανείστηκε χρήματα για να μην τα επιστρέψει ποτέ. Απαιτείται διαφάνεια, αλλά πάνω από όλα βρίσκεται το κράτος”

Πάνος Καμμένος: “Οι ΑΝΕΛ είμαστε το μόνο κόμμα που δεν είχε απώλειες στην ψήφιση της συμφωνίας – Είμαστε 13 και μείναμε 13. Στηρίξαμε την πρόταση που ρύθμισε το χρέος – Δεν πυροβολήσαμε τη χώρα αλλά τα πόδια μας – Θα ψηφίσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους. Πιστεύω στην ιδιωτική οικονομία, αλλά και στο δημόσιο – Πρέπει να συνεργάζονται και σε αυτό συντελούν προγράμματα της ΕΕ “

Δημήτρης Κουτσούμπας: « Έχουμε μάθει να ζούμε σε έναν Δημόσιο τομέα που έχει σαπίσει – Πρέπει να βλέπουμε όχι μόνο τον διεφθαρμένο, αλλά και τον διαφθορέα.  – Πρέπει ο λαός  να ελέγχει τον κρατικό τομέα μέσα από την παραγωγή, από τις συνελεύσεις, μέσα από μορφές πραγματικής λαϊκής εξουσίας – Αν δούμε τα νοσοκομεία, είναι τεράστιες οι ελλείψεις. Το ίδιο και στα σχολεία. Δεν χρειάζεται να αναπληρωθούν αυτά τα κενά;»

Σταύρος Θεοδωράκης: “To δημόσιο έχει 1.614 οργανισμούς, δεκάδες γραμματείες – Μπορούμε δραστικά να μειώσουμε το κόστος και τα πρόσωπα στα ρετιρέ της εξουσίας- Το Ποτάμι προτείνει να καταργηθούν οι πολεοδομίες – Να μειωθεί το κομματικό κράτος και η γραφειοκρατία. Ναι στην αξιολόγηση υπαλλήλων και δομών, πρέπει το δημόσιο να εξυπηρετεί το ιδιωτικό συμφέρον”.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: ” Θέλουμε ένα κράτος να υπηρετεί τον πολίτη, τον λαό και την ανάπτυξη – Θα είναι ένα σοσιαλιστικό κράτος και όχι κομματικό φέουδο. Αυτό το κράτος όμως δεν μπορεί να υπάρξει με τα μνημόνια. Θέλουμε ένα κράτος που δεν θα είναι της διαπλοκής – Αλλά αυτό προϋποθέτει να φύγουμε από τα μνημόνια – Να μπει πρώτα ο άνθρωπος”.

Ευάγγελος Μειμαράκης: “Θα φέρουμε επενδύσεις – Θέλουμε συνεργασία, σε αντίθεση με τον Τσίπρα – Θα διαπραγματευτούμε”

Αλέξης Τσίπρας: “Υλοποιήσαμε τις εξαγγελίες για ρύθμιση 100 δόσεων και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Η νέα συμφωνία περιέχει και ορισμένους συμβιβασμούς οι οποίοι ήταν αναγκαίοι – Κάναμε έναν έντιμο συμβιβασμό, παράλογος φόρος ο ΕΝΦΙΑ που θεσμοθετήθηκε επί των ημερών της ΝΔ, θα αντικατασταθεί – Ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και δεν ξεχνά”

Γ’ Κύκλος: Παιδεία και Υγεία

Αλέξης Τσίπρας: Πρέπει να γίνει διάλογος για την παιδεία και συναινέσεις – Να υπάρχουν πειραματικά σχολεία παντού – Σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα η παιδεία και το έμψυχο προσωπικό – Όχι στην παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην αγορά – Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία”

Ευάγγελος Μειμαράκης : “Θέλουμε πρότυπα σχολεία σε κάθε νομό – Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρεί την ιδιωτική παιδεία με το ΦΠΑ –  Ό,τι ιδιωτικό, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να το τιμωρήσει”

Παναγιώτης Λαφαζάνης: “Υπάρχει η ανάγκη επανάστασης στην παιδεία όπως και στην υγεία – Δεν είναι επανάσταση, όμως, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Επανάσταση σημαίνει να χρηματοδοτήσουμε την παιδεία και την υγεία που έχει ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και γιατρούς.”

Σταύρος Θεοδωράκης: “Η παιδεία έχει πρόβλημα με τους “σαμποτέρ” – Ζητάμε να καταργηθούν οι κομματικές νεολαίες στα πανεπιστήμια – Ναι στον διάλογο, αλλά όχι υπό τη σημαία των κομμάτων. Εξωφρενικά τα όσα έκανε στην παιδεία ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς δασκάλους. Το Ποτάμι θέλει υπουργό Παιδείας έξω από τα κόμματα, θέλουμε σχολεία του μέλλοντος, όχι του παρελθόντος. Για την παιδεία χρειάζεται εθνική επιλογή”

Δημήτρης Κουτσούμπας: « Το ΚΚΕ ψήφισε όχι σε όλα τα προαπαιτούμενα, άρα και στον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση – Πλήττεται πάλι η λαϊκή οικογένεια – Μμε την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία, πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια – Πρέπει να καταργηθεί, είναι άδικο μέτρο – Με τον κ. Λαφαζάνη έχουμε πολλές διαφορές, η άποψη του κόμματός του δεν οδηγεί σε μία νέα κοινωνία όπου την εξουσία θα την έχει ο λαός»

Πάνος Καμμένος: “Στο θέμα της παιδείας έχουμε πολλές φορές αρπάξει το τρενάκι του ΣΥΡΙΖΑ – Διαφωνήσαμε και στο θέμα με τους αιώνιους φοιτητές – Δεν θα έχουμε 25.000 κενά γιατί η κυβέρνηση υπέγραψε να προσληφθούν 19.000 – Είμαι υπέρ των προτύπων σχολείων -Είναι απαράδεκτο το 23% του ΦΠΑ στην παιδεία – Θα απολυθούν 8.000 άνθρωποι, αυτό είναι ισοδύναμο με το 23% στην παιδεία.”

Φώφη Γεννηματά:  “To μεγάλο πρόβλημα με το φάρμακο έχει να κάνει με το κόστος – Πρέπει να προχωρήσουμε με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση – Πρέπει να ζωντανέψουμε ξανά το εθνικό σύστημα υγείας. Πρέπει να στηριχθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία – Η κυβέρνηση έχει δεχθεί πολύ σκληρούς όρους στο μνημόνιο – Πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με αξιοπιστία”.

Δ Κύκλος: Μεταναστευτική πολιτική και προσφυγικό

Φώφη Γεννηματά: “Πρέπει να δράσουμε για το μεταναστευτικό – Το πρόβλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η αδράνεια – Πρέπει να πειστεί η ΕΕ πως το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό. Να αλλάξει ριζικά η πολιτική της ΕΕ για το μεταναστευτικό και να προστατευθούν τα ελληνικά νησιά”

Πάνος Καμμένος: “Αν είχα το δικαίωμα βέτο θα ήταν για το θέμα της ιθαγένειας – Στο τέλος, όμως, η κυβέρνηση έπραξε σωστά. Η πρόταση με τα πλοία ήταν και δική μας – Το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες που θα πάνε στην Ευρώπη αλλά οι λαθρομετανάστες. Πρέπει να επιστρατεύσουμε κι άλλα πλοία για να αποφορτιστούν τα νησιά – Η Ευρώπη μέσω Γερμανίας μας απείλησε με τους πρόσφυγες.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Τουρκία προκαλεί και ο Στόλτενμπεργκ κοιμάται...

Η Τουρκία προκαλεί και ο Στόλτενμπεργκ κοιμάται…

Σε ακόμη μια προκλητική ενέργεια προχώρησε η Τουρκία, εκδίδοντας NAVTEΧ για στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο, ανήμερα των εθνικών επετείων Ελλάδας και Τουρκίας.
Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η μεταγωγή στις φυλακές

Χρυσή Αυγή: Ξεκίνησε η μεταγωγή στις φυλακές

Ξεκίνησε η μεταγωγή απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων για την Χρυσή Αυγή. Διαφεύγει ο...
Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Τα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το υπουργείο Εσωτερικών και τους...

Κορονοϊός – Κικίλιας: Έχουμε κάποιους δύσκολους μήνες μπροστά μας

"Χθες ο Πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στη σωστή βάση για άλλη μια φορά. Είναι μια συλλογική προσπάθεια" τόνισε ο υπουργός Υγείας.
Κορωνοϊός: Τα μέτρα προστασίας στη Βουλή

Κορωνοϊός: Τα μέτρα προστασίας στη Βουλή

Επικαιροποιήθηκαν τα μέτρα προστασίας στη Βουλή για τον κορωνοίο που ισχύουν στο κεντρικό κτίριο του Μεγάρου, καθώς και στα περιφερειακά κτίρια, στον...
Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα...
Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες

Έγινε η ανατροπή: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ήταν κοινό μυστικό στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι την Τετάρτη θα είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των κρουσμάτων να προκαλεί ίλιγγο....

Ακολουθήστε μας

7,492ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
948ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια...

Ο Τύπος του Σαββάτου 24/10

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 24-10-2020 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ»...

Το ανέκδοτο: Γιατί ο δονητής είναι καλύτερος από έναν … άνδρα !!

Όλο και περισσότερες γυναίκες απενοχοποιούν τα sex toys. Βασιλιάς τους, είναι ο...

Δρακωτός για ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Άκρως δελεαστική η πρόταση μας αλλά ο Αλαφούζος ψάχνει συμπαίκτη κι όχι αγοραστή»

Ο επικεφαλής των ενδιαφερομένων για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μάρκος Δρακωτός, σε δηλώσείς...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή