Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.6 C
Athens

Debate: Απαντήσεις Αλ. Τσίπρα σε θέματα εσωτερικής πολιτικής

Α’ Κύκλος: Εσωτερική πολιτική

Περί συγκυβέρνησης

«Αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση, αλλά όχι μια παρά φύσιν κυβέρνηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, απορρίπτοντας τα σενάρια περί συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.
Διεκδικώ πλειοψηφία με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, είπε.  Διεκδικώ την πλειοψηφία, αλλά και αν την πάρω θα επιδιώξω συμμαχίες, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, δεσμευόμενος πως θα σεβαστεί απόλυτα το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Έχουμε ριζικές διαφορές με τη ΝΔ, όπως για το θέμα του χρέους, καθώς η Νέα Δημοκρατία έλεγε ότι το χρέος ήταν βιώσιμο.
Είναι επιθυμία της διαπλοκής να με πάρει στην αγκαλιά της, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε, καθώς έχουμε αφήσει ανοιχτές μάχες, όπως τη μάχη για το χρέος, τη μάχη για την πρώτη κατοικία, η μάχη για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ώστε να μην περάσει εκεί η περιουσία του δημοσίου. Τιμώ τον Β. Μεϊμαράκη ως πολιτικό αντίπαλο, αλλά είναι κάποιος που εκπροσωπεί ένα κόμμα που έριξε 25% το ΑΕΠ και ανέβασε την ανεργία στα ύψη. Εμείς πήραμε φιλολαϊκά μέτρα, όπως τις 100 δόσεις.»

Φοροδιαφυγή

«Θέλω να θυμίσω, για να ξέρει ο ελληνικός λαός, πως επί κυβερνήσεων της ΝΔ δεν ελέγχθηκαν οι μεγάλες υποθέσεις της φοροδιαφυγής, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για την πάταξη της φοροδιαφυγής».
Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε τη λίστα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των καταθετών της τράπεζας HSBC (λίστα Λαγκάρντ) και ο οποίος δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στην υπόθεση από τη διακυβέρνηση Τσίπρα.
«Ποια ήταν τα κόμματα που έπαιρναν το 3% των μαύρων ταμείων της Siemens;
Οι υποθέσεις φορδοαφυγής ελέγχθηκαν επί ΝΔ;”

Σκουριές, μεταλλεία χρυσού

«Το θέμα των Σκουριών δεν είναι καινούριο, το ξέρουμε όλοι.
Η εξόρυξη χρυσού, είναι παγκοσμίως γνωστό πως προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον.
Στον τόπο μας πρέπει να εφαρμόζεται η νομιμότητα. Εμείς θέλουμε επιχειρήσεις, αλλά που να σέβονται το περιβάλλον και τους εργαζομένους. Εμείς είμαστε με τους νόμους και με τους εργαζομένους. Για να έρθουν επενδύσεις χρειάζεται σταθερότητα, πρέπει να σταματήσει η διαπλοκή και να μειωθεί η γραφειοκρατία.
Πέντε χρόνια τώρα εσείς δημιουργήσατε συνθήκες απο- επένδυσης και φταίμε εμείς που κυβερνήσαμε έξι μήνες».

Ασφαλιστικό

«Δώσαμε μια πολύ σκληρή μάχη στο θέμα των συντάξεων για να διατηρηθούν. Η όποια εξοικονόμηση χρημάτων θα στρέφεται στα ασφαλιστικά ταμεία.
Το ασφαλιστικό είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, είτε είχαμε συμφωνία, είτε δεν είχαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για μια μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Θα υπάρξουν ισοδύναμα μέτρα για να διατηρηθούν και να μην κινδυνεύσουν  οι συντάξεις.

Προνόμια του πολιτικού συστήματος

«Πρέπει να μπει τέλος στα προνόμια και την ευνοϊκή μεταχείριση του πολιτικού συστήματος.  Σε αυτό συμφωνούμε με τη ΝΔ, ακόμη κι ας μην συγκυβερνήσουμε.
Την ώρα που ο λαός υποφέρει, δεν θα πρέπει να υπάρχουν προνόμια και ευνοϊκή μεταχείριση των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου.»

Τραπεζικές καταθέσεις

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που έγινε επί κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου δεν προέβλεπε τίποτα για τα κόκκινα δάνεια, ένα πολύ κρίσιμο θέμα.
Έγινε ανακεφαλαιοποίηση ύψους 40 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και δεν καλύφθηκαν τα κόκκινα δάνεια.
Για αυτόν τον λόγο χρειάζονται τώρα ακόμη 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες.  Εμείς εξασφαλίσαμε 25 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, με τα οποία διασφαλίζονται οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Θέλουμε ένα ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων και ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, θέλουμε ένα είδος σεισάχθειας».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

Για «ακόμα μία δέσμευση» της κυβέρνησης που «γίνεται πραγματικότητα» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας...

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός του ευρωψηφοδελτίου ο Δ. Παπανώτας

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι ο Δημήτρη Παπανώτας βγαίνει από το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που...

Την Παρασκευή η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Θα παραστεί και ο Αλέξης...

Αύριο το απόγευμα θα γίνει η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον «Ελληνικό Κόσμο» όπου θα ανακοινωθούν εκτός από τους υποψηφίους που προέκυψαν από...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης...

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαικής οικονομίας» ανέφερε ο...
Ρωμανός: Όποτε και να ξεκινούσε το έργο για τον περίπατο θα υπήρχε γκρίνια

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μια τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς 

Ενα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών αποφάσισε η αρμόδια διακομματική επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών....

Αναβάλλεται η τηλεμαχία Γεννηματά – Ανδρουλάκη λόγω του πένθους

Αναβάλλεται η τηλεμαχία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη που είχε συμφωνηθεί για...

Ικανότερη και πιο πειστική βρήκαν την καγκελάριο Μέρκελ στην τηλεμαχία οι τηλεθεατές

Ικανότερη, συμπαθέστερη και πιο πειστική βρήκαν την καγκελάριο Μέρκελ στην αποψινή προεκλογική τηλεμαχία οι...

Τι ποσοστά τηλεθέασης συγκέντρωσε το debate Τσίπρα-Μεϊμαράκη

Την πρώτη θέση της τηλεθέασης κατέκτησε η ΕΡΤ1 με το μέσο μερίδιο του σταθμού να...