Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Debate: Απαντήσεις Β. Μεϊμαράκη σε θέματα εσωτερικής πολιτικής

Α’ Κύκλος: Εσωτερική πολιτική

Περί συγκυβέρνησης – συνεργασίας

«Πρέπει να υπάρξει μία μίνιμουμ συνεργασία σε επίπεδο προγραμματικής βάσης, προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση.
Ζήτησα με τον κ. Τσίπρα να έχουμε κοινό προγραμματισμό σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως στην εφαρμογή των όρων που ο ίδιος υπέγραψε. Η συνεργασία δεν είναι θέμα προσώπων.
Δεν ζητάει κανείς να αφομοιώσει ο ένας τον άλλον. Μπορούμε να συγκροτήσουμε μία εθνική ομάδα, απαιτείται περισσότερη συνεργασία.
Οφείλουμε να έχουμε ανθρώπους που θα στηρίξουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.  Μπορούμε να προτείνουμε σε ανθρώπους από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά και από την κυβέρνηση Τσίπρα, να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση».

Περί διαφάνειας

«Μην μας κάνουν μαθήματα περί διαπλοκής κάποιοι που δεν έφεραν ούτε ένα νομοσχέδιο για τη διαπλοκή.  Μπορεί να μας πει ο κ. Τσίπρας ένα μέτρο που έφερε; Το μόνο που έκανε είναι ότι κατάργησε τη διαύγεια. Έφερε στη Βουλή έναν νόμο για τα ΜΜΕ χωρίς να τον περάσει.
Τι περιμένει; Θέλει απλά να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας έχει ρίξει χαμηλά το επίπεδο, επειδή ενδεχομένως έχει γίνει μνημονιακός.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι είστε διαπλεκόμενος μέχρι το μεδούλι. Εμείς εισπράξαμε 35 εκατ. από τη λίστα Λαγκάρντ, εσείς μηδέν».

Ανάπτυξη

«Όσον αφορά στην ανάπτυξη, ο κ. Τσίπρας έδιωξε κάθε επένδυση.
Δεν προχώρησε η Cosco, τα αεροδρόμια, οι Σκουριές. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα.
Ακόμα και τα έργα σε οδικούς άξονες σταμάτησαν, γιατί δεν υπήρχε ρευστό. Ο κ. Τσίπρας μπερδεύει τα στοιχεία για την ανάπτυξη. Παραμένει ο πρωθυπουργός με τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων.
Εμείς δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο. Στηρίξαμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
«Το μνημόνιο φέρει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Μόνο επί Τσίπρα έπεσαν στο τραπέζι οι ομαδικές απολύσεις και τις υπέγραψε».

«Πρέπει να συνεννοηθούμε με τον κ. Τσίπρα. Γα την αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει δύο βουλευτές, αλλά 32. Ο ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια ήταν στο 3%. Εφόσον η χώρα μπει στην κανονικότητα δεν θα υπάρξουν αυτά τα ποσοστά»

«Άδεια ταμεία»

Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Τσίπρα ότι τον Ιανουάριο βρήκαν άδεια ταμεία, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «λέει ψέματα. Γιατί  ζήτησε παράταση, χωρίς να πάρουμε ρευστό; Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Τσίπρα το Grexit.  Ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι έκανε πίσω».

«Εμείς διδαχθήκαμε από τα λάθη μας. Με νέους ανθρώπους, ικανούς, άξιους, θα συγκρουστούμε με τη διαπλοκή και θα εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις.

ΕΝΦΙΑ

«Η ΝΔ έχει παραδεχθεί πως πράγματι περιέχει αδικίες και πρέπει να φορολογηθούν κάποιες μεγάλες εκτάσεις.  Ήμασταν έτοιμοι αλλά ήρθαν οι εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα τον καταργήσει και τελικά, τον εφάρμοσε.
Εγώ δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θέλω να σας κοιτάω στα μάτια μετά τις εκλογές.
Με το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων έργων, οι πόροι που θα αποδεσμευτούν από το πιθανό πλεόνασμα, θα αξιοποιηθούν για τη μείωση των φόρων».

 

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...
Τσακαλώτος κατά Κυρανάκη

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 ψήφους – Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα

Απορρίφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Στην...
Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος μετά το...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ευρωεκλογές: “Κλείδωσαν” οι υποψηφιότητες Μεϊμαράκη, Ασημακοπούλου, Αυτιά, Δήμα, Κοτανίδου

Οριστικοποιήθηκαν οι πρώτες υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι και πάλι υποψήφιος...

Κ. Μπακογιάννης: Η Αθήνα δεν προχωράει με συνθήματα – Χ. Δούκας: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η Αθήνα είναι καθαρότερη από ποτέ. Είναι καθαρή;...

Την Τετάρτη το debate Μπακογιάννη – Δούκα

Την Τετάρτη, στις 21.15 το βράδυ θα γίνει στην ΕΡΤ το debate ανάμεσα στους...

Debate ζητάει ο Μπακογιάννης

Επιστολή στην ΕΡΤ έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζητώντας να πραγματοποιηθεί τηλεμαχία με...