Δείτε πως τουρκικές ακταιωροί «σπρώχνουν» λέμβους με αλλοδαπούς στα ελληνικά ύδατα (βίντεο)

21
Δείτε πως τουρκικές ακταιωροί «σπρώχνουν» λέμβους με αλλοδαπούς στα ελληνικά ύδατα
φώτο αρχείου

Τουρκικές ακταιωροί «σπρώχνουν» λέμβους με αλλοδαπούς στα ελληνικά ύδατα έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Στο βίντεο καταγράφονται δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων, ενώ είναι εμφανείς οι προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.

Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από την Τουρκία με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα τη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Σημειώνεται ότι με τον κατάλληλο εξοπλισμό εντοπίζονται οι λέμβοι μόλις ξεκινήσουν από τα τουρκικά παράλια και επιτηρούνται συνεχώς, ενώ ενημερώνονται και οι αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Διαβάστε επίσης:  DW: «Ελλάδα, Γαλλία & Τουρκία βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης – Προβλέπεται θερμό καλοκαίρι στην Μεσόγειο»