Δείτε σ’ ένα μόνο λεπτό, πόσα χρόνια θα ζήσετε…

41
Δείτε σ' ένα μόνο λεπτό, πόσα χρόνια θα ζήσετε...

Υπάρχει μία ταχύτατη άσκηση που όχι μόνο βοηθάει να καταλάβουμε το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης, τη υγείας των μυών μας και την ευλυγισία μας, αλλά και κάτι απίστευτο: πόσα χρόνια θα ζήσουμε…

Ομολογώ πως όταν διάβασα γι`αυτό το τέστ του, αρχικά ξαφνιάστηκα και το αμφισβήτησα. Ωστόσο, όταν το διάβασα ολοκληρωμένο, είδα πως έχει σωστή βάση. Αναφέρομαι στο Sitting and Rising Test (SRT), που σύμφωνα με αυτό, η ευκολία με την οποία μπορείτε να καθίσετε και να σηκωθείτε από το πάτωμα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χέρια ή γόνατα, δείχνει πόσα χρόνια θα ζήσετε, αλλά ακόμα και αν χρειάζεστε επειγόντως ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού και των ποδιών. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η καλή φυσική κατάσταση συνδέεται με μεγαλύτερα ποσοστά μακροζωίας και ευεξίας.

Διαβάστε επίσης:  Ποια τα οφέλη από τη μείωση του κόκκινου κρέατος

Πώς λειτουργεί όμως αυτό το τεστ; Με μέγιστο σκορ το 10, θα αφαιρείται ένας πόντος κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε κάποιο μέρος του σώματός ή χάνετε η ισορροπία.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκαν στο European Journal of Cardiology. Όσοι συμμετέχοντες συγκέντρωσαν λιγότερους από 8 πόντους στο STR, είχαν έως και διπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια θανατηφόρο νόσο μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, από τους εθελοντές που συγκέντρωσαν 9 και 10 βαθμούς.

Το βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί τον τρόπο που πολύ απλά μπορεί να το κάνει ο καθένας μας, αλλά και πως θα υπολογίσουμε με ακρίβεια τους πόντους. Καλή επιτυχία!