Δεκατρείς πρωτόγνωρες εικόνες από όλο τον πλανήτη αποτυπώνουν το «τέλος» των ανθρώπινων επαφών

70

Συγκλονιστικές φωτογραφίες που «αιχμαλωτίζουν» το τρομακτικό μέγεθος της κοινωνικής απόστασης στην εποχή του κορονοϊού

Η κοινωνική απομάκρυνση ακούγεται σχήμα οξύμωρο σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, όπου το περπάτημα χέρι-χέρι με φίλους, ο εγκάρδιος χαιρετισμός στους γείτονες με σταυρωτά φιλιά και το χάιδεμα των μικρών παιδιών στο κεφάλι είναι μέρος της εκδηλωτικής μας κουλτούρας.

Αλλά ο κορονοϊός ήρθε για να επαναπροσδιορίσει βίαια και ραγδαία την έννοια του σεβασμού του προσωπικού χώρου, όχι μόνο για τους Ελληνες και τους Ιταλούς αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ δυνατότερες από οποιαδήποτε λέξη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση που βιώνουμε, με το προσωρινό (;) τέλος των ανθρώπινων επαφών.

ASSOCIATED PRESS Πάστορες με προστατευτικές μάσκες προσεύχονται στη Νότια Κορέα, σε απόσταση ασφαλείας ο ένας από τον άλλον.


ASSOCIATED PRESS Οι άνθρωποι – όπως και οι σκιές – σε απόσταση μεταξύ τους, περιμένοντας στην ουρά του ταχυδρομείου, στην πόλη Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας

ASSOCIATED PRESS Στη Νέα Υόρκη έχουν τοποθετηθεί σιδερένια κιγκλιδώματα για να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, στην αναμονή για την είσοδο στο σούπερ μάρκετ


ASSOCIATED PRESS Υπό κανονικές συνθήκες η αίθουσα όπου πραγματοποιεί τις συνεντεύξεις Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, είναι ασφυκτικά γεμάτη από δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία. Πλέον, η είσοδος επιτρέπεται σε ελάχιστους.

Διαβάστε επίσης:  Αφροδίτη: Σημαντική ανακάλυψη - Επιστήμονες βρήκαν ενδείξεις εξωγήινης ζωής

ASSOCIATED PRESS Γειτόνισσες στη Ρώμη τα λένε από μακριά. Δεν τολμούν να πλησιάσουν η μία την άλλη.

ASSOCIATED PRESS Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Ταμίας σε σούπερ μάρκετ στέκεται πίσω από μια αυτοσχέδια πλαστική κουρτίνα και προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες.

ASSOCIATED PRESS Τοπικές εκλογές εν μέσω πανδημίας στο Παρίσι.

ASSOCIATED PRESS Στις άλλοτε πολύβουες Βρυξέλλες, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Ευρώπης, ο κόσμος στους δρόμους είναι μετρημένος στα δάκτυλα και σίγουρα όχι ο ένας «πάνω» στον άλλον, ως συνήθως.

ASSOCIATED PRESS Μανίλα, Φιλιππίνες: Ένας νεαρός περιμένει στην ουρά για το σούπερ μάρκετ. Εκτός από τον Ιησού, που έχει τατουάζ στο πόδι του, ευελπιστεί ότι και η απόσταση από τους γύρω του να τον σώσει.

ASSOCIATED PRESS Νεαρός διανομέας στη Νέα Υόρκη αφήνει τον πακέτο με την παραγγελία στο κατώφλι της ηλικιωμένης παραλήπτριας, όχι στα χέρια της.

ASSOCIATED PRESS Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ασπεν των ΗΠΑ εκ του σύνεγγυς αλλά από… απόσταση.

PATRICK SMITH VIA GETTY IMAGES Βαλτιμόρη, ΗΠΑ: Συνέντευξη σε αθλήτρια του λακρός. Ο δημοσιογράφος δεν πλησιάζει την συνεντευξιαζόμενη ούτε τον εικονολήπτη.

INSTAGRAM/HEIDI KLUM Το μοντέλο Χάιντι Κλούμ φιλάει τον σύζυγό της μέσα από ένα τζάμι. Αμφότεροι έχουν συμπτώματα κορονοϊού και βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.