Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Δεκτή έκανε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση της Μαρινόπουλος για προσωρινή προστασία από τους πιστωτές έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε κι έχει οριστεί να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής της αλυσίδας στο άρθρο 99.

Από την απόφαση αυτή του δικαστηρίου εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα το δικαστήριο απαγόρευσε και τυχόν διάθεση ακινήτων.

Με βάση τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, το 45% των πιστωτών της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕΕ τάχθηκαν υπέρ του αιτήματός της για υπαγωγή της στο άρθρο 99. Μεταξύ των βασικών πιστωτών που τάχθηκαν υπέρ του αιτήματος της αλυσίδας ήταν το ΙΚΑ, οι τράπεζες και δεκάδες προμηθευτές της, ενώ κατά τάχθηκε ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στάση που κατά πληροφορίες προκάλεσε την οργή του Μαξίμου.

Μαρινόπουλος: Δίνεται χρόνος για να βρεθεί βιώσιμη λύση

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα», αναφέρει η Μαρινόπουλος σε ανακοίνωσή της. Και προσθέτει:

«Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.

Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση»

Το ΝΣΚ αδειάζει το Μαξίμου

Στην αντεπίθεση περνά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η στάση του στην εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99,. στάση που φέρεται να εξόργισε το Μαξίμου.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους τάχθηκε εναντίον της αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε προστασία από τους πιστωτές, την ώρα που κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι θα είναι θετική.

Σε ανακοίνωση του το Νομικό Συμβούλιο πετά το μπαλάκι στην ίδια την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι «η στάση μας ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών»

Στην ανακοίνωσή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επισημαίνει τα εξής:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τη στάση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε στο δικαστήριο, στο ζήτημα της υπαγωγής ή μη των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου στις ρυθμίσεις των άρθρων 99 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνονται γνωστά τα εξής: οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Ν.Σ.Κ. τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών, κατ΄εφαρμογή της υπ΄αριθμ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών. Όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων. Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του Ν.Σ.Κ. κατά τη συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του Ν.Σ.Κ. (ν. 3086/2002).»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η προθεσμία για την υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνει την έναρξη της περιόδου για την υποβολή...

Πού θα κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα – Πώς θα πληρωθεί

Περίπου 1,2 εκατ. ευάλωτοι καταναλωτές εκτιμάται πως θα ωφεληθούν από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης...

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων επιδότησης ενοικίου μετά από φυσικές καταστροφές

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου μετά από φυσικές καταστροφές στο arogi.services.gov.gr Σε...

Έκτακτο επίδομα 450 ευρώ: Ποιοι το δικαιούνται

Ένα νέο επίδομα ύψους 450 ευρώ, με το οποίο… κάνει «ποδαρικό» το 2023, αναμένεται...