Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.7 C
Athens

Δεν είναι απλώς μια συμμορία. Είναι μια γελοία συμμορία

Η συμμορία είναι μια ομάδα ανθρώπων που κινείται έξω από τα όρια του νόμου, για έναν, κάθε φορά, συγκεκριμένο σκοπό. Προς τούτο σχεδιάζει, εκτελεί και έχει μιαν αποτελεσματικότητα. Οσο πιο ικανά είναι τα μέλη της τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να συλληφθούν από τις Αρχές.

Μια γελοία συμμορία αποτελείται από τυχάρπαστους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται χωρίς κανέναν σχεδιασμό, χωρίς καμιά οργάνωση, χωρίς στοιχειώδεις προφυλάξεις, αποτυγχάνουν και συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω. Με την γίδα στην πλάτη. Σε αυτήν την δεύτερη κατηγορία ανήκουν, χωρίς καμιά αμφιβολία, οι Συριζαίοι.

Το αποδεικνύουν σχεδόν καθημερινά. Χτες ήταν η σκευωρία της Novartis με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες, χθες μας προέκυψε το ΚΕΕΠΝΟ.

Τι υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός;

Υποστηρίζει πως εντοπίσθηκε ένα έλλειμμα της τάξεως των 227.900.000 ευρώ κατα την περίοδο 2007-2014. Είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο έλλειμμα να εντοπίζεται μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Τα 227.900.000 ευρώ δεν είναι πενταροδεκάρες. Σε έναν οργανισμό, σε μια επιχείρηση, αυτό φαίνεται αμέσως.

Μάλλον οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ το ανακάλυψαν μετά το φιάσκο της Novartis. Μάλιστα το ύψος του ελλείμματος προσδιορίσθηκε με την μέθοδο της ανωτάτης μπακαλικής. Στο περίπου. Τόσες εισροές είχε ο οργανισμός, τόσες εκροές, άρα αυτό πρέπει να είναι το έλλειμμα. Ζήκος ο μπακαλόγατος.

Για να σοβαρευτούμε.

Σε μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα, όπως είναι η Ζιμπάμπουε, θα γινόταν ένας ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος, ανά έτος, από ορκωτούς λογιστές ή αδέκαστους επιθεωρητές. Θα κατέληγαν σε ένα πόρισμα, πλήρως αιτιολογημένο, το οποίο θα το παρέδιδαν στο αρμόδιο υπουργείο και στο κοινοβούλιο της χώρας τους για τα περαιτέρω.

Όλα αυτά στην Ζιμπάμπουε. Στην Ελλάδα, ο κ. Πολλάκης με ένα μολύβι και ένα τεφτέρι, χωρίς κανένα πόρισμα κανενός ελέγχου, απεφάνθη. Έλλειμμα 227.900.000 ευρώ. Σαν τον άλλον που έγραψε τον προϋπολογισμό σε μια χαρτοπετσέτα. (Δεν τα ξεχνάμε κι αυτά.)

Ως γνωστόν στους διαχειριστικούς ελέγχους δεν υπάρχουν στρογγυλοποιήσεις. Δεν υπάρχουν κατά προσέγγιση νούμερα. Καταμετράται μέχρι και το τελευταίο ευρώ το οποίο και καταγράφεται. Η Πολλάκειος μέθοδος είναι διάτρητη και για έναν άλλον πολύ σοβαρό λόγο. Δεν υπάρχει η ανά έτος καταγραφή του ελλείμματος. Και όταν δεν υπάρχει το επί μέρους, είναι ανύπαρκτο και το όλον. Το τελικό αποτέλεσμα.

Μια συμμορία που σέβεται τον εαυτό της θα έκανε τουλάχιστον έναν αληθοφανή έλεγχο, θα παρουσίαζε κάποια λογικοφανή στοιχεία και θα κατέληγε σε ένα χαλκευμένο μεν, πειστικό όμως αποτέλεσμα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με γελοίους συμμορίτες*. Στην ανοησία τους επάνω δίνουν την δυνατότητα σε αυτούς που κατηγορούν να μετραπούν σε κατηγόρους τους, χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Έτσι ο Άδωνις, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, φαίνεται πως κλέβουν εκκλησία. Δεν φταίνε αυτοί, αν έχουν απέναντι τους και γελοίους και συμμορίτες.

Υπάρχει περίπτωση οι Συριζαίοι να σοβαρευτούν; Καμιά. Μην έχει ο αναγνώστης αυταπάτες. Η γελοιότητα είναι στοιχείο του DNA τους. Και φυσικά όλοι οι γελοίοι δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης τους. Νομίζουν πως μιλούν σοβαρά.

Κάπου εδώ βρισκόμαστε το 2018 και συνεχίζουμε απτόητοι. Ωιμέ!

*Η λέξη «συμμορίτης» είναι πολιτική έκφραση και όχι μειωτικός χαρακτηρισμός.

gianniotis

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πού πάτε, ωΡιέ σύντροφοι;

«Καπιταλισμός και κομμουνισμός» έγιναν μια… αγκαλιά στη θεαματική συναυλία του «βασιλιά των βαλς» Αντρέ Ριέ, με τους Γιάννα Αγγελοπούλου και Δημήτρη Κουτσούμπα, που.. βρέθηκαν στις πρώτες σειρές της συναυλίας του...

Αδιαφορία Γκρίνμπεργκ για Κασσελάκη

Δεξιά κι αριστερά γράφονται διάφορα, ότι ο βασικός στρατηγικός και πολιτικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ φοβάται, λέει, τον Στέφανο Κασσελάκη και την...

Κασσελάκης: Οι συναντήσεις του με μιντιάρχες

Διαφορετική στρατηγική ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, από τον προκάτοχο του (Αλέξη Τσίπρα) στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όπως μου μετέφεραν αξιόπιστες πηγές βρίσκεται σε διαρκή κινητικότητα. Συναντά...

Οι …καλτσάκηδες: τα δύο …σπουδαία αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, με τα παντελόνια...

Δύο αγόρια της πολιτικής και των επιχειρήσεων, σημαίνοντα στελέχη, ο ένας ιστορικού κόμματος και ο άλλος μεγάλης επιχείρησης του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χαρακτηρίζονται κατά...

Το κούρεμα του Κασσελάκη (βίντεο)

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε 48 ώρες παρουσιάζεται στο στρατόπεδο της Θήβας για να υπηρετήσει την 20ημερη στρατιωτική θητεία που επιτρέπεται από τον νόμο. Επισκέφθηκε...

Yποψήφιος στις Ευρωεκλογές o Νίκος Καρβέλας – Με ποιο κόμμα θα κατέβει

Την είδηση ότι ο γνωστός συνθέτης Νίκος Καρβέλας θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές έκανε γνωστή ο Κώστας Αϊβαλιώτης, επικεφαλής της «Εθνικής Ομάδας». Σύμφωνα με...
Κουμουνδούρου, τραυματίστηκε, αστυνομικός,

Ησυχία η Κουμουνδούρου κοιμάται

Τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναλάβει εδώ και μία εβδομάδα η Βούλα Κεχαγιά, αλλά αν τα αντανακλαστικά του όλου κομματικού «οργανισμού»...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο απλός άνθρωπος είναι και ο αληθινός!

– Κάποιος σοφός είπε πως ο σημερινός κόσμος στον οποίο ζούμε, είναι κόσμος...

Έτσι δρούσε η συμμορία Ρομά – Είχαν «χτυπήσει» πάνω από 40 πολυτελή σπίτια

Τέλος στη δράση πολυπληθούς συμμορίας Ρομά που είχε ρημάξει πολυτελή σπίτια και εταιρείες στη...

Στη «φάκα» η συμμορία που λήστευε ανήλικους στα δυτικά προάστια – «Καμάρωναν» στο TikTok για τις επιθέσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το...

Πολυτεχνειούπολη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων της συμμορίας

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικών Διατάξεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς...