Δένδιας: Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για την πρόκληση της Τουρκίας

15
Δένδιας: Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τυνησίας

«Η Ελλάδα ήταν και παραμένει απολύτως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση εφ’ όσον η Τουρκία αποφασίσει τελικά να την υλοποιήσει» τονίζει σε δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας σειρά αιτήσεων που δημοσιεύθηκαν στην τουρκική εφημερίδα της κυβερνήσεως για χορήγηση άδειας  έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρει πως οι ενέργειες αυτές έχουν σκοπό να σφετεριστούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αποτελώντας «παρακολούθημα του ανυπόστατου» όπως λέει χαρακτηριστικά  τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

«Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Αδυνατούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο τη Θάλασσας» επισημαίνει ο κ Δένδιας και προσθέτει ότι «να είμαστε σαφείς. Οι θέσεις μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και για τις συνέπειες της τουρκικής παραβατικότητας είναι δεδομένες. Έχουν γνωστοποιηθεί προς την Τουρκία επανειλημμένα». 

Διαβάστε επίσης:  Δένδιας: Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τυνησίας