Δένδιας σε Λαβρόφ: Η συνάντηση μας να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Η νέα ελληνική κυβέρνηση μας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ

14
Δένδιας σε Λαβρόφ: Η συνάντηση μας να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Την θέση ότι φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης είναι η σημερινή συνάντηση που είχε με τον Σεργκέι Λαβρόφ να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου εγκάρδιων διμερών σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν.Δένδιας κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο ρωσικό υπουργείων Εξωτερικών, στη Μόσχα.

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα στη Μόσχα.Είναι η πρώτη επίσκεψη από την έναρξη της θητείας μου ως υπουργού Εξωτερικών.

Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κατ’ ιδίαν συνομιλία σε ένα ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα. Είχαμε στη συνομιλία μπορέσει να καταδείξουμε τη σημασία που αποδίδουμε στην προαγωγή της συνεργασίας μας.

Αυτή η προσπάθεια αναθέρμανσης των σχέσεών μας έχει από την πλευρά μας έναν διττό στόχο: Αφενός την προώθηση των διμερών μας σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα επί τη βάση των υφισταμένων συνθηκών αφετέρου τη διαμόρφωση μίας στενότερης συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης ως προς τα διεθνή αλλά και τα περιφερειακά ζητήματα» σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε επίσης:  Οι ΗΠΑ "βάζουν πλάτη" στο Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας

Από την πλευρά του, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως «η νέα ελληνική κυβέρνηση μας δίνει την πρόσθετη ευκαιρία να αναλύσουμε, να κάνουμε ανασκόπηση των διμερών μας σχέσεων και να δούμε πώς θα αναπτυχθούν περαιτέρω».

«Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τις διμερείς σχέσεις, καθώς και όλο το φάσμα των θεμάτων, όπως τη συνεργασία μας στην Ευρώπη, την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και παγκοσμίως» είπε ο Λαβρόφ .

Μετά το τέλος των διευρυμένων επαφών και την υπογραφή του κοινού Προγράμματος Διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ρωσίας 2020-2022, το οποίο θεσμοθετεί μία σειρά από τακτικές επαφές, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, μεταξύ των δύο χώρων, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών στον Τύπο.

Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ρωσίας 2020-2022 που υπεγράφη μεταξύ των δύο ΥΠΕΞ θεσμοθετεί μία σειρά από τακτικές επαφές, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, μεταξύ των δύο χώρων.