Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
27.4 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 Σεπτεμβρίου διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1932.... Στην Ελλάδα, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές με απλή αναλογική, που οδηγούν σε ουσιαστική ισοπαλία των δύο μεγάλων κομμάτων, του Λαϊκού και των...

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: “Ανάπτυξη και δίκαιη διανομή του πλούτου”

Σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει στοχοπροσηλωμένη στην εφαρμογή της στρατηγική της και της πολιτικής της εξαντλώντας την εντολή των εκλογών του 2019 ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που ταυτόχρονα έκλεισε κάθε περιθώριο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μεσαία τάξη και νέοι στο επίκεντρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα αναφερόμενος στις οικονομικές εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της ΔΕΘ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «αποφεύγω τον όρο «πακέτο παροχών» «μεγάλο καλάθι» κλπ. Όλα τα μέτρα υπακούουν σε μια συνολική στρατηγική που είναι η παραγωγή πλούτου και η δίκαιη μοιρασιά». «Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο θα δημιουργείται πλούτος που θα πρέπει να διανέμεται με δίκαιο τρόπο. Μείωση των ανισοτήτων είναι η κεντρική μου επιλογή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθέτησε τις κοινωνικές δυνάμεις στις οποίες ποντάρει για την κοινωνική υποστήριξη στα μέτρα και είναι πρωτίστως η μεσαία τάξη, για την οποία προσδιόρισε πριν από όλα ως κορμό της τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ ήδη από χτες έθεσε και τη νεολαία στο επίκεντρο κάνοντας «επίθεση φιλίας» με συγκεκριμένες πολιτικές στήριξης.

Ο πρωθυπουργός σε αυτό το πλαίσιο στάθηκε κυρίως στα της οικονομίας, ήταν πολύ προσεκτικός και μετρημένος στα όσα είπε γύρω από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσει η οικονομία λόγω του κοροναϊού, ενώ θέλησε να στείλει και μήνυμα αποφασιστικότητας σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.

Διαχωριστικές γραμμές και εκλογικά διλήμματα του …2013

«Η πολιτική μας δεν είναι επεκτατική, είναι μια πολιτική μετρημένη» είπε σε ότι αφορά τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης και σημείωσε ότι θεωρεί δεδομένη την αλλαγή του συμφώνου σταθερότητας σημείωνοντας ότι «θεωρώ δεδομένο ότι θα αλλάξει το σύμφωνο σταθερότητας. Από το 2023 θεωρώ δεδομένο ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και η χώρα θα μπορεί να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα».

Από εκεί και πέρα για να υπηρετηθεί αυτή η στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε και συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις βάζοντας απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και διαμορφώνοντας ουσιαστικά το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης και τα εκλογικά διλήμματα του 2023.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε με νέους όρους τις διαχωριστικές γραμμές του 2015 σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ παραμένει μια παράταξη που εκφράζει δυνάμεις από τη δεξιά έως την κεντροαριστερά.

«Δεν χρησιμοποιών δεξιόμετρα και αριστερόμετρα. Με ενδιαφέρει η κυβέρνηση να γράφει χιλιόμετρα και να εκφράζει μια πλατιά συμμαχία με τους πολίτες που θέλουν έργα, που συνθέτει και δεν διχάζει. Έχουν προστεθεί άνθρωποι στην κυβέρνηση που δεν προέρχονται από τη ΝΔ, προέρχονται από το κέντρο και την κεντροαριστερά. Η ΝΔ εκφράζει το πολιτικό φάσμα από την δεξιά μέχρι την κεντροαριστερά. Όταν κάνω επιλογές για υπουργεία αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την πολιτική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Βαθιά νυχτωμένοι όσοι ονειρεύονται νεοαγανακτισμένους

Από εκεί και πέρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει μια προσωπική επίθεση σε βάρος μου, σε βάρος της οικογένειά μου. Ο οχετός του διαδικτύου μην έχετε αμφιβολία από ποιον κατευθύνεται. Αισθάνομαι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει αξιακό και πολιτικό χάσμα».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι διχάζεται η κοινωνία. Χρέος μου είναι να συνομιλώ με την κοινωνία και να αποφεύγω εντάσεις. Αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνία βρίσκεται στο 2011 και ονειρεύονται κίνημα νεοαγανακτισμένων είναι βαθιά νυχτωμένοι. Μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Τσίπρα τι επιδιώκει με όλες αυτές τις προσωπικές επιθέσεις».

«Κακό του κεφαλιού της κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση αν πιστεύει ότι θα με αποπροσανατολίσει με τις προσωπικές επιθέσεις».

Νωρίτερα μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό και στο ναυάγιο της αρχικής επιλογής Αποστολάκη άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατανομάσει.

«Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση.
Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας παρέπεμψε στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο του 2015.

Οι Έλληνες δεν θέλουν να επιστρέψουν στο 2015

«Είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες όταν θα ζητήσουμε εκ νέου την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» συνέχισε και αναφερόμενος εν τάχει στα εκλογικά δικλήμματα του 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θα κριθεί η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης με την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Στο τέλος της τετραετίας θα συγκριθεί η επιλογή μιας παράταξης που λέει ότι θέλει να είναι αυτοδύναμη, με την επιλογή της άλλης παράταξης που δεν καταλαβαίνω ποια είναι, όταν μιλάει για προοδευτική διακυβέρνηση. Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες θέλουν να επιστρέψουν στο 2015».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΚΕΤΕΣ: Το άγνωστο έργο του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού

Από το 1953 που ιδρύθηκε ως Στρατιωτικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΣΚΕΜ) μέχρι το 1992 που μετονομάστηκε το σε Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Στρατού (ΚΕΤΕΣ),...

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μήνυμα στην Τουρκία ότι ο μόνος τρόπος για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών είναι ένα κοινό πλαίσιο κανόνων και συγκεκριμένα το Διεθνές Δίκαιο και...
Μητσοτάκης: Είναι πολύ δύσκολο, να πάμε σε δεύτερο γενικό lockdown

Μητσοτάκης στην ομογένεια: Μεγαλύτερο παρά ποτέ το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ισχυρότερη από ό,τι ήταν την περασμένη δεκαετία”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τα ξημερώματα της Παρασκευής...

Η Ελλάδα περιμένει κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο από την Τουρκία

Την εκτίμηση ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα επιχειρήσει να κλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο, κάνει η ελληνική διπλωματία, μετά τη διπλή αποτυχία του Ρετζέπ...

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»: Από σήμερα ξεσπά η οργή του

Ξεκινά, σήμερα, η μεγάλη διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» που διεξάγεται υπό το ΓΕΕΘΑ, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο...

Ελπιδοφόρος: Απουσίαζε από τη δεξίωση της ομογένειας για τον Πρωθυπουργό – Όλο το παρασκήνιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος έχει προκαλέσει «αναταράξεις» με την επιλογή του να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» και να φωτογραφηθεί δίπλα στον...

Δένδιας: Παρουσίασε χάρτη με τουρκικά πλοία στα δέκα μίλια από τις ακτές της Κρήτης...

Χάρτη με την παρουσία τουρκικών πλοίων σε απόσταση μόλις δέκα ναυτικών μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Μήνυμα στην Τουρκία ότι ο μόνος τρόπος για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών είναι...

Μητσοτάκης στην ομογένεια: Μεγαλύτερο παρά ποτέ το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ισχυρότερη από ό,τι ήταν την περασμένη δεκαετία”,...

Συνάντηση Μπακογιάννη – Ιμάμογλου: Το κοινό μέλλον και η φιλία είναι μονόδρομος

«Πάντα πίστευα πως το μέλλον δεν είναι κάτι αόριστο που παθητικά περιμένουμε να υποδεχτούμε...

ΔΕΘ – Τσίπρας: Δηλώνει έτοιμος για εκλογές

Έτοιμος να αντιμετωπίσει το σενάριο των πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή