Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Τι είπε για ανασχηματισμό, Αποστολάκη, Πλεύρη και Τσίπρα

Απαντήσεις για ποιο λόγο έκανε τον ανασχηματισμό έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Ήθελα να συμβολίσω την ενότητα

0 Αποστολάκης: «Φτάσαμε πολλές φορές κοντά σε νέα Ιμια - Σοβαρή η κατάσταση με την Τουρκία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «γράφονται πολλά πριν από κάθε ανασχηματισμό. Οι επιλογές των υπουργών είναι αποκλειστική επιλογή του πρωθυπουργού. Δεν μοιράζομαι τις σκέψεις μου και τις επιλογές μου».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε «ευχαριστημένος από την κυβέρνησή μας» λέγοντας ότι «κερδίζουμε πολλά στοιχήματα» και «κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις» αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο συνολικά.

Ειδικότερα για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την έξοδο Χρυσοχοΐδη και την αρχική επιλογή Αποστολάκη τόνισε ότι «είχε δύο χαρακτηριστικά η κίνησή μου. Στην πολιτική προστασία δεν χωρούν ιδεολογικές διαφορές. Ψάχνουμε επιχειρησιακή επάρκεια. Ήθελα να συμβολίσω την ενότητα».

Έχω εξαντλήσει τα περιθώρια συναίνεσης με Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός πάντως υπογράμμισε ότι είναι ικανοποιημένος με την επιλογή Στυλιανίδη και Τουρνά λέγοντας ότι έχουν εμπειρία στα θέματα της πολιτικής προστασίας.

«Θα στελεχώσουν το υπουργείο με μεράκι και κέφι και για να χτίσουν στην πολιτική σημαντική δουλειά που έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Πολιτική Προστασία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στο ναυάγιο της αρχικής επιλογής Αποστολάκη άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να τον κατανομάσει.

«Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει την πρόθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και χώρους που δεν έχουν διάθεση για συναίνεση. Με τους πολίτες θέλω συναίνεση.
Με ανθρώπους που ζητούσαν λίγες μέρες πριν αυτό που έκανα και μετά ασκούν κριτική δεν έχω κανένα λόγο να συζητάω για συναίνεση».

Δεν χρησιμοποιώ δεξιόμετρα και αριστερόμετρα

«Δεν έχω καμία πρόθεση να σας το απαντήσω» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα αν αυτός ο ανασχηματισμός και οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα είναι οι τελευταίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη εικόνα των δημοσκοπήσεων λέγοντας ότι η κυβέρνηση προηγείται σταθερά συνήθως με διψήφιο αριθμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενώ σε ότι αφορά τα περί δεξιάς στροφής με την επιλογή Πλεύρη για το υπουργείο Υγείας σημείωσε: «Δεν χρησιμοποιώ δεξιόμετρα και αριστερόμετρα. Με ενδιαφέρει η κυβέρνηση να γράφει χιλιόμετρα και να εκφράζει μια πλατιά συμμαχία με τους πολίτες που θέλουν έργα. Με ενδιαφέρει να έχω μια κυβέρνηση που συνθέτει και δεν διχάζει.

»Έχουν προστεθεί άνθρωποι στην κυβέρνηση που δεν προέρχονται από τη ΝΔ, προέρχονται από το κέντρο και την κεντροαριστερά. Η ΝΔ εκφράζει το πολιτικό φάσμα από την δεξιά μέχρι την κεντροαριστερά. Όταν κάνω επιλογές για υπουργεία αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα μπορούν να υπηρετήσουν αυτή την πολιτική».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνουν 830 ευρώ το μήνα,...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Λευτέρης Κουσούλης έδωσε τη δική του οπτική διάσταση στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Ο έμπειρος πολιτικός...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Ποια ονόματα ακούγονται μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου – Μπρατάκου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσαν οι παραιτήσεις δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και του...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται...

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί τελικά στην Ουάσιγκτον για την καθιερωμένη εορτή της 25ης Μαρτίου στον...

Σηκώνει το γάντι ο Μητσοτάκης: Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μόλις επιστρέψει από τον Καναδά

Στο κενό φαίνεται ότι θα πέσουν οι προσπάθειες αντιπολίτευσης και οργανωμένων συμφερόντων που επιδιώκουν...