Διαφορά με Κουτρουμπή, τι γίνεται με Μπεργκ, Μολέδο, Λέτο

53

Τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού με τον Κουτρουμπή για την επέκταση του συμβολαίου του (λήγει το καλοκαίρι του 2017), η “επιβράβευση” στον Μολέδο, το “φτιάξιμο” του Μπεργκ και ο… Λέτο.

Μετά τις μεταγραφές οι ανανεώσεις. Ο Παναθηναϊκός προχωρά πλέον στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του, με βάσει τις εισηγήσεις των Αντρέα Στραματσόνι και Ζιλμπέρτο Σίλβα και η βασική προτεραιότητα του συλλόγου δεν είναι άλλη από το να «δέσει» (αλλά και να «φτιάξει» ακόμα περισσότερο…) τον Μάρκους Μπεργκ.
Το επιθυμεί διακαώς ο Αλαφούζος, ο Στραματσόνι, ο Ζιλμπέρτο, οι φίλοι της ομάδας, το θέλει κι ο ίδιος ο Σουηδός άσος.

 

Και η μικρή οικονομική διαφορά που υπάρχει αναμένεται να καλυφθεί ακόμη κι αν τραβήξει χρονικά το θέμα λίγο περισσότερο, διότι ακόμα δεν είναι «τελειωμένο».

Μία προφανώς εντελώς διαφορετική περίπτωση από του Μπεργκ, είναι αυτή του Γιώργου Κουτρουμπή, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι (2017) και θεωρητικά μπορεί από τον Γενάρη να υπογράψει ως ελεύθερος όπου επιθυμεί εάν δεν τα βρει με τον Παναθηναϊκό μέχρι τότε.

Το συμβόλαιο του Κουτρουμπή είναι ενταγμένο στο πλαίσιο που είχε τεθεί επί εποχής Νταμπίζα-Αναστασίου στο Τριφύλλι και είναι της τάξεως των 100 χιλ. ευρώ, ποσό σαφώς χαμηλό με δεδομένο το ρόλο του στην ομάδα και τις εισηγήσεις των αρμοδίων (Στραματσόνι-Ζιλμπέρτο).

Ετσι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού (και δη ο Ζιλμπέρτο Σίλβα), αποφάσισαν να του προτείνουν σχεδόν… τριπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών του (περί τις 250 χιλ. ευρώ), για επέκταση έως το καλοκαίρι του 2019.

Διαβάστε επίσης:  UEFA: Τριετής αποκλεισμός του ΠΑΟ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Παρά ταύτα δεν έχει επέλθει ακόμα συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές -αν και οι επαφές κρατούν ήδη δύο και πλέον μήνες- με τον Ελληνα αμυντικό να μην συναινεί σε κάποιους όρους που εμπεριέχονται στην πρόταση των «πράσινων».

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι υπάρχει «ναυάγιο», αλλά αποτελεί μία ξεκάθαρη πραγματικότητα το γεγονός ότι έχει περάσει αρκετός χρόνος και το ζήτημά του έχει «κολλήσει», αν και φαινομενικά η πρόταση που του έχει γίνει δείχνει άκρως ικανοποιητική.
Διαφορετική είναι επίσης η περίπτωση του Ροντρίγκο Μολέδο. Με τον ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού δεν έχει υπάρξει επαφή για νέο συμβόλαιο (το υπάρχον εκπνέει το καλοκαίρι του 2018) με τους «πράσινους», αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη απόφαση η πρόθεση του συλλόγου να προχωρήσει σε άμεσες επαφές μαζί του (για επέκταση επίσης έως το 2019).

Οι απολαβές του (400 χιλ. ευρώ το χρόνο) είναι δυσανάλογες με το εύρος της προσφοράς και του ρόλου του στην ομάδα και έτσι ο Βραζιλιάνος, απολύτως δικαιωματικά, είναι θέμα χρόνου να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να αυξήσει σημαντικά τις απολαβές του στον Παναθηναϊκό, δίκην επιβράβευσης.

Ο επόμενος στη σειρά είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός άσος (όπως και ο Κουτρουμπής) έχει για ένα ακόμη χρόνο (καλοκαίρι του 2017) συμβόλαιο και βρίσκεται εντός των προθέσεων του Τριφυλλιού να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή και επέκταση του ήδη υπάρχοντος.