Διαμαρτυρία προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ

102
ΠΓΔΜ, Βουλή, παρατείνει,κλείσιμο συνόρων,

Διαμαρτυρία στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ πραγματοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη, που αντιδρούν στην απόφαση της γειτονικής χώρας να κλείσει τα σύνορα.

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει δραματική… Περίπου 6.000 πρόσφυγες βρίσκονται συνωστισμένοι στον καταυλισμό, με την αγωνία, την απόγνωση και τον εκνευρισμό να αυξάνονται ώρα με την ώρα, μετά και την απόφαση της γείτονος να ανοίξει για λίγες ώρες τα σύνορα ώστε να περάσουν μόνο 300 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

Η ουδέτερη ζώνη ήταν κλειστή από το βράδυ της Πέμπτης και άνοιξε για τέσσερις ώρες. Τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας έχουν γεμίσει ασφυκτικά. Στον Πειραιά, περίπου δύο χιλιάδες πρόσφυγες φιλοξενούνται στους τερματικούς σταθμούς του λιμανιού. Βρέφη, γυναικόπαιδα, έφηβοι, άντρες, ηλικιωμένοι -στην πλειονότητά τους -από το Αφγανιστάν και τη Συρία, έχουν βρει καταφύγιο κατά εκατοντάδες και στην πλατεία Βικτωρίας.

Διαβάστε επίσης:  ΤΖΟΚΕΡ: Τζακ ποτ (Κλήρωση 17-5-2018)

Την ίδια ώρα στους 20.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.