Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
17.6 C
Athens

Διαψεύδει η οικογένεια Κατσίφα τις διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. περί ναρκωτικών

Διαψεύδονται κατηγορηματικά από την οικογένεια του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι πληροφορίες που «διέρρευσε» η Ελληνική Αστυνομία μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για εμπλοκή του θύματος σε εμπορία κάνναβης πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία απαλλάχθηκε πανηγυρικά από κάθε κατηγορία. Μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι η οικογένεια θα κινηθεί και νομικά για την αποκατάσταση της μνήμης του δικού της ανθρώπου.

Νέα μαρτυρία

«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο γαμπρός του 35χρονου Κατσίφα, Βαγγέλης Σακελλαράκης, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είδε χθες τη σορό του στο Νοσοκομείο Αργυροκάστρου παρόντος και του ιδίου.

Τόνισε ότι ο ομογενής είχε επίσης τη δυνατότητα να ξεφύγει στην Ελλάδα από το βουνό αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τρομοκρατούσαν επί 5 ώρες τους γονείς του 35χρονου και στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δυο τσουβάλια καρύδια και ρόδια που είχε μαζέψει ο Κωνσταντίνος

Στο μεταξύ, αφού αρνήθηκαν αρχικά να εξεταστεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Έλληνα ιατροδικαστή, οι αλβανικές αρχές έκαναν τελικά δεκτό το αίτημα. Ωστόσο, στον Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, τον Έλληνα ιατροδικαστή, επετράπη να δει τη σορό του Κατσίφα μόλις για 5 λεπτά. Ουσιαστικά τον άφησαν να ρίξει απλά μια ματιά και όχι να εξετάσει τη σορό.

Από τη μακροσκοπική εξέταση ο κ. Βουγιουκλάκης διαπίστωσε ότι οι πληγές από τις σφαίρες είχαν συρραφεί και ότι η σορός είχε πλυθεί κάτι που σημαίνει ότι είχε εξαφανιστεί και το οποιοδήποτε στοιχείο.

Ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι σφαίρες που έχει δεχθεί ο Κατσίφας δεν είναι εξ΄επαφής αλλά από απόσταση 25 μέτρων.

Αυτό, ανατρέπει το σενάριο που διέρρεαν κάποιες πλευρές πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τραυματίστηκε αρχικά και στη συνέχεια δέχθηκε χαριστική βολή από κοντινή απόσταση.

Το γεγονός αυτό, λένε ωστόσο, ότι δεν αναιρεί τον ισχυρισμό τους ότι οι Αλβανοί ήθελαν νεκρό τον 35χρονο και αυτό γιατί η σορός του δεν φέρει κανένα άλλο τραύμα που να μαρτυρά ότι επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν με πυροβολισμό στα πόδια ή σε άλλο σημείο του σώματός του.

Οι δυο βολές στην καρδιά δείχνει πρόθεση να σκοτώσουν, λέει η πλευρά της οικογένειας, επισημαίνοντας ότι βρισκόταν σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη κάλυψη και πως θα μπορούσε εύκολα η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα RENEA να τον ακινητοποιήσει.

Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η υπόθεση

Την παρέμβαση της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσε ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλαριάτες. Είναι, ίσως, το μοναδικό παρήγορο γεγονός αυτή τη στιγμή για την οικογένεια του θύματος, η οποία εξακολουθεί να αναζητά απεγνωσμένα φως στο σκοτάδι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 35χρονος.

Με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα, την ομογένεια να έχει σηκωθεί στο «πόδι», χθες έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας θα ερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 35χρονου.

Έλληνας υπήκοος

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι προσήλθε η αδελφή του Κατσίφα και προσκόμισε την ταυτότητά του, από την οποία προκύπτει ότι το θύμα είχε ελληνική υπηκοότητα.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας, καθώς αφορά Ελληνα υπήκοο, για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα. Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Την ίδια στιγμή, και μετά από έντονες πιέσεις της ελληνικής πρεσβείας, οι αλβανικές αρχές υποχώρησαν από την αρχική τους αρνητική στάση και τελικά αποδέχτηκαν το αίτημα να εξεταστεί η σορός του 35χρονου και από Έλληνα ιατροδικαστή.

Πάντως, η υπόθεση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ομογένειας. Οι φωνές για «εν ψυχρώ εκτέλεση» αλλά και οι καταγγελίες για «στημένη ενέργεια» μέρα με τη μέρα πληθαίνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία του γιατρού και φίλου του θύματος, Παντελή Παπίστα. Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ο κ. Παπίστας υποστήριξε (ΣΚΑΪ) ότι έσυραν τον 35χρονο 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή.

«Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο, που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν έκανε το παιδί μου τίποτα, υπήρχε η Δικαιοσύνη» ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν μας εξηγεί τίποτα. Το παιδί μου δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία, απλά σήκωνε τη σημαία για την Ελλάδα».

Στο μεταξύ, οι Βορειοηπειρωτικοί Φορείς Αθηνών καλούν την ελληνική Πολιτεία να φροντίσει ώστε να ριχτεί φως στην υπόθεση.

«Την εβδομάδα πριν από την 28η Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε προσαχθεί τρεις φορές στο τοπικό αστυνομικό τμήμα – εικάζουμε για συστάσεις σχετικά με το σημαιοστολισμό του χωριού του. Στις 28 Οκτωβρίου 2018 στις 10:00 (τοπική ώρα) το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από ανθρώπους που ήταν παρόντες στο συμβάν, ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Κατσίφας, ενώ βρισκόταν στο καφενείο του χωριού, τον πλησίασαν αστυνομικοί, οι οποίοι τον ενημέρωσαν πως σκόπευαν να προβούν στο κατέβασμα σημαιών. Εκείνος ανταπάντησε πως δεν θα το επιτρέψει και τότε τον απείλησαν με το υπηρεσιακό τους όπλο», αναφέρουν στο υπόμνημά τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βουλή: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Βουλή: Μητσοτάκης, Φάμελλος, Ανδρουλάκης για την πρόταση δυσπιστίας

Μητσοτάκης: Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προκαταρκτική, να τεκμηριώσετε το αδίκημα και να το συζητήσουμε «Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ωστε να...

Αύριο η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό – Επικρατέστερο σενάριο τα 830 ευρώ μεικτά

O υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία θα...

Βενζινοπώλες Αττικής: Γιατί αυξάνεται η τιμή των καυσίμων – Τι να προσέχουν οι οδηγοί

Την άνοδο της τιμής των καυσίμων και την αποδυνάμωση του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα, εξηγεί η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, η Μαρία Ζάγκα. Ειδικότερα η Μαρία...

Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του...

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...
Ο Παππάς …έφυγε για το διάστημα!

Μετά το μπάχαλο άλλαξε άποψη ο Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση, λέει τώρα

Κάτω από το βάρος των δυσμενών εντυπώσεων και του χάους που επικρατεί στην αντιπολίτευση ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να ανασκευάσει όσα αποκάλυψε στο Action...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φυλακές Κορυδαλλού: Σωφρονιστικός υπάλληλος έκρυβε κινητά και ναρκωτικά σε διπλό πάτο κατσαρόλας

Στη σύλληψη ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που αποπειράθηκε να εισάγει στις φυλακές Κορυδαλλού κάνναβη και...

Κορινθία: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα λαγούμια – Προσήχθη ο 47χρονος πατέρας – Έλειπαν η μάνα και τα ανήλικα παιδιά

Προσήχθη πριν από λίγα λεπτά ο 47χρονος άνδρας που ζει με την οικογένειά του...

Εισαγγελική παρέμβαση για την οικογένεια “παλαιοχριστιανών” στην Κόρινθο – Τι ψάχνει η Δικαιοσύνη

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο που ζει...

Τι είδους οικογένεια θέλουμε;

– Ζώντας στον κόσμο και στην εποχή μας, βλέποντας όσα συμβαίνουν σήμερα, διαπιστώνοντας την...