Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ

Μόνο μια ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, εν αναμονή των εξελίξεων στα Σκόπια.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξουν εξελίξεις σήμερα στη γειτονική χώρα, καθώς όπως, μεταξύ άλλων, σημείωσε «αλλάζουν συνέχεια τις τροπολογίες».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε: «Είμαστε σε διαρκή συνεδρίαση. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις. Ούτε συνέντευξη γίνεται να δώσω. Ούτε συνάντηση ούτε συνέντευξη αν δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Κάθε μέρα αλλάζουν τροπολογίες. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφονται διαδίκτυο για ψήφο κατά συνείδηση».

Ερωτηθείς, πάντα υπό την προϋπόθεση οριστικοποίησης της κατάστασης στην ΠΓΔΜ, αν θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, απάντησε πως «όλα θα γίνουν». Ακόμη ο κ. Καμμένος είπε ότι αναβάλλει την αποψινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κατέστησε σαφές πως ό,τι «κυκλοφορεί» στο Διαδίκτυο και αφορά τον ίδιο και τους ΑΝΕΛ «δεν ισχύουν».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του real.gr, με την έναρξη της συνεδρίασης ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε διερευνητική κρούση στους παρισταμένους για το αν συμφωνούν στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό να γνωστοποιήσει στον κ. Τσίπρα την απόσυρση των Υπουργών από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το real.gr, η πλειοψηφία των παρισταμένων δεν συμφώνησε και μάλιστα με το επιχείρημα ότι τέτοια απόφαση δεν είναι δυνατόν να ληφθεί από τη στιγμή που απουσιάζουν η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αυτός που δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση από τον κ. Καμμένο και τον κ. Κατσίκη να αποκαλύψει τι θα πράξει ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος ωστόσο επέμενε να λέει ότι χωρίς την παρουσία της κ. Κουντουρά, του κ. Κουίκ και της κ. Χρυσοβελώνη δεν θα μιλήσει.

Κατά τη συνεδρίαση ακούστηκαν απόψεις για στρατηγικό αδιέξοδο και αυτοεγκλωβισμό των ΑΝ.ΕΛ λόγω της σκληρής στάσης που τηρήθηκε εξ αρχής βασίζοντας τα πάντα στο ότι η Συμφωνία δεν θα έφτανε ποτέ στην Ελλάδα.

Κατά πολλούς πάντως η στάση του κ. Καμμένου να ζητήσει την άποψη της Κ.Ο και να μην ανακοινώσει κάποια απόφασή του έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον δείχνοντας ότι θέλει να ακούσει την πλειοψηφία της Κ.Ο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν θέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω Σκοπιανού αλλά από την άλλη δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Απούσα ήταν και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία βέβαια, δεν είναι βουλευτής, ενώ παρών , παρά το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, ήταν ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης.

Ο κ. Καμμένος στην αρχή της συνεδρίασης, θέλοντας να διαλύσει τη φημολογία περί διάλυσης της Κ.Ο, είπε σε φωτογράφους και δημοσιογράφους: «Βγάλτε φωτογραφίες για να μην βγάζετε σενάρια». Απευθυνόμενος μάλιστα στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, σημείωσε «είπαν ότι ήταν για καφέ στο Κολωνάκι, ενώ ήταν στην Αχαΐα». Αναφερόταν στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη και αναβλήθηκε, κατά την οποία ο κ. Κόκκαλης θα απουσίαζε -εάν γινόταν – γιατί βρισκόταν εκτός Αθηνών.

Γύρω από το μεγάλο τραπέζι, οι καρέκλες ήταν λιγοστές. «Είναι τυχαίο», είπε στέλεχος του κόμματος με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη να απαντά πως «υπάρχει απόσταση».

Ενδεικτικό πάντως, του κλίματος που επικρατεί εντός των ΑΝΕΛ ήταν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το φραστικό επεισόδιο που είχαν στην είσοδο των γραφείων του κόμματος ο παλαιός φωτογράφος, πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ντίμης Αργυρόπουλος με τον Βασίλη Κόκκαλη, παρουσία φωτογράφων και πολλών δημοσιογράφων.

Ντ. Αργυρόπουλος: «Έλα Βασίλη, μπες μέσα τώρα»…

Β. Κόκκαλης: «Γιατί τροχονόμος είσαι;»

Ντ. Αργυρόπουλος: «Ναι είμαι, μπες μέσα τώρα».

Ο Βασίλης Κόκκαλης όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απάντησε: «Χαλαρά όλα παιδιά».

Πηγή πληροφοριών

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Ε65: Δρομολογούνται και άλλα μεγάλα έργα

Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου Ε65 πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε για το σημαντικό κατασκευαστικό έργο. Τα τμήματα...

Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Ε65: Σήμερα ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα

Σήμερα στις 10 π.μ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας...
Με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς τιμήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Απριλίου ο Γιώργος Παπανδρέου προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2010.... Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός,...
Ανασχηματισμός: Αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν

Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που θα πέσουν στη “μάχη” των ευρωεκλογών

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων του κόμματος...

Θητεία 165 ημερών, διαρκείς επανεκπαιδεύσεις: Αυτό είναι το φινλανδικό μοντέλο στρατού που έρχεται στη...

Γενικευμένες αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα στο θέμα της θητείας στον ελληνικό στρατό, με την χώρα μας να ετοιμάζεται να υιοθετήσει...

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Οι τουρκικές παραφωνίες πριν από τη συνάντηση κορυφής

Παρά τις τουρκικές παραφωνίες του τελευταίου διαστήματος και την αμετροεπή αντίδραση της Τουρκίας στην εξαγγελία της ελληνικής κυβέρνησης ότι σχεδιάζει τη δημιουργία δύο θαλάσσιων...

Νίκη: Παραπέμπει με το ερώτημα της διαγραφής την γυναίκα που χαστούκισε την βουλευτή της...

Αναστέλλει την κομματική ιδιότητα της γυναίκας που χαστούκισε την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελική Δεληκάρη, χαρακτηρίζοντας την πράξη της αδιανόητη και απαράδεκτη....

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επικίνδυνη...

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και την οπαδική βία

Σήμερα Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο...

“Νέα Αριστερά” το όνομα της Κ.Ο. των 11 πρώην του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Αριστερά λέγεται από σήμερα το νέο κόμμα που θα σχηματίσει τη Κοινοβουλευτική Ομάδα...

Πρώτη επίσημη κοινοβουλευτική διαφοροποίηση στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, των 10 από τους 11 που ανεξαρτητοποιήθηκαν

Την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν οι 10 από τους...