Διαβήματα της Ελλάδας σε Σερβία και πΓΔΜ, προειδοποιώντας για αυστηρές επιπτώσεις

127
ΚΙΝΑΛ: Τεράστια υπεργολαβία χωρίς έλεγχο και σχεδιασμό η διαχείριση του προσφυγικού

Η Ελλάδα προχωρά στην επίδοση δύο διαβημάτων στη Σερβία και την ΠΓΔΜ, προειδοποιώντας για αυστηρές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις με κάθε μια από τις γειτονικές χώρες ξεχωριστά, σχετικά με τη στάση τους στο προσφυγικό.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε έπειτα από την εμπλοκή που έχει προκύψει με τον αποκλεισμό 13.000 προσφύγων στην Ειδομένη. Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση λόγω και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, η πρόεδρος της Κοινότητας Κατοίκων Ειδομένης, Ξανθίππη Σουπλή, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, ενώ στα όριά τους έχουν φθάσει και οι εθελοντές… που μεταξύ άλλων, μιλούν για σοβαρές ελλείψεις σε νερό και προβλήματα καθαριότητας.

Να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να διευκολυνθούν οι ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων ζήτησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης:  Covid19: Οι περιοχές που εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα - Πόσα είναι εισαγόμενα

Ο Αβραμόπουλος

Αβραμόπουλος, πρόσφυγες,Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε καθοριστική για τους μήνες που έρχονται τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία. Ο κ Αβραμόπουλος αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα υποδεχτεί άλλους 100.000 πρόσφυγες έως το τέλος του μήνα.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα ”Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τη μεταναστευτική πρόκληση” τόνισε την ανάγκη δημιουργίας πιο λειτουργικού πλαισίου στην ΕΕ για την δίκαιη κατανομή των προσφύγων και επανέλαβε ότι προϋπόθεση για τη διατήρηση της Σένγκεν είναι η τήρηση των κανόνων.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί τώρα στον επιμερισμό της διαχείρισης των προσφυγικών ροών, μετά και την συναίνεση που εξασφάλισε χθες ο πρωθυπουργός από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.