Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Διεθνή ΜΜΕ: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τα χειρότερα στην Α. Μεσόγειο» – Μπαράζ παραβιάσεων από δεκάδες τουρκικά μαχητικά (βίντεο)

Πολύ πιθανό θεωρούν πολλά ξένα ΜΜΕ ένα επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ,μετά τις προκλητικές εξαγγελίες Ερντογάν περί ερευνών από Καστελόριζο μέχρι Κρήτη.

“Η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις χειρότερες σχέσεις της χώρας με την Άγκυρα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να επιταχύνει το σχέδιο ασφαλείας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά στην Κρήτη, για να αποφύγει τις στενές επαφές με την Τουρκία.

Η κίνηση έρχεται μετά από τη γνωστή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης που εξόργισε την Ελλάδα”, αναφέρει ξένο πρακτορείο ειδήσεων.

“Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο κατά της Τουρκίας σχετικά με τη διαμάχη που έχει προκύψει στην Ανατολική Μεσόγειο”, τονίζει το ίδιο.

Στο πλαίσιο του μνημονίου της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τριπόλεως, καταγράφηκαν επίσης και δικαιώματα γεωτρήσεων στην Α. Μεσόγειο, τα οποία έχουν εξοργίσει ειδικά την Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Αθήνα, η συμφωνία αποκλειστικής οικονομικής ζώνης που αποκλείει την Κρήτη και άλλα νησιά είναι παράνομη.

“Η Άγκυρα έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την περιοχή μεταξύ της δυτικής ακτής της Κύπρου έως και νότια της Κρήτης ως κοινό χώρο λειτουργίας της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρίας (TPAO), αναμένοντας μόνο το πότε η τουρκική ηγεσία θα αποφασίσει να στείλει σεισμογραφικό πλοίο στην περιοχή για να προκληθούν εντάσεις”, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση ανησυχεί για το τουρκικό πλοίο Barbaros, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι Taşucu στο νότο της χώρας, έτοιμο όμως σε μικρό χρονικό διάστημα να αποπλεύσει ξανά για την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Λιβύης, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

“Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αυξηθούν κατακόρυφα οι εντάσεις στην υφαλοκρηπίδα της Κρήτης, την οποία η Ελλάδα θα υπερασπιστεί”, αναφέρει το ξένο πρακτορείο ειδήσεων.

Η κυβέρνηση της Ελλάδος εργάζεται σκληρά για να αποτρέψει μια μεγάλη κρίση στην περιοχή, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Duvar, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες και οι υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν στενά και σχολαστικά τα βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα εργάζεται επίσης στον τομέα της διπλωματίας κατά της Τουρκίας, διεξάγοντας συνομιλίες με αρκετές χώρες.

Οι ενέργειες της Άγκυρας όμως ωθούν επίσης και στο να σχηματιστεί άμεσα ένας “αντιτουρκικός” συνασπισμός που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Ιταλία.

Αυτές οι χώρες συναντήθηκαν στο Φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτελεί μια ενεργειακή συνεργασία, η οποία μεταλλάσσεται τελικά σε στρατιωτική συνεργασία από την οποία αποκλείεται φυσικά η Τουρκία.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή υπολογίζονται σε περίπου 122 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα συνολικά και εκτιμάται ότι για αυτά τα αποθέματα ακόμα και περιφερειακές συγκρούσεις μπορεί να προκληθούν στο μέλλον.
Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι στον FIR Αθηνών

Ραγδαία αυξάνει την επιθετικότητά της η Άγκυρα, στο Αιγαίο την Τρίτη αναγκάζοντας την Πολεμική μας Αεροπορία σε 16 εικονικές αερομαχίες. Και αυτό γιατί συνολικά 40 αεροσκάφη τύπου F-16, F-4, CN-235 και πέντε ελικόπτερα, προχώρησαν σε σαράντα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 27 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Επίσης σημειώθηκαν 16 εικονικές αερομαχίες, ενώ 12 αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Μία εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησαν 2 τουρκικά αεροσκάφη F-16 στις 10:14, άνωθεν ν. Καλόγηροι, στα 22.000 πόδια.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για τον καιρό του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας φύλλων κοκαΐνης μέσα σε φορτία λιπασμάτων

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών σε ακατέργαστη μορφή προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, εμπορευματοκιβώτιο προερχόμενο από...
25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημογραφικό: Εκτίμηση “σοκ” για το μέλλον της Ελλάδας

Η Ελλάδα εκπέμπει SOS – Τα δεδομένα «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου Δυσοίωνη, όσον αφορά...

Θητεία 165 ημερών, διαρκείς επανεκπαιδεύσεις: Αυτό είναι το φινλανδικό μοντέλο στρατού που έρχεται στη Ελλάδα

Γενικευμένες αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο διάστημα στο θέμα της θητείας στον...

Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο επόμενος γύρος των ΜΟΕ 

Υψηλά ιστάμενους μουσαφιραίους από την άλλη όχθη του Αιγαίου θα έχουμε μεθαύριο Δευτέρα (22/4)...

Ποια διάσημη σταρ έφτασε στην Ελλάδα σαν τον “Χουντίνι”;

Με καταγωγή από τη γείτονα χώρα και βρετανική υπηκοότητα, η mega star της ποπ...