Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Δίκη Φιλιππίδη: Νέα μαρτυρία για απόπειρα βιασμού μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού

«Είδα έναν άνθρωπο σκοτεινό, αμίλητο. Σαν να της είχε συμβεί κάτι τρομερό, σαν να είχε ζήσει τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της», κατέθεσε στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη η στενή φίλη της τρίτης ηθοποιού, που καταγγέλλει τον θιασάρχη για απόπειρα βιασμού το 2014, μέσα στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου.

Η μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πως είχε συναντήσει το φερόμενο θύμα, λίγα λεπτά μετά το καταγγελλόμενο συμβάν.

«Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της»

«Βρεθήκαμε και όταν την είδα τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό», κατέθεσε η μάρτυρας.

Και προσέθεσε: «Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα».

Όπως είπε, «δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση, δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν ευχόταν σε κανέναν να το πάθει αυτό».

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μάρτυρας, η φίλη της είχε κανονίσει επαγγελματικό ραντεβού με τον Φιλιππίδη και μετά από αυτό είχαν κανονίσει να συναντηθούν οι δυο τους.

Όταν η φίλη της, τής εξήγησε τι έγινε, την συμβούλεψε να μην έχει καμία επαφή μαζί του: «Δεν ήξερα τι να κάνω για να την βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτό τον άνθρωπο».

«Έκλεισε τις ασφάλειες του αυτοκινήτου και…»

Μεταφέροντας όσα της είπε η καταγγέλλουσα για την συνάντησή της με τον Φιλιππίδη, η μάρτυρας κατέθεσε:

«Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο κ.Φιλιππίδης της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της. Η Α. αρνήθηκε, αλλά αυτός ήταν κάθετος, δεν δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε. Ξεκίνησαν, ωστόσο μετά από λίγο την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες…».

Σε ερώτηση αν η φίλη της σκέφθηκε τότε να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, η μάρτυρας απάντησε: «Όχι. Ο φόβος υπερίσχυσε. Φοβόταν ότι θα το βρει μπροστά της…».

Όπως είπε: «Ήταν μια σεξουαλική επίθεση αποτρόπαια, που όμως δεν ξέραμε εκείνη την στιγμή πώς να το διαχειριστούμε, δεδομένου το ποιος ήταν ο δράστης… Αυτό που υπερίσχυε ήταν οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή και τη δουλειά της. Στη ζυγαριά μπήκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί, να μην κάνει κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της…».

Να σημειωθεί πως η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία πριν τις θερινές διακοπές. Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχιστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βόλος: Αίτημα αποφυλάκισης από τον 50χρονο που σκότωσε τον κουνιάδο του και βιαστή της...

Αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι του 50χρονου από την Αργαλαστή, ο οποίος σκότωσε με καραμπίνα τον 33χρονο κουνιάδο του...
Τα μερομήνια του 2018 - Δείτε τον καιρό έως τον Ιούλιο

Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τόπους από το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου 20/04. Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Πάσχα 2024: Πού κυμαίνονται οι τιμές σε αρνί και κατσίκι

Σταματημό δεν έχει το «ράλι» της ακρίβειας κάτι που αναμένεται να έχει βαρύ αντίκτυπο και στο πασχαλινό τραπέζι, στο οποίο κεντρικό θέμα είναι το…...

Από 25 Απριλίου σε ισχύ το εορταστικό ωράριο του πάσχα

Πλησιάζει η έναρξη του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων για το Πάσχα. Οι επίσημες ανακοινώσεις των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας αναμένονται εντός των επόμενων ημερών, συνήθως...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζει το ταξίδι της στη γενέτειρά της! 20 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 20 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1841: Κυκλοφορεί το βιβλίο του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Οι Φόνοι της Οδού Μοργκ»,...

Ρέθυμνο: Νεκρός 78χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 78χρονος στο Ρέθυμνο, καθώς βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Σύμφωνα με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα 20 Απριλίου πέθανε ο Νίκος Ρίζος

Ο σπουδαίος Έλληνας κωμικός Νίκος Ρίζος γεννήθηκε στην Άρτα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1924. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο...

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων...

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Την τελευταία του πνοή, σήμερα το πρωί, άφησε ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης. Ο μεγάλος...

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της...