Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.5 C
Athens

Δίκη Πισπιρίγκου: Η μητέρα ήταν ψυχρή, δεν πλησίαζε εύκολα το παιδί, κατέθεσε νοσηλεύτρια

Τυπική στα επισκεπτήρια την περίοδο της νοσηλείας της Τζωρτζίνας χαρακτήρισε η νοσοκόμα από το νοσοκομείο του Ρίου την Ρούλα Πισπιρίγκου που δικάζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η μάρτυρας σκιαγράφησε την κατηγορούμενη ως ψυχρή απέναντι στο παιδί.

«Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί. Από περιστατικά που έχουμε δει γονείς αντιδρούν διαφορετικά και εικόνα αυτή ήταν αξιοπρόσεκτη. Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούσα να την δω στο πρόσωπο της μητέρας» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μήπως δεν ήταν εκδηλωτική αλλά έδειχνε ενδιαφέρον πχ με ερωτήσεις…

Μάρτυρας: Όχι δεν μας έκανε ερωτήσεις. Από το γεγονός ότι είχαν χαθεί δύο παιδιά στην οικογένεια αυτό ήταν μη αναμενόμενο, αξιοπρόσεκτο αυτό που έβλεπα.

Πρόεδρος: Πως περνούσε η ώρα στο επισκεπτήριο; Πόσο ήταν; Μία ώρα;

Μάρτυρας: Ερχόταν στο επισκεπτήριο. Δεν καθόταν και πολύ μερικές φορές. Ίσως λόγω covid. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, του έβαζε παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι. Ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε.

Συνήγορος Υποστήριξης Κατηγορίας: Λέτε στην ανακρίτρια ήταν άνετη; τι εννοείται;

Μάρτυρας: Δεν προβληματιζόταν. Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια που εργάζομαι το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά.

Συν. Υπ. (συνεργάτης Αλ. Κούγια): Δε σας είχε κάνει εντύπωση συμπεριφορά πατέρα;

Μάρτυρας: Φαινόταν πιο στεναχωρημένος τις πρώτες ημέρες. Μου έχουν πει ότι φαινόταν πατέρας πιο περιποιητικός έβαλε λαδάκι στο παιδί το χάιδευε.

Όσον αφορά τα επεισόδια που είχε παρουσιάσει λίγο πριν φύγει από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2022 η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο τι τους είχε κάνει εντύπωση επισημαίνοντας: «Έγιναν συζητήσεις πως ενώ αναφερόταν επεισόδια στην παιδιατρική κλινική, ερχόταν στη ΜΕΘ και δεν είχε τίποτα. Λέγαμε δεν γίνεται να παρουσιάζει επεισόδια στην παιδιατρική και στην ΜΕΘ να μην παρουσιάζει τίποτα. Λέγαμε τι γίνεται; Είχαμε προβληματιστεί όλοι. Δεν γινόταν με τόσα μηχανήματα να μην μπορεί να εντοπιστεί κάτι».

Από την πλευρά της, η νοσηλεύτρια, Ελένη Ψηλογεωργακοπούλου, τόνισε πως η μητέρα «Ήταν τυπική στο επισκεπτήριο της. Ερχόταν είτε μόνη είτε με σύζυγο της. Δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα παιδί».

Πρόεδρος: Μήπως το πλησίαζε αλλιώς το παιδί;

Μάρτυρας: Ο μπαμπάς μπορεί να έκανε κίνηση να βάλει λαδάκι, η μητέρα όχι.

Πρόεδρος: Τι έκανε η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Καθόταν μαζί της, της έβαζε στο τάμπλετ τραγούδια, της μιλούσε μετά έφευγε, την αλλάζαμε δεν συμμετείχε, άλλοι γονείς μπορεί να φοβούνται αλλά θέλουν να συμμετέχουν.

Πρόεδρος: Τον Ιανουάριο, τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Μάρτυρας: Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Της έβαζε τραγουδάκια. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα και μου είπε μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν το κάνει.

Και αυτή η μάρτυρας τόνισε πως η κατηγορούμενη ήταν ψυχρή. «Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μία μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν υπήρχε θρήνος» είπε η νοσηλεύτρια στο δικαστήριο.

Η δίκη συνεχίζεται στις 30/5.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Χαϊδάρι Καιρός ήταν. Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο Παλατάκι

«Η πεζογέφυρα που παραδίδεται προς χρήση στο Παλατάκι είναι ένα αναγκαίο έργο για την ασφαλή διέλευση των πεζών από τη Λεωφόρο Αθηνών», δήλωσε ο...

Θα γκρινιάξουν γονείς και μαθητές: Η αλλαγή που έρχεται στα σχολεία έπρεπε να είχε...

Η εγκύκλιος υπάρχει, τώρα αυστηροποιούνται οι ποινές μπας και εφαρμοστεί στην πράξη Υπάρχει κάτι το εγγενώς σημαντικό όταν μιλάμε για τα παιδιά που πάνε σήμερα...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ψάχνοντας από κάπου τη δικαίωση... 28 Μαρτίου 2024

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο έχει την τιμητική του ο Απόστολος και Μάρτυρας...

Ζωγράφου: Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο

Μυστήριο με διάρρηξη στο υποθηκοφυλακείο στου Ζωγράφου, όπου στεγάζεται Υπηρεσία του Κτηματολογίου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες σε απροσδιόριστη χρονική στιγμή παραβίασαν με αντικείμενο...

Καιρός: Νέα «εισβολή» αφρικανικής σκόνης από Δευτέρα

Η αφρικανική σκόνη θα «ξαναθυμηθεί» τη χώρα μας από την Κυριακή έπειτα από ένα σύντομο ενδιάμεσο διάλειμμα. Ο καιρός αναμένεται να «καθαρίσει» σταδιακά σήμερα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δίκη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς

Mε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους των δύο...

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό: “Με βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του”, κατέθεσε η καταγγέλλουσα

Τις στιγμές βιασμού που φέρεται να βίωσε από τον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς...

Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Στο τέλος του Μαίου θα είναι έτοιμη η αίθουσα της δίκης

«Η Δικαιοσύνη επιτελεί, κατά τη δική μου άποψη υποδειγματικά το έργο που έχει αναλάβει...

Κολωνός: Ενοχή της μητέρας της 12χρονης για μαστροπεία και πορνογραφία ζήτησε η εισαγγελέας

Την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες που αφορούν βιασμό της...