Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Δίκη “ψευτογιατρού”: Συνεχίζεται με καταθέσεις συγγενών των θυμάτων του

Κάθε μαρτυρία και μια διαφορετική ιστορία που φωτίζει με τον ίδιο δραματικό όμως τρόπο τη δράση του αποκαλούμενου Ψευτογιατρού ο οποίος δικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Οι δικαστές και οι ένορκοι ακούν με προσοχή τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων του κατηγορούμενου να περιγράψουν για την πειθώ που είχε ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνήθιζε να τους λέει πράγματα που ήθελαν να ακούσουν.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας γυναίκα, η οποία νόσησε από καρκίνο του μαστού, κατάθεσε πως ο «ψευτογιατρός» της έκανε υπέρηχο σε κεντρική κλινική των Αθηνών και της είπε: «Λήξη συναγερμού φιλενάδα. Αυτό που έχεις δεν είναι καρκίνος είναι πήγματα γαλακτοφόρου αδένα επειδή δεν έχεις θηλάσει. Τα έχεις και στον άλλο αδένα. Στο λέω για να μην σε βάλλουν κάτω και σε χειρουργήσουν!».

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος της είχε ζητήσει συνολικά 12.000 ευρώ όμως εκείνη δεν του τα έδωσε γιατί δεν τα είχε. «Αν τα είχα θα του έδινα και τα διπλά, ήταν τέτοια η πειθώ του που δεν μπορούσες να σκεφτείς ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απατεώνας, δεν μπορούσες να τον αμφισβητήσεις ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις», τόνισε η μάρτυρας για να συμπληρώσει πως όταν ένας καρκινοπαθής ακούει «λήξη συναγερμού» είναι τεράστια η χαρά του καθώς «ο καρκίνος είναι συνώνυμο της απελπισίας».

Ωστόσο, η ίδια όπως επισήμανε, είχε ήδη κανονίσει να υποβληθεί σε μαστεκτομή, όπως της είχαν συστήσει οι γιατροί της και ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατάθεσή της, δεν έφερε αντίρρηση. «Του είπα ότι θα κάνω επέμβαση και μου είπε να την κάνεις. Μου είπε πως καλά έκανα και δεν έκανα χημειοθεραπείας γιατί σε κάθε σχήμα χημειοθεραπείας ο κάθε γιατρός βάζει 25.000 ευρώ στο παντελόνι».

Μετά την επέμβαση μαστεκτομής οι γιατροί συνέστησαν στην ασθενή να βρει έναν ογκολόγο και εκείνη, όπως κατέθεσε, είχε βρει τον «καλύτερο». «Με έβαζε να κάνω εξειδικευμένες εξετάσεις ούρων και αίματος σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο και μου έλεγε όταν κλείνω το ραντεβού να λέω ότι είμαι από αυτόν. Τους τις έστελνα με mail. Δεν μου απαντούσε ποτέ. Ενημερωνόμουν από αυτά που έλεγε ο μικροβιολόγος» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δε θα σας προβλημάτισε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι. Οι ενδείξεις υπήρχαν εγώ όμως δεν τις έβλεπα. Είχε τρομερή πειθώ σου μίλαγε και τον λάτρευες, ίσως γιατί σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις….

Κατά τη μάρτυρα ο κατηγορούμενος ήταν «απατεώνας με ευρύ φάσμα δράσης», καθώς μεταξύ άλλων είχε πει σε μια φίλη της ότι μπορεί να εξαφανίσει τη μυωπία με ενέσεις, ενώ είχε ζητήσει από την ίδια να της ανοίξει λογαριασμό στην Ελβετία. «Είχα τις ενδείξεις αλλά δεν της αξιολόγησα. Εκ τω υστέρων συνέθεσα τα κομμάτια του πάζλ όταν έσκασε η φούσκα», είπε η μάρτυρας σημειώνοντας ακόμη πως εκτός από τα έλαια κάνναβης ο κατηγορούμενος της είχε συστήσει διατροφή με παντζάρια και σκόρδα.

Στη δίκη κατέθεσε σήμερα και πατέρας ανήλικου αγοριού, το οποίο διαγνώστηκε στα 8 του χρόνια με μυική δυστροφία. «Κάποια φίλη της γυναίκας μου είχε γνωρίσει τον κατηγορούμενο και μας τον σύστησε. Μίλησε η σύζυγος μου στο τηλέφωνο και τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι. Το 2015. Μας παρουσιάστηκε σαν Δόκτορ. Δε θυμάμαι τι ειδικότητα μας είπε ότι έχει» ανέφερε ο συγκεκριμένος μάρτυρας για τον κατηγορούμενο και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Ερχόταν και έβλεπε το παιδί. Την πρώτη φορά ζήτησε 8.000 ευρώ. Μετά όταν έφερε βότανα, πήρε και άλλα χρήματα διαδοχικά. Συνολικά μας πήρε πάνω από 50.000 ευρώ. Μας έδινε τσάγια, χυμούς κλπ. και επέμενε να κόψουμε θεραπεία με κορτιζόνη. Ευτυχώς, η σύζυγος μου μίλησε με κάποια άλλη γνωστή που είχε διακόψει τη θεραπεία το παιδί της και της είπε πως είχε χειροτερέψει. Έτσι δεν την κόψαμε τη θεραπεία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων...

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της...

Κιβωτός του Κόσμου: Διεκόπη για τις 4 Απριλίου η δίκη του πατέρα Αντωνίου

Διακοπή δόθηκε στη δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά πρώην εργαζόμενων στην Κιβωτό του...

Δίκη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς

Mε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους των δύο...