Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο

Ειδικά μέτρα ασφαλείας εντός και εκτός του Εφετείου θα τεθούν αύριο σε εφαρμογή όπου μετά από πεντέμισι χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η σπουδαιότητα της υπόθεσης αλλά και τα δεκάδες καλέσματα για συγκεντρώσεις από νωρίς το πρωί, όπου αναμένεται μαζική συμμετοχή, έχουν θέσει κατάσταση συναγερμού την Ελληνική Αστυνομία.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εφετείο με στελέχη της ΓΑΔΑ όπου καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από σήμερα.

Σχεδόν 1.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός ενώ το κτιριακό συγκρότημα του Αρείου Πάγου και του Εφετείου θα μετατραπεί σε απροσπέλαστο φρούριο με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Ενδεικτικό των αυστηρών μέτρων που θα εφαρμοστούν είναι ότι οι πόρτες του Εφετείου θα κλείσουν 3 ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας που έχει οριστεί για τις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η προσέλευση των  παραγόντων της δίκης και όσων θα έχουν άδεια εισόδου, όπως δημοσιογράφοι και το κοινό, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 το πρωί και αφού πρώτα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Στη συνέχεια οι πόρτες θα κλείσουν και κανείς δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου και εξόδου. Νωρίτερα θα έχει προηγηθεί έλεγχος εντός του κτιρίου και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Έξω από τα Εφετείο θα δημιουργηθεί μια μεγάλη ζώνη ασφαλείας περιμετρικά του κτιρίου όπου θα απαγορεύεται η προσέγγιση.

Ήδη από χθες υπάρχει σταθερή αστυνομική δύναμη με κλούβα των ΜΑΤ ενώ έχουν αυξηθεί και εποχούμενες περιπολίες. Επίσης έχουν τοποθετηθεί κορδέλες που ενημερώνουν ότι απαγορεύεται η στάση και στάθμευση από αύριο στις 6 το πρωί.

 Ειδικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν και για τις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν έξω από το Εφετείο. Τα καλέσματα είναι δεκάδες και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μαζική συμμετοχή με χιλιάδες κόσμου.

Το πρώτο κάλεσμα είναι στις 8 το πρωί και ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε αρκετά μεγάλη ακτίνα ξεκινώντας από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας  που θα κλείσει για τους οδηγούς από νωρίς ενώ αναμένεται οι ρυθμίσεις να επεκταθούν στον κόμβο των Αμπελοκήπων Κηφισίας, Μεσογείων, Βασ. Σοφίας) και στο Πεδίον του Άρεως (Πατησίων).

Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι διακριτική ενώ ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων θα δίνουν τα drone της ΕΛΑΣ προκειμένου να υπάρχει άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

25 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Γεώργιος Γεννηματάς

Ο Γεώργιος Γεννηματάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιουνίου 1939. Πατέρας του ήταν ο Μανιάτης Θεόδωρος Γεννηματάς, δικηγόρος και οικονομολόγος, που διετέλεσε γενικός διευθυντής...
Κορονοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΕΚΑΒ

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Σοβαρό επεισόδιο συνέβη στη Νίκαια, όπου δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο, λίγες ώρες μετά την επίθεση του πρώην βουλευτη των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου στον...
Μεταξουργείο: Νεκρός 15χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο

Αττικό Νοσοκομείο: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου από την ημέρα της εισαγωγής του διέταξε η διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου,...

Από τις αρχές του Μαΐου θα ενεργοποιηθούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από 1 Μαΐου θα ισχύσει η παρέμβαση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Σχετικά με το άνοιγμα της...

Η φωτογραφία της ημέρας

Ντρέπεται και η ντροπή... 25 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 25 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Νίκη.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Η ιστορική ποινική δίκη του Τραμπ αρχίζει μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει σήμερα ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων...

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της...

Κιβωτός του Κόσμου: Διεκόπη για τις 4 Απριλίου η δίκη του πατέρα Αντωνίου

Διακοπή δόθηκε στη δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά πρώην εργαζόμενων στην Κιβωτό του...

Δίκη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς

Mε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους των δύο...