Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022
19.6 C
Athens

Δήμος Αθηναίων: “Τα (ψηφιακά) παράπονά σας στον Δήμαρχο”-βίντεο

21 απαντήσεις με στοιχεία και αριθμούς – Ανατρεπτική διάθεση και χιούμορ από τον Κ. Μπακογιάννη σε ερωτήσεις που τού τέθηκαν

Μέσω Instagram η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία του Δημάρχου Αθηναίων με τους πολίτες

Έναν άμεσο, ψηφιακό και αδιαμεσολάβητο τρόπο επικοινωνίας με τους δημότες, εγκαινίασε αυτές τις μέρες ο Δήμαρχος Αθηναίων. Μέσω της πλατφόρμας του Instagram, οι χρήστες υποβάλουν σύντομα, γραπτά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο κι εκείνος δίνει άμεσα τις απαντήσεις του, με βιντεάκια λίγων δευτερολέπτων. Απαντά σε όλα τα ζητήματα που θέτουν οι πολίτες γύρω από την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Ο κ. Μπακογιάννης, στη διαδικτυακή αυτή επαφή με τους δημότες, που παρουσιάστηκε μέσα απόstories στο Instagram, δέχθηκε ερωτήματα που περιστράφηκαν γύρω από τα μικρά και μεγάλα έργα στην πόλη, τις παρεμβάσεις στις γειτονιές, την ποιότητα ζωής, τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό τα αδέσποτα κ.ά. Δεν έλειψαν και απρόβλεπτες ερωτήσεις που τού έδωσαν την ευκαιρία να απαντήσει με χιούμορ και πιο χαλαρή διάθεση.

«Με αυτόν τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας, επιδιώκουμε την άμεση επαφή με τον πολίτη. Όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στους δημότες μας τόσο καλύτερα κατανοούμε τις ανάγκες τους, βλέπουμε τα προβλήματα και δρομολογούμε τις λύσεις. Εδώ και τρία χρόνια, τρέχουμε σε ρυθμό “σπριντ” για να προλάβουμε όλα όσα -για μεγάλο διάστημα- είχαν μείνει πίσω. Η Αθήνα “κοιτάζει” μπροστά τόσο με τα δεκάδες μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο και με τα πιο μικρά που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

Τι ρώτησαν οι πολίτες και τι απάντησε ο Δήμαρχος Αθηναίων

Ενδεικτικά, παρατίθενται ορισμένα από τα ερωτήματα που έθεσαν οι Αθηναίοι, καθώς και οι απαντήσεις του Κ. Μπακογιάννη:

1. Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα της Διπλής Ανάπλασης, στον Βοτανικό και στον Ελαιώνα;

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Έως το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχουμε δημοπρατήσει την αρένα για το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας».

2. Η παιδική χαρά στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι σε κακή κατάσταση. Τι προβλέπεται;

«Είναι ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του Δήμου Αθηναίων. Πολύ σύντομα το Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινάει με τις ανασκαφές. Έχουμε μία ολόκληρη Πολιτεία, την οποία θέλουμε να φέρουμε στο φως. Αμέσως μετά, ξεκινάει ο Δήμος με την ανάπλαση του χώρου, προφανώς και της παιδικής χαράς. Ήδη βρίσκεται στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών. Και κάτι ακόμη, επειδή ακούγονται διάφοροι “δράκοι”: Μην πιστεύετε όποιον έρθει και σας πει ότι θα κόψουμε 500 δέντρα. Το αντίθετο, θα προσθέσουμε δέντρα».

3. Το Κοροπούλη είναι αίτημα της γειτονιάς μας εδώ και 40 χρόνια. Έχει αρχίσει και παίρνει σάρκα και οστά. Τελικά θα γίνει πάρκο ή πάρκινγκ;

«Πάρκο. Πάρκινγκ, δεν υπάρχει περίπτωση. Μιλάμε για 4 στρέμματα. Γκρεμίσαμε το κτίριο και τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την πράσινη ανάπλαση για να κερδίσει η περιοχή έναν “πνεύμονα” ζωής.

4. Στο πάρκο Λογγίνου, πότε θα τελειώσει η παρέμβαση;

«Τελείωσε, και είναι υπέροχο. Είναι το πάρκο Λογγίνου, μαζί με τον πεζόδρομο της Μπαλάνου. Έχουμε το πάρκο, έχουμε παιδική χαρά, έχουμε γήπεδο. Μπορεί να μην αλλάζει την πόλη, αλλά αλλάζει τη γειτονιά».

5. Στη μακέτα του Συντάγματος τα δέντρα ήταν ροζ. Γιατί βγήκαν πράσινα;

«Είναι οι κουτσουπιές. Πολύ ωραία, μεσογειακά, φυλλοβόλα δέντρα που γίνονται ροζ την άνοιξη. Θα είναι η πλατεία των 4 εποχών».

6. Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια θα επιφέρουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη;

«Με την καμία. Ή να το πω πιο απλά, όχι».

7. Τη συνταγή για τα ντολμαδάκια;

«Γιαγιά Μαρίκα, θεά. Έχει αφήσει βιβλίο με συνταγές. Αυτή είναι η αγγλική έκδοση, που έχει όλη τη συνταγή για τα ντολμαδάκια. Για σοκολατάκια, στη μάνα μου!»

8. Αν είχατε τη δυνατότητα, σε τι αλλαγές νόμων των ΟΤΑ θα προχωρούσατε;

«Εννοείται τη γραφειοκρατία. Σκεφτείτε, ότι από τη στιγμή που δημοπρατούμε ένα έργο μέχρι να υπογράψουμε τη σύμβαση, θέλουμε 9-11 μήνες με όλους εμάς να είμαστε από πάνω. Αυτοί οι ρυθμοί δεν έχουν καμία σχέση με τις ταχύτητες της πραγματικής ζωής».

9. Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ψηφιακή μετάβαση της πόλης;

«Τώρα κάνω διαφήμιση: e-services.cityofathens.gr. Είναι 150 νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε ψηφιοποιήσει το 100% του Δήμου Αθηναίων».

10. Η Αθήνα έχει πρόβλημα με τη μουτζούρα. Τι έχετε κάνει για τα γκράφιτι;

«Είναι μία μάχη διαρκείας, μία μάχη πολιτισμού. Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουμε κάνει 35.000 τ.μ. Ενδεικτικά ολόκληρη την Πλάκα, τον Πανελλήνιο ή και προχθές την Αρχαία Αγορά. Συνεχίζουμε».

11. Πλάνο για τα αδέσποτα έχετε;

«Είμαι φοβερά υπερήφανος που έχουμε δημιουργήσει το πρώτο σύγχρονο πρότυπο καταφύγιο για αδέσποτα στη χώρα, όπου λαμβάνουν όλη την πρόνοια και τη φροντίδα που χρειάζονται, μέχρι να βρουν ένα αξιοπρεπές σπίτι. Μπείτε στο animalscityofathens.gr, είναι μια νέα πλατφόρμα υιοθεσιών, στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε και ως εθελοντές και να έρχεστε κάθε Κυριακή να μάς βοηθάτε».

12. Ελπίζουμε να έχουμε φωτισμό για την ασφάλεια όλων.

«Έχετε πολύ δίκιο. Το φως είναι ασφάλεια. Σε μερικές εβδομάδες ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων μετά τη διπλή ανάπλαση. Συνολικά, θα αναβαθμίσουμε 46.000 φωτιστικά μέσα στην πόλη, αντικαθιστώντάς τα με led. Φως, λοιπόν, οικονομίες και ταυτόχρονα αυτοματισμοί. Η Αθήνα μπαίνει στον 21ο αιώνα».

13. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες στο Σύνταγμα ή θα ακολουθήσουν κι άλλες;

«Αυτήν τη στιγμή το Σύνταγμα είναι ένα άδειο σπίτι, χωρίς έπιπλα. Θα προστεθούν δύο σιντριβάνια για να έχουμε νερό και δροσιά και επίσης τραπεζοκαθίσματα και σκίαστρα. Εκεί που ήταν άσφαλτος, τώρα πλέον έχει ζωή».

14. Πότε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Πανεπιστημίου;

«Μέχρι το Πάσχα. Έως τότε θα παραδίδεται τμηματικά. Επομένως, πολύ σύντομα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα».

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι αυτός ο νέος τρόπος επικοινωνίας με τους Αθηναίους θα καθιερωθεί.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με όλες τις απαντήσεις εδώ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος.

Καιρός: Μίνι καλοκαίρι με θερμοκρασίες έως 32 βαθμούς

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και μόνο στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες τοπικές...

Μαγνησία: Άρπαξε την μητέρα του από τον λαιμό και φώναζε ότι θα την κάψει...

Στο Αυτόφωρο κατέληξαν μητέρα και γιος την Πέμπτη έπειτα από ακραίο επεισόδιο στο σπίτι τους στην Αργαλαστή, στη Μαγνησία. Ο 44χρονος που βρέθηκε με χειροπέδες...

Άγιοι Θεόδωροι: Τα σκληρά «χτυπήματα» της μοίρας για το πρώην φωτομοντέλο που βρέθηκε νεκρό

Πριν από μερικούς μήνες πέθανε ο πατέρας της ενώ πριν από τρεις μέρες πέθανε και ο παππούς της Μια οικογενειακή τραγωδία αποκαλύπτεται μετά τον θάνατο...
σαν σήμερα, σεισμός, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, 1636,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 Σεπτεμβρίου Ισχυρός σεισμός 7,1 R πλήττει την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1636.... Ισχυρός σεισμός 7,1 R πλήττει την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Οι νεκροί φτάνουν τους 540 και οι τραυματίες τους 1.500. Οι μετασεισμικές...

Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 80 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36...

Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη – Άνδρας ουρεί στα χερούλια από τις πόρτες αυτοκινήτων(βίντεο)

Ένας άνδρας μεγάλης ηλικίας, έχει καταγραφεί σε βίντεο να προχωρά σε μια αδιανόητη και… σιχαμερή κίνηση. Ο συγκεκριμένος, όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε πολίτης...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,225ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δωρεάν προγράμματα άθλησης για τους δημότες της Αθήνας

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου Ένα...

Ο Μπακογιάννης προανήγγειλε μείωση δημοτικών τελών έως το τέλος του έτους

Στο στοίχημα της δημοτικής Αρχής να μειώσει τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του...

Δήμος Αθηναίων: Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 γιορτάζει τα 35α γενέθλιά του με μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Δήμητρα Γαλάνη και Μαρία Φαραντούρη θα βρεθούν στη σκηνή της Τεχνόπολης την Παρασκευή 16...

Μπακογιάννης: “Στην Αθήνα φως και ασφάλεια ταυτίζονται”

Στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού Mega, φιλοξενήθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας...