Δημοσίευμα των NYT για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα: «Τα κάνουν όλα στο κρεβάτι με 20 ευρώ»

204
Βόλος: Μητέρα εξέδιδε την ίδια της την κόρη

Το πώς η οικονομική κρίση οδήγησε πολλές γυναίκες στην Ελλάδα στην πορνεία, αλλά και πόσο έπεσαν οι τιμές στο «επάγγελμα», αναφέρει άρθρο των New York Times.

Σε ρεπορτάζ της συντάκτριας σε έναν οίκο ανοχής στην οδό Φυλής, καταγράφεται η μέση τιμή των ιερόδουλων που «τα κάνουν όλα στο κρεβάτι», για μόλις 20 ευρώ.

Σύμφωνα με το άρθρο, πολλές γυναίκες στην Ελλάδα εξωθήθηκαν την τελευταία 8ετια στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, λόγω οικονομικών δυσκολιών, όπως η Δήμητρα: «Είχα ένα ανθοπωλείο για 18 χρόνια και τώρα είμαι εδώ από ανάγκη, όχι από ευχαρίστηση. Κάποτε με αποκαλούσαν κυρία Δήμητρα και τώρα έγινα πόρνη» δήλωσε στην εφημερίδα.

Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα έφερε πτώση της «ταρίφας».

Όπως εξηγεί στους ΝΥΤ ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «το 2012 το ποσό για πάρεις μία ιερόδουλη από το δρόμο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ήταν περίπου 39 ευρώ, ενώ το 2017 είναι μόνο 17 ευρώ. Σημείωσε 56% πτώση».

Διαβάστε επίσης:  Νέο πλαίσιο αναδοχής και υιοθεσίας στη χώρα

Ιερόδουλες που μίλησαν στην εφημερίδα, αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια, άλλαξε και η πελατεία τους. Οι Έλληνες δεν επισκέπτονται πια τα πορνεία γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ενώ η πλειοψηφία των πελατών είναι πλέον οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας ή μένουν πάνω από τους οίκους ανοχής, σε σπίτια με πολύ χαμηλό ενοίκιο.

Όμως, εκτός από την αύξηση των μεταναστών, η έρευνα του κ. Λάζου έδειξε άνοδο 5% και στην ελληνική πελατεία μεταξύ 2012 και 2017.«Το σεξ είναι σαν το τσιγάρο. Θα βρεις 20 ευρώ για αυτό, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο» δήλωσε ο Μανόλης, ένας 33χρονος οδηγός ταξί και τακτικός πελάτης των πορνείων στην οδό Φυλής.