Παρασκευή, 23 Απρ, 2021
21.6 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2010.... Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός,...

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ και αέρας αυτοδυναμίας – «Κόκκινη» κάρτα στην κυβέρνηση από τους πολίτες

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, «όχι» στις «Πρέσπες», λέει το 73%

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής. Επίσης, όπως προκύπτει από την έρευνα και στα δύο σενάρια που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία, η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει πάνω από 151 έδρες που είναι το όριο της αυτοδυναμίας. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που οι πολίτες βγάζουν «κόκκινη» κάρτα στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ διαφωνούν σε ποσοστό 73% με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αέρας αυτοδυναμίας για τη ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 28,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, η Χρυσή Αυγή 5,8%, το Κίνημα Αλλαγής 5,7%, το ΚΚΕ 4,4%, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Λύση από 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα 1,3%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από 1,1%, και το ΜέΡΑ25 1%. Στο 12,3% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος

Στο σενάριο της αναλογικής κατανομής της αδιευκρίνιστης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,8% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,4%, το ΚΚΕ με 6,2%, η Ελληνική Λύση με 2,1%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,7%, το Ποτάμι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,4% και το ΜεΡΑ 25 με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 6,3%.

Στο σενάριο της επιστροφής των αναποφάσιστων στα κόμματα προέλευσης και στη συνέχεια με αναλογική κατανομή, τα ποσοστά ανέρχονται ως εξής: ΝΔ 35,8%, ΣΥΡΙΖΑ 27,7%, Χρυσή Αυγή 7,4%, Κίνημα Αλλαγής 7,2%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 2%, ΑΝΕΛ 1,7%, Λαϊκή Ενότητα 1,6%, το Ποτάμι 1,5%, ΜέΡα25 1,3%.

Και στα δύο σενάρια που έχει επεξεργαστεί η Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κατακτά την αυτοδυναμία.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο σενάριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 160 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 77, Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ από 22, και το ΚΚΕ 19.

Στο δεύτερο σενάριο, η ΝΔ συγκεντρώνει 157 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 82, η Χρυσή Αυγή 22, το Κίνημα Αλλαγής 21 και το ΚΚΕ 18 έδρες.

Στην παράσταση νίκης, το 65% εκτιμά πως η ΝΔ θα επικρατήσει στις εκλογές με μεγάλη ή μικρή διαφορά, ενώ το 19% θεωρεί πως νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τις ευρωεκλογές, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% έναντι 17,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,8% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,3%, ΚΚΕ με 4,8%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,3%, Το Ποτάμι με 1,5%, Λαϊκή Ενότητα και ΛΑΟΣ με 1,2% ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και ΜεΡΑ25 με 1,1% ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,6% ενώ «δεν θα ψηφίσω» απαντά το 7,6% και «άκυρο/λευκό» επιλέγει το 3,6%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 28% των ψήφων και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 18%. Η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 2%, και οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Μιχαλολιάκος από 1%. «Κανένας», απαντά το 37%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43% θετικές γνώμες. Ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 34%, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βασίλης Λεβέντης με 29% αντίστοιχα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 25% αντίστοιχα, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 18% και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Πάνος Καμμένος με 11% αντίστοιχα.
Κόκκινη κάρτα σε Τσίπρα – κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες, σε ποσοστό 72% κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 20% στηρίζει το κυβερνητικό έργο.

Επίσης, το 70% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα καθήκοντά του, ενώ το 23% τον αξιολογεί θετικά.
Ζητούν πρόωρες εκλογές

Οι πολίτες σε ποσοστό 41% θεωρούν πως η καλύτερη προοπτική για τη χώρα θα ήταν οι πρόωρες εκλογές. Το 32% θεωρεί πως θα πρέπει να συνεχιστεί η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος της τετραετίας, ενώ το 22% εκτιμά πως θα πρέπει να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, το 42% θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας την πορεία της οικονομίας, το 17% την ανεργία, το 9% το πολιτικό σύστημα, το 5% την εξωτερική πολιτική.

Ταυτόχρονα, το 79% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ και το 16% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.
Λένε «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Η δημοσκόπηση, καταγράφει τα έντονα αρνητικά αισθήματα των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το 73% διαφωνεί με τη λύση στο ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ μόλις το 24% συμφωνεί.

Ως προς την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου τη Δημοκρατίας, από τη διάλυση της Βουλής, που ψηφίστηκε κατά τη συνταγματική αναθεώρηση, το 48% συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη και το 15% διαφωνεί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

«Στάζει φωτιά» η Πυραυλάκατος Καραθανάσης

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για το Πολεμικό Ναυτικό, αφού εντάσσεται πλήρως οπλισμένη στο δυναμικό του η Πυραυλάκατος Καραθανάσης. Αργά το βράδυ της Τετάρτης επέστρεψε...
Με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς τιμήθηκε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Απριλίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 2010.... Η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ανακοινώνει από το Καστελόριζο ο πρωθυπουργός,...

Η ελληνική διατροφή στο επίκεντρο της συνάντησης Ιερώνυμου – Λιβανού

Η συμμετοχή της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής ως τμήμα της ορθόδοξης νηστείας, της μοναστηριακής παράδοσης αλλά και της ελληνικής ταυτότητας ήταν...

Μητσοτάκης: Απαραίτητη η απόφαση να γιορτάσουμε με περιορισμούς και το φετινό Πάσχα

Απαραίτητη χαρακτήρισε την απόφαση να γιορτάσουμε με περιορισμούς και το φετινό Πάσχα ο πρωθυπουργός. Σε συνέντευξή του στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι...

Τσίπρας: Χάσαμε το Πάσχα εξ αιτίας του κ. Μητσοτάκη

"Το Πάσχα το χάνουμε εξ αιτίας της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη" υποστηρίζει σε δήλωση του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας, σχολιάζοντας το...

Κορωνοιός: 2.759 κρούσματα, 75 θάνατοι – 822 διασωληνωμένοι ασθενείς

Άλλα 2.759 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Δυστυχώς το τελευταίο 24ωρο, άλλοι 75 ασθενείς πέθαναν από επιπλοκές του κορωνοιού, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 822...
Κοντοζαμάνης: Μόνο το 51% των νοσηλευτών έχει εμβολιασθεί

Τροπολογία του υπ. Υγείας για το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων

Τη δυνατότητα και σε ιδιωτικές μονάδες Υγείας, να λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα παρέχει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης. Με...

Βρείτε μας

7,791ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Δημοσκόπηση Alco: 14 μονάδες προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της...

Δημοσκόπηση: 13,7 μονάδες μπροστά η Ν.Δ.

Με διαφορά 13,7% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση της GPO για...

Προβάδισμα 17,1 υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Opinion Poll

Ισχυρό προβάδισμα της τάξης των 17,1 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,...

Opinion Poll: Υψηλό προβάδισμα 17,3% υπέρ της ΝΔ στην Αττική

Υψηλό προβάδισμα 17,3% υπέρ της ΝΔ στην Αττική δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll,...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή