Δημοσκόπηση: Το ΠΑΣΟΚ “πρωταθλητής” σε ερώτημα για τη διαπλοκή

27
ΠΑΣΟΚ: Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη

Με 23% προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας έναντι 18% του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα «Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή», στο πλαίσιο δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό του newsit.gr.

Ωστόσο, «νικητής» στο ερώτημα αναδεικνύεται ο «Κανένας» με 55%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η οποία έγινε από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Επίσης, στο ερώτημα «Ποιο κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή», «πρωταθλητής» αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20%, ενώ τρίτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Στην στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6%, ενώ όσον αφορά στα μικρότερα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επι των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επι των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επι των έγκυρων), ενώ η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επί των έγκυρων).

Διαβάστε επίσης:  Δεν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα για προτάσεις Κοτζιά στην πΓΔΜ

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ οι συσπειρώσεις της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.