Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Δείτε αναλυτικά τα χρέη του Μαρινόπουλου

Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να βρεθεί λύση στην υπόθεση της κατάρρευσης του Μαρινόπουλου. Παράλληλα όμως το φως της δημοσιότητας είδαν τα χρέη που έχει σε τρίτους.

Συνολικά δεκατρείς εισηγμένες δίνουν μάχη για να αποφύγουν τον πιστωτικό κίνδυνο από την Μαρινόπουλος ΑΕ παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει κάποια πρώτα μέτρα προστασίας.

Οι συνολικές απαιτήσεις τους ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ και μπορεί το ποσό να είναι έως και αστείο σε σχέση με το συνολικό ποσό του 1, 3 δις ευρώ που σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας είναι το επίσημο άνοιγμα της εάν όμως οι εταιρείες χρειαστεί να το επωμιστούν οι εταιρείες είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό!

Οι 13 εισηγμένες που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τον Μαρινόπουλο:

Όμιλος ΜΙG
Οι απαιτήσεις του ομίλου MIG ανέρχονται σε 28,6 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα πρόκειται για τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Vivartia, SingularLogic. Πιο συγκεκριμένα στον όμιλο ΔΕΛΤΑ οφείλονται 18,7 εκατ.ευρώ, στον όμιλο Μπάρμπα Στάθης – Αραμπατζής 7,7 εκατ.ευρώ, στη Vivartia 0,9 εκατ. και στον όμιλο SingularLogic 1,3 εκατ,.ευρώ.

Για να έχουμε μια εικόνα, το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του Ομίλου MIG που αντιπροσωπεύουν οι πωλήσεις προς τη Μαρινόπουλος για το έτος 2015 ανήλθε σε 4,4% και για το πεντάμηνο του 2016 σε 2,3%.

Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος
Οι συνολικές, άμεσες και έμμεσες απαιτήσεις της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος ΑΕ από τη Μαρινόπουλος στο τέλος του περασμένου Μαΐου ανερχόνταν σε 10,8 εκατ. ευρώ. Τα ποσοστά πωλήσεων της εταιρείας μέσω του δικτύου καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου ήταν αρκετά υψηλό, καθώς το 2014 ήταν 18.8% και το 2015, 16.35%. Όμως για τη χρήση του 2016, οι σχετικές πωλήσεις είχαν περιοριστεί σημαντικά, καθώς αντιπροσώπευαν το 4,9% του συνολικού κύκλου εργασιών της Καραμολέγκος στο πεντάμηνο του 2016.

Εθνική Πανγαία
Οι απαιτήσεις της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ στις 30/06/2016 ανέρχονταν σε 7,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οφειλόμενα μισθώματα για τη λειτουργική μίσθωση των 7 εμπορικών ακινήτων, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 7,3% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Πανγαία.

Όμως οι απαιτήσεις δε σταματούν εκεί! Υπάρχουν επιπλέον ύψους 17,3 εκατ. ευρώ από εταιρείες στο εξωτερικό που ανήκουν στον ευρύτερο όμιλο Μαρινόπουλου και οι οποίες (απαιτήσεις) αφορούν σε προκαταβολές για την απόκτηση ακινήτων στην Βουλγαρία και Κύπρο.

Σαράντης
Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 η εταιρεία Σαράντης είχε μεριμνήσει να διακόψει τη συνεργασία με την Μαρινόπουλος ΑΕ. Ωστόσο, το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 6,4 εκατ. ευρώ.

Creta Farms
H Creta Farms έχει απαιτήσεις ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εξασφαλισμένο είναι το ποσό των 500 χιλ. ευρώ. Το ποσοστό πωλήσεων στη Μαρινόπουλος ήταν περιορισμένο, μόλις 2,7% για το πρώτο εξάμηνο του 2016, αφού η βιομηχανία τροφίμων από την Κρήτη είχε διακόψει τη συνεργασία της με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Πάντως ήδη υλοποιεί σχέδιο ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της, ώστε να αντικατασταθεί ο κύκλος εργασιών που αφορούσε στην Μαρινόπουλος ΑΕ.

Γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι
Η γαλακτοβιομηχανία Κρι-Κρι έχει απαιτήσεις 5,5 εκατ. ευρώ. Για τα 5 εκατ. ευρώ λεχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής. Μάλιστα η Κρι Κρι έχει επιτύχει προσημειώσεις υποθήκης σε 20 ακίνητα της Μαρινόπουλος. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016, η πωλήσεις της Κρι Κρι προς την αλυσίδα αντιπροσώπευε το 3,2% του κύκλου εργασιών της εισηγμένης.

Αλλαντοβιομηχανία Νίκας
Η αλλαντοβιομηχανία Νίκας έχει 4,2 εκατ. ευρώ απαιτήσεις. Καθώς 1 εκατ. ευρώ έχει αναληφθεί από εταιρεία Factoring, ο πιστωτικός κίνδυνος από την Μαρινόπουλος ανέρχεται σήμερα σε 3,2 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της ΕΛΓΕΚΑ από τη Μαρινόπουλος ανέρχεται στα 2,98 εκατ. ευρώ. Πάντως πριν από ένα χρόνο ακριβώς η ΕΛΓΕΚΑ διέκοψε την τιμολόγηση προς την αλυσίδα. Αντιστοίχως, η θυγατρική της εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ΑΕ διέκοψε την παροχή υπηρεσιών logistics τον Οκτώβριο 2015.

Foodlink
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της Foodlink από την Μαρινόπουλος ανέρχεται σε 3,1 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχουν εξασφαλίσεις. Στην Παπουτσάνης, η συνολική οφειλή της Μαρινόπουλος Α.Ε. φτάνει τα 368.000 ευρώ.

Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding ΑΕ
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου «Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.» που συνεργάζεται με την Μαρινόπουλος ανέρχεται σε 152 χιλ. ευρώ.

Γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της γαλακτοβιομηχανίας Εβροφάρμα που εδρεύει στην Ορεστιάδα του Έβρου, ανέρχεται σε 677 χιλ. ευρώ.

Μύλοι Λούλη
Η αλευροβιομηχανία Μύλοι Λούλη έχει απαιτήσεις 360.900.

Κτήμα Λαζαρίδη
Η εισηγμένη οινοποιία Κτήμα Λαζαρίδη έχει απαιτήσεις 137.000 ευρώ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Chiquita συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Romero Britto και λανσάρει την καμπάνια...

Η Chiquita λανσάρει τη νέα της καμπάνια “Pop by Nature” και προσκαλεί όλους τους φανατικούς θαυμαστές της, να συμμετάσχουν σ’ ένα μαγικό ταξίδι, μια ζωντανή σύνθεση τέχνης και...
ΚΑΛΑΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Βιομήχανοι: «Φέρτε πρόσφυγες, φέρτε μετανάστες για τις κενές θέσεις»

«Ψηφιακή πλατφόρμα για προσέλκυση εργαζομένων από τρίτες χώρες, προκειμένου να καλυφθούν κενά στην ελληνική βιομηχανία σχεδιάζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με...

Σούπερ μάρκετ: Κάνουν χρυσές δουλειές – Αυξήθηκε ο τζίρος τους κατά 9,5% το 2023

Την αύξηση του τζίρου στα σούπερ μάρκετ έφερε ο πληθωρισμός το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2023, την ώρα που οι καταναλωτές κάνουν φθηνότερες επιλογές...

Είκοσι βιομηχανικά πάρκα εντάσσονται στην χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Ποιες περιοχές αφορά

Είκοσι βιομηχανικά πάρκα σε όλη την Ελλάδα (υφιστάμενα και νέα), εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως προβλέπει απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός...

Θα είναι η Vodafone ο επόμενος στόχος της ΔΕΗ;

H εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ έχει νόημα μόνον αν η τελευταία μπει στη λιανική αγορά των τηλεπικοινωνιών. Η άποψη αυτή κυκλοφορεί τις...

H ΔΕΗ εξαγοράζει Κωτσόβολο

Την υπογραφή συμφωνίας με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. ευρώ, χωρίς να...

Τι σημαίνει ο πόλεμος στο Ισραήλ για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Λίγα εικοσιτετράωρα από την εισβολή των δυνάμεων της Χαμάς στο Ισραήλ και με την αιματοχυσία να συνεχίζεται, ο αντίκτυπος σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΑΑΔΕ: Αυτοί είναι οι οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000€

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε την κατάσταση νομικών προσώπων και οντοτήτων, οι οποίοι οφείλουν στο Δημόσιο ή και...

Νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ: Πώς «αντιμετωπίζονται» τα χρέη προς την Εφορία που… κληρονομήθηκαν

Με μία νέα εγκύκλιο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έρχεται να καθορίσει τις...

Χρέη στους Δήμους: Χαμηλή η ανταπόκριση από οφειλέτες για  ρυθμίσεις παλαιών και νέων χρεών

Στενεύουν χρονικά τα περιθώρια,καθώς  απομένουν μόλις 23 ημέρες έως στο τέλος Ιουνίου προκειμένου να...

Ασύλληπτο! Έγινε παπάς για να γλιτώσει τα… χρέη!

Από επιχειρηματίας έγινε… ιερέας προκειμένου να γλιτώσει τα φέσια του 1 εκατ. ευρώ που...