Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021
25.1 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 Ιουνίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1912.... Από κατάρρευση γέφυρας στο Νιαγάρα, σκοτώνονται 47 άνθρωποι.

Δείτε αναλυτικά τα χρέη του Μαρινόπουλου

Οι προσπάθειες συνεχίζονται για να βρεθεί λύση στην υπόθεση της κατάρρευσης του Μαρινόπουλου. Παράλληλα όμως το φως της δημοσιότητας είδαν τα χρέη που έχει σε τρίτους.

Συνολικά δεκατρείς εισηγμένες δίνουν μάχη για να αποφύγουν τον πιστωτικό κίνδυνο από την Μαρινόπουλος ΑΕ παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει κάποια πρώτα μέτρα προστασίας.

Οι συνολικές απαιτήσεις τους ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ και μπορεί το ποσό να είναι έως και αστείο σε σχέση με το συνολικό ποσό του 1, 3 δις ευρώ που σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας είναι το επίσημο άνοιγμα της εάν όμως οι εταιρείες χρειαστεί να το επωμιστούν οι εταιρείες είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό!

Οι 13 εισηγμένες που έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τον Μαρινόπουλο:

Όμιλος ΜΙG
Οι απαιτήσεις του ομίλου MIG ανέρχονται σε 28,6 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα πρόκειται για τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Vivartia, SingularLogic. Πιο συγκεκριμένα στον όμιλο ΔΕΛΤΑ οφείλονται 18,7 εκατ.ευρώ, στον όμιλο Μπάρμπα Στάθης – Αραμπατζής 7,7 εκατ.ευρώ, στη Vivartia 0,9 εκατ. και στον όμιλο SingularLogic 1,3 εκατ,.ευρώ.

Για να έχουμε μια εικόνα, το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του Ομίλου MIG που αντιπροσωπεύουν οι πωλήσεις προς τη Μαρινόπουλος για το έτος 2015 ανήλθε σε 4,4% και για το πεντάμηνο του 2016 σε 2,3%.

Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος
Οι συνολικές, άμεσες και έμμεσες απαιτήσεις της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος ΑΕ από τη Μαρινόπουλος στο τέλος του περασμένου Μαΐου ανερχόνταν σε 10,8 εκατ. ευρώ. Τα ποσοστά πωλήσεων της εταιρείας μέσω του δικτύου καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλου ήταν αρκετά υψηλό, καθώς το 2014 ήταν 18.8% και το 2015, 16.35%. Όμως για τη χρήση του 2016, οι σχετικές πωλήσεις είχαν περιοριστεί σημαντικά, καθώς αντιπροσώπευαν το 4,9% του συνολικού κύκλου εργασιών της Καραμολέγκος στο πεντάμηνο του 2016.

Εθνική Πανγαία
Οι απαιτήσεις της Εθνικής Πανγαίας ΑΕΕΑΠ στις 30/06/2016 ανέρχονταν σε 7,8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οφειλόμενα μισθώματα για τη λειτουργική μίσθωση των 7 εμπορικών ακινήτων, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 7,3% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Πανγαία.

Όμως οι απαιτήσεις δε σταματούν εκεί! Υπάρχουν επιπλέον ύψους 17,3 εκατ. ευρώ από εταιρείες στο εξωτερικό που ανήκουν στον ευρύτερο όμιλο Μαρινόπουλου και οι οποίες (απαιτήσεις) αφορούν σε προκαταβολές για την απόκτηση ακινήτων στην Βουλγαρία και Κύπρο.

Σαράντης
Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 η εταιρεία Σαράντης είχε μεριμνήσει να διακόψει τη συνεργασία με την Μαρινόπουλος ΑΕ. Ωστόσο, το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 6,4 εκατ. ευρώ.

Creta Farms
H Creta Farms έχει απαιτήσεις ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων εξασφαλισμένο είναι το ποσό των 500 χιλ. ευρώ. Το ποσοστό πωλήσεων στη Μαρινόπουλος ήταν περιορισμένο, μόλις 2,7% για το πρώτο εξάμηνο του 2016, αφού η βιομηχανία τροφίμων από την Κρήτη είχε διακόψει τη συνεργασία της με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Πάντως ήδη υλοποιεί σχέδιο ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της, ώστε να αντικατασταθεί ο κύκλος εργασιών που αφορούσε στην Μαρινόπουλος ΑΕ.

Γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι
Η γαλακτοβιομηχανία Κρι-Κρι έχει απαιτήσεις 5,5 εκατ. ευρώ. Για τα 5 εκατ. ευρώ λεχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής. Μάλιστα η Κρι Κρι έχει επιτύχει προσημειώσεις υποθήκης σε 20 ακίνητα της Μαρινόπουλος. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016, η πωλήσεις της Κρι Κρι προς την αλυσίδα αντιπροσώπευε το 3,2% του κύκλου εργασιών της εισηγμένης.

Αλλαντοβιομηχανία Νίκας
Η αλλαντοβιομηχανία Νίκας έχει 4,2 εκατ. ευρώ απαιτήσεις. Καθώς 1 εκατ. ευρώ έχει αναληφθεί από εταιρεία Factoring, ο πιστωτικός κίνδυνος από την Μαρινόπουλος ανέρχεται σήμερα σε 3,2 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της ΕΛΓΕΚΑ από τη Μαρινόπουλος ανέρχεται στα 2,98 εκατ. ευρώ. Πάντως πριν από ένα χρόνο ακριβώς η ΕΛΓΕΚΑ διέκοψε την τιμολόγηση προς την αλυσίδα. Αντιστοίχως, η θυγατρική της εταιρεία ΔΙΑΚΙΝΗΣΙΣ ΑΕ διέκοψε την παροχή υπηρεσιών logistics τον Οκτώβριο 2015.

Foodlink
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της Foodlink από την Μαρινόπουλος ανέρχεται σε 3,1 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχουν εξασφαλίσεις. Στην Παπουτσάνης, η συνολική οφειλή της Μαρινόπουλος Α.Ε. φτάνει τα 368.000 ευρώ.

Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding ΑΕ
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου «Ι. Μπουτάρης και Υιός Holding Α.Ε.» που συνεργάζεται με την Μαρινόπουλος ανέρχεται σε 152 χιλ. ευρώ.

Γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα
Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της γαλακτοβιομηχανίας Εβροφάρμα που εδρεύει στην Ορεστιάδα του Έβρου, ανέρχεται σε 677 χιλ. ευρώ.

Μύλοι Λούλη
Η αλευροβιομηχανία Μύλοι Λούλη έχει απαιτήσεις 360.900.

Κτήμα Λαζαρίδη
Η εισηγμένη οινοποιία Κτήμα Λαζαρίδη έχει απαιτήσεις 137.000 ευρώ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Επιδόματα ασθενείας: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγησή τους

Παράταση της καταβολής δόσεων ρύθμισης σε επιχειρήσεις

Την παράταση έως το τέλος Ιουνίου της προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, οι οποίες είναι απαιτητές έως 31 Μαϊου, προβλέπει εγκύκλιος του...

Βόμβα στην αγορά με πώληση του Σκλαβενίτη! Γιατί πήρε την μοιραία απόφαση;

Σε μια κίνηση που προκάλεσε… σεισμό στην αγορά προχώρησε ο Σκλαβενίτης, καθώς πούλησε το 21% της The Mart Cash & Carry (πρώην MAKΡO) που...
Πιθανή εξαγορά της Πίτσος από ελληνική εταιρεία

Πιθανή εξαγορά της Πίτσος από ελληνική εταιρεία

Προσδοκίες, για την αποφυγή του λουκέτου στο εργοστάσιο της «Πίτσος» στην περιοχή του Ρέντη, δημιουργεί στους εργαζομένους, η πρόθεση της ελληνικής εταιρείας «Πυραμίς Μεταλλουργία»...
ΕΛ.ΒΟ.: Υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης στην PLASAN-SK GROUP

ΕΛ.ΒΟ.: Υπεγράφη η σύμβαση μεταβίβασης στην PLASAN-SK GROUP

Στην κοινοπραξία PLASAN-SK GROUP ισραηλινών συμφερόντων περιήλθε από σήμερα η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, μετά από διαπραγματεύσεις ενός έτους και...
Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν με κρατική εντολή

Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν με κρατική εντολή

Τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους Οι επιχειρήσεις, των οποίων αναστέλλεται η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής από τις 11 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου (6:00πμ) και...
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγωγή ακύρωσης της πρόσφατης γενικής συνέλευσης

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγωγή ακύρωσης της πρόσφατης γενικής συνέλευσης

Με μια κίνηση - ρελάνς οι εφοπλιστές Καυμενακης και Μπακος δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να μείνουν απλοί θεατές στις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ … οι...
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά την γενική συνέλευση εμφανίστηκαν οι εκλεκτοί "συγγενείς"

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά την γενική συνέλευση εμφανίστηκαν οι εκλεκτοί “συγγενείς”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ και αρχίσαν να αποκαλύπτονται οι υπόγειες διαδρομές και οι … εκλεκτικές...

Βρείτε μας

7,799ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πώς θα ρυθμιστούν τα χρέη της πανδημίας – Όλες οι λεπτομέρειες

«Κλείδωσε» και ανακοινώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το Eurogroup της 17ης Ιουνίου η νέα...

Χρέη προς το Δημόσιο με ρύθμιση έως 120 δόσεις

Τη δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των χρεών προς το Δημόσιο, τα οποία...

Εφορία: Τι θα πληρώσουμε για παλιά και νέα χρέη

Μπροστά σε ένα "βουνό" φορολογικών υποχρεώσεων θα βρεθούν από το νέο έτος και συγκεκριμένα...

Κορονοϊός: 120 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας – Πότε θα εφαρμοστεί η ρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση

Το τσουνάμι ιδιωτικού χρέους που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, το οποίο αποτελεί πραγματική...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή