ΔΕΙΤΕ γιατί ΔΕΝ πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας (βίντεο)

972

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μάθει να στρώνουν το κρεβάτι τους μετά το πρωινό ξύπνημα. Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα ότι αυτή η καθημερινή πρακτική είναι στην πραγματικότητα ανθυγιεινή.

Κι αυτό λόγω των εκατομμυρίων ακάρεων που ζουν στα κρεβάτια μας και τρέφονται με τις νεκρές νιφάδες δέρματος που πέφτουν από το σώμα μας.

Αυτό μετατρέπει στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια και ο,τιδήποτε άλλο στο κρεβάτι μας, σε τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τα ακάρεα.

Όταν κοιμόμαστε για πολλές ώρες, το κρεβάτι μας απορροφά υγρασία από την παρατεταμένη επαφή του σώματος, η οποία επιτρέπει στα ακάρεα να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν.

Τώρα, οι επιστήμονες συνιστούν έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να μειώσουν τον αριθμό των ακάρεων: Απλώς μη στρώνετε το κρεβάτι!

Διαβάστε επίσης:  Άγιος Βαλεντίνος: Ποιος ήταν ο προστάτης του έρωτα - Οι θεωρίες που κυριαρχούν (φωτό)

Ο Δρ. Stephen Pretlove μίλησε στο BBC και εξήγησε: «Γνωρίζουμε ότι τα ακάρεα μπορούν να επιβιώσουν μόνο με τη λήψη νερού από την ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας μικρούς αδένες στο εξωτερικό του σώματός τους. Κάτι τόσο απλό, όσο τα να μένει το κρεβάτι ξέστρωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τα σεντόνια και το στρώμα κι έτσι τα ακάρεα αφυδατώνονται και τελικά πεθαίνουν.»

Λιγότερα ακάρεα οδηγούν σε καλύτερη υγεία, δεδομένου ότι συχνά προκαλούν αλλεργίες και άσθμα. Εξάλλου, ποιος δε θέλει λίγο περισσότερο ύπνο αντί να στρώνει κρεβάτια;