Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

ΔΕΙΤΕ που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Κεντρική Μακεδονία

Ο χιονιάς έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα τα οχήματα να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, στην Ημαθία αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Σελίου και της Επαρχιακής Οδού Βέροιας-Δασκίου.

Στην Πέλλα, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο Δημοτικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άρνισσας, Αγίου Αθανασίου, Παναγίτσας, Ζέρβης, Άνω και Κάτω Γραμματικού, Ξανθογείων, Παιρέας, Κέδρωνας, Δροσιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Η κυκλοφορία διεκόπη στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας.

Στην Πιερία απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Ελατοχωρίου από το Ελατοχώρι έως και το χιονοδρομικό κέντρο και στην Χαλκιδική στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, μέσω Χολομώντα.

Τέλος, στο Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας -Λιβαδίων από το 17ο χιλιόμετρο.

Παράλληλα, η επέλαση του χιονιά και ο παγετός που επικρατεί κατά τη διάρκεια της νύκτας δημιουργεί προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας. Οι θερμοκρασίες σε όλη τη δυτική Μακεδονία είναι από 0 βαθμούς έως -4 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Κοζάνης η κίνηση των οχημάτων, τόσο στην Εγνατία οδό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γίνεται χωρίς προβλήματα, ενώ τα σχολεία αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση στο δήμο Σερβίων Βελβεντού και με μία ώρα καθυστέρηση στο δήμο Βοϊου και στο δήμο Κοζάνης.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας.

Στο νομό Γρεβενών η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 40ο χλμ. έως το 44ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Αβδέλλας, ενώ τα σχολεία στο δήμο Γρεβενών θα λειτουργήσουν από τις 9.15 το πρωί.

Στο νομό Καστοριάς αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες, από το 22ο χλμ. έως το 28ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 35ο χλμ. έως το 45ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) και στην επαρχιακή οδό Νεστορίου – Επταχωρίου (μέσω Πεύκου).

Τα σχολεία στο Δήμο Άργους Ορεστικού θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί.

Στο νομό Φλώρινας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 9ο χλμ. έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βίγλας και από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Οι σχολικές μονάδες στο δήμο της Φλώρινας εξ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών θα είναι κλειστές, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Πρεσπών και Αμυνταίου.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1882 τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το 1856 άνοιξε ο δρόμος Μύλοι – Τρίπολη για τις λεγόμενες...

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική,...

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις – Παραβατικότητα ανηλίκων: 395 συλλήψεις

831 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία και 395 για παραβατικότητα ανηλίκων το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου Τα αποτελέσματα της δράσης της ελληνικής αστυνομίας το πρώτο 15νθήμερο του...

Η κληρονομιά της Ελλάδας : Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας...

Τα βλέμματα του παγκόσμιου αθλητισμού στράφηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου σχεδόν 100 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Στα καταγάλανα νερά του Μύρτου 18 Απριλίου 2024
Πετρέλαιο: Νέα βουτιά των τιμών του αργού

Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης

Οι τιμές των καυσίμων καταγράφουν ανοδική πορεία, με τις αρχικές προβλέψεις για την περίοδο του Πάσχα να δείχνουν ότι η τιμή της αμόλυβδης θα...

Σαν σήμερα 18 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Οι Σάμιοι υπό τον Λυκούργο Λογοθέτη εξεγείρονται και νικούν τους Τούρκους. 1906: Καταστροφικός σεισμός,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μακεδονία – Θράκη: Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 3 Νοσοκομείων και 26 Κέντρων Υγείας

Στην υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών...

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τη Δευτέρα στην Αττική – Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ' όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης...

Τροχαία Αττικής ενόψει κακοκαιρίας: Υποχρεωτικά εφοδιασμένα με αλυσίδες τα αυτοκίνητα από τις 22:00 της Δευτέρας 29/1

Εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα οφείλουν να είναι, με Απόφαση...

Κεντρική Μακεδονία: Που χρειάζονται αλυσίδες

Μπορεί το κύμα κακοκαιρίας σταδιακά να αποχωρεί, ωστόσο μέχρι και αυτήν την ώρα απαραίτητες...