Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η ΕΛ.ΑΣ. σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους δράστες-Πού καταλήγει η έρευνα

65
Δίκη Ζαφειρόπουλου: Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τον Αρ. Φλώρο και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου

Σημαντικές ενδείξεις για έναν τουλάχιστον από τους δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας πριν από 10 ημέρες του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται να διαθέτει τα τελευταία 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», οι διωκτικές αρχές με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη «σκηνή του εγκλήματος», αλλά και σειρά νεότερων πληροφοριών από τις φυλακές Κορυδαλλού, εξετάζουν πλέον σαν κυρίαρχο σενάριο ο φόνος του 52χρονου δικηγόρου να σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις της τάξης των 2 εκατ. έως 5 εκατ. ευρώ αλλοδαπών που έχουν έμμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο Energa.

Σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έγινε αποδέκτης «εξοντωτικής πίεσης» από αλβανούς ποινικούς για να τους δοθούν χρήματα από τον πελάτη του και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρο.

Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα στην Αττική - Ποια βρίσκονται στο τραπέζι

Ο τελευταίος είχε δεχθεί τους τελευταίους μήνες σχετική πολιορκία, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνταν. Επιπλέον είχε επιχειρηθεί προσέγγισή του σε μια μεταγωγή του που είχε προγραμματιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια της Αθήνας.

Ωστόσο για τη δολοφονία του 52χρονου έγκριτου νομικού ερευνώνται και δυο-τρεις ακόμα εκδοχές, με μικρές όμως πιθανότητες επαλήθευσης. Ανάμεσα σε αυτές η περίπτωση δύο χασισοφυτειών που είχαν εντοπιστεί τον Οκτώβριο του 2015 σε Ναύπλιο και Μαρτίνο Φθιώτιδας, όπου εκπροσωπούσε άφαντο αλβανό μεγαλοδιακινητή, όπως και δυο-τρεις άλλοι δικαστικοί φάκελοι.