Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.2 C
Athens

Δομάζος για Παναθηναϊκό: «Δεν μπορεί άλλο ο κόσμος»

O τεράστιος Μίμης Δομάζος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τον Παναθηναϊκό, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την αγαπημένη του κόρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον Άγιαξ του 1971 και τη φετινή ομάδα του Αίαντα: «Εκείνη η ομάδα του Γουέμπλεϊ δεν θα ξαναβγεί. Ο φετινός Άγιαξ παίζει μεν καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί τακτικά με την παλαιότερη ομάδα. Εκείνο το σύστημα της δεκαετίας του ’70 ήταν μοναδικό. Και οι δέκα ποδοσφαιριστές, πλην του τερματοφύλακα, έπαιζαν σε όλες τις θέσεις και ήταν άψογοι χειριστές της μπάλας. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Την περασμένη Τετάρτη ο Άγιαξ ήταν κακός στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ, παρόλο που νίκησε με 1-0. Εάν παίξει έτσι και στον τελικό, ειδικότερα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, οι ελπίδες του θα είναι μηδαμινές.»

Για τη σωστή προώθηση ενός νέου αθλητή από τις ακαδημίες στην ομάδα ανδρών: «Δεν θέλω να ακούω για ποδοσφαιριστές ηλικίας 19-20 ετών, όταν καλούνται να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο στους αγωνιστικούς χώρους, ότι τα «καίμε». Εμείς παίζαμε μπάλα κάθε μέρα. Όταν ήμουν 16 χρονών, αγωνιζόμουν μεσοβδόμαδα στη γειτονιά μου και την Κυριακή στο πρωτάθλημα. Δεν ξέραμε τι θα πει θλάση εκείνη την εποχή. Πατάγαμε σε πέτρες, σε άμμο. Μερικοί από εμάς δεν είχαν φαγητό, αλλά έπαιζαν ποδόσφαιρο. Εάν, λοιπόν, οι σημερινοί ποδοσφαιριστές δεν αποδώσουν τώρα τα μέγιστα, πότε θα το κάνουν; Βλέπετε τον Άγιαξ και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν καμία πάθηση».

Για τους νέους της Ελλάδας μερίδιο ευθύνης έχουν και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κάνουν “Θεό” έναν παίκτη τη μία μέρα και την άλλη τον επικρίνουν. Πάρτε παράδειγμα τον Σωτήρη Νίνη. Μετά το 3-2 του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα γράφτηκαν ένα σωρό αράδες για την περίπτωσή του. Πού είναι τώρα ο Νίνης; Χάθηκε, επειδή τα μυαλά του πήραν… “αέρα”».

Για τη σημερινή κατάσταση του Παναθηναϊκού και το πως θα φανταζόταν τον εαυτό του ως μέλος αυτού του γκρουπ: «Από την ηλικία των 16 αγωνίστηκα στον Παναθηναϊκό και τότε δεν ήμασταν επαγγελματίες. Η ομάδα αποτελούταν από ένα αμιγώς ελληνικό σύνολο. Δεν είχαμε ξένους συμπαίκτες για να μαθαίνουμε από αυτούς. Σήμερα λέω στους νεαρούς παίκτες του Παναθηναϊκού πως κέρδισαν το πρώτο «λαχείο» και τον έχουν στη τσέπη τους. Από εκείνους εξαρτάται να μην τον χάσουνε. Πρέπει να εμπεδώσουν πως ο σύλλογος είναι τεράστιο, έχει πλούσια ιστορία και οφείλει να διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την έξοδό του στην Ευρώπη.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Πέρασε μία τριετία σε ρηχά νερά με τον Αναστασίου, τώρα άλλα τρία θα ακολουθήσουν με τον Δώνη. Εμείς μάθαμε την ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος: «Αν γίνεται προς όφελος του ποδοσφαίρου, να το δεχτώ. Είτε είναι 10, είτε 12, είτε 20 να είναι οι ομάδες, ο κόσμος πρέπει να βλέπει καλό θέαμα. Πλέον, οι αριθμοί προσέλευσης στα γήπεδα είναι ιδιαίτερα χαμηλοί.»

Για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ: «Είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μη διεξάγεται ο τελικός με φιλάθλους. Είναι το τελευταίο ματς της σεζόν και πρέπει να το παρακολουθήσουν όλοι από κοντά. Πρόκειται για μία γιορτή. Ας κερδίσει ο καλύτερος, ο τυχερότερος, ή ακόμη και ο χειρότερος. Το θέμα είναι να κερδίσει το άθλημα.»

Για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας του VAR: «Θα φέρει θετικά αποτελέσματα, όπως είδαμε και στο εξωτερικό. Σίγουρα δεν θα πέφτει τόσο το βάρος στους διαιτητές που μπορεί να μη δουν μία φάση σε κανονική ροή αγώνα. Πάντως, τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη».

Για την Εθνική Ελλάδος και τα επερχόμενα παιχνίδια απέναντι σε Ιταλία και Αρμενία στο ΟΑΚΑ: «Μπορούμε να προχωρήσουμε. Φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Βέλγιο. Ακόμη και η πρώτη θέση είναι ανοικτή. Δεν είναι δεδομένο ότι η Ιταλία θα τερματίσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Όπως έλεγε ο Πούσκας: “έντεκα παίζουν αυτοί, έντεκα και εμείς”».

Για την έδρα της «γαλανόλευκης»: «Όπου και να παίξει η Εθνική, ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει στο γήπεδο και να αγαπά την ομάδα. Εάν το κάνει, τότε, η Εθνική θα έχει δυνατή έδρα.»

Για την υποψηφιότητα της κόρης του, Πόπης ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων: «Ο κόσμος να βάλει ένα «λιθαράκι» στην κόρη μου. Εγώ έβαζα τα γκολ και έδινα τις ασίστ στον Αντωνιάδη, ας δώσει ο κόσμος ένα σταυρό στην Πόπη!»

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εθνικός Ύμνος και η ελληνική σημαία σε όλα τα γήπεδα στον γ’ γύρο

Σε αλλαγές στη διαδικασία έναρξης των αγώνων προχωράει ο ΕΣΑΚΕ, καθώς σε όλα τα γήπεδα από τη β’ φάση του πρωταθλήματος θα υπάρχει έντονα...

Ένα λάθος του Πογέτ απέναντι στη Γεωργία που έβγαλε μάτι στα πέναλτι

Μύριζε από χιλιόμετρα πως εκεί θα γίνει η στραβη… Στις ήττες, το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να βρεις τα λάθη. Ειδικά...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 27/3/24

Το ματς της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Βαλένθια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων, σήμερα Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις 21:00...

Μας απέκλεισε στα πέναλτι η Γεωργία: 10 χρόνια μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις η...

Την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Γεωργία που επικράτησε με σκορ 4-2 στα πέναλτι...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/3/24

Ο τελικός των πλέι οφ για την πρόκριση στο Euro 2024 ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γεωργία στην Τιφλίδα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα με τις...

Εθνική: Πετάει πάνοπλη για Τιφλίδα

Η Εθνική Ελλάδος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και το μεσημέρι της Κυριακής (24/3) αναχωρεί για τη Γεωργία. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/3/24

To ματς της Basket League, η δράση σε Formula 1 και Moto GP και η έναρξη των πλέι οφ της Super League 2 ξεχωρίζουν...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! Το 1971 ο Παναθηναϊκός εξέρχεται ισόπαλος της Έβερτον με 0-0 και σε συνδυασμό...

Μεγάλη νίκη με σκορ 89-81 για τον Παναθηναϊκό επί της Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 89-81 επί της Μπαρτσελόνα στο...

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3: Χάλασε το πάρτι γενεθλίων

Ο Παναθηναϊκός χάλασε το πάρτι των 99ων γενεθλίων του Ολυμπιακού και πήρε τεράστιο διπλό...

Η πρόβλεψη Γιαννακόπουλου για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την δική του πρόβλεψη για το «αιώνιο» ντέρμπι του ΣΕΦ. Ο...