Δομή Ακαδημίας Διά Βίου Μάθησης ιδρύεται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

44

Την δημιουργία δομής «Ακαδημίας-Δομής Δια Βίου Μάθησης» στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αποφάσισαν από κοινού με τον περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, οι διοικήσεις του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Η απόφαση της συγκλήτου του ΔΠΘ υπήρξε ομόφωνη, ενώ όμοια απόφαση εκφράστηκε και από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που εδρεύει στις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Υπό την προεδρία του περιφερειάρχη ορίζεται πλέον τριμελής επιτροπή ίδρυσης της δομής με τη συμμετοχή του πρύτανη του ΔΠΘ, Α. Καραμπίνη και του προέδρου του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Α. Μητρόπουλου και επιπλέον πενταμελής επιτροπή θα αναλάβει τον τομέα της οργάνωσης όπου συμμετέχουν από την Περιφέρεια οι αντιπεριφερειάρχες, Δ. Πέτροβιτς ως πρόεδρος, και Κ. Ζαγναφέρης – Α. Πατακάκης. Από το ΔΠΘ θα συμμετάσχει ο αν. πρύτανης, Π. Μπότσαρης και από το ΤΕΙ ΑΜΘ ο αν. πρόεδρος ακαδημαϊκών υποθέσεων Δ. Μπαντέκας.

Στην Συντονιστική Επιτροπή Διοίκησης του έργου αναλαμβάνουν αρμοδιότητες η αντιπεριφερειάρχης Γ. Χειράκη και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΠΑΜΘ καθώς και οι καθηγητές Χ. Τσαϊρίδης και Μαρία Γκράτζιου ως εκπρόσωποι του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Υπεύθυνη του έργου ως σύνδεσμος των τριών επιτροπών και των περιφερειακών ενοτήτων αναλαμβάνει η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας, Ζωή Κοσμίδου.

Σκοπός της συγκεκριμένης δομής θα είναι η επιμόρφωση ενδιαφερόμενων πολιτών σε θεματικά πεδία όπως αυτά θα ορισθούν στη λογική της δια βίου μάθησης, με συνδιοργάνωση της περιφέρειας ΑΜΘ και των δυο ιδρυμάτων, με ταυτόχρονη την επιδίωξη πιστοποίησης.

Στην ύπαρξη της ανάγκης για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, «η οποία θα βοηθήσει στην απόκτηση γνώσεων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην προσωπική ικανοποίηση των εκπαιδευομένων», στάθηκε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

«Η υλοποίηση αυτής της δομής με τη σύμπραξη της περιφέρειας, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τεχνολογικού Ιδρύματος ΑΜΘ, αποτελεί για μας πρωταρχικό στόχο στην πρόοδο και την εκπαίδευση των συμπολιτών και του τόπου μας για την ενίσχυση των αναπτυξιακών μας επιλογών και στόχων», κατέληξε ο Γιώργος Παυλίδης.