Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Δωρεάν ίντερνετ σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείαςπου υπηρετούν σε απομακρυσμένα νησιά

Δωρεάν ίντερνετ θα έχουν από τώρα και στο εξής στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας με απόφαση που εκδόθηκε στο ΦΕΚ.  Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για ποιους ισχύει η απόφαση και υπό ποιες προυποθέσεις.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ΦΕΚ 3532 B’/09-10-2017 που αφορά στην ΑΠΟΦΑΣΗ υπ. αριθ. 2850 με θέμα: «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας».

Η δράση «ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» αφορά στη παροχή δημόσιας επιχορήγησης στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Παραρτήματος ΙI του ΦΕΚ καθώς και στους υπαλλήλους του εν γένει Δημόσιου Τομέα και στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν σε αυτά, για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Δικαιούχοι της δράσης είναι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας του (δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου), εφόσον οι υπηρετούντες πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Παραρτήματος ΙΙ (δες παρακάτω πίνακα)
2. υπηρετούν σε Μονάδα/Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε νησί του Παραρτήματος ΙΙ (δες παρακάτω πίνακα)
3. διαμένουν σε νησί του Παραρτήματος ΙΙ , για την εκπλήρωση του ως άνω υπηρεσιακού τους καθήκοντος
4. δεν αποτελούν στρατεύσιμους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
5. πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο της παραγράφου 2. Το εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στη δράση διαμορφώνεται σύμφωνα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου (άγαμος/έγγαμος) στα ακόλουθα ποσά:

α) προκειμένου για άγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δεκαέξι χιλιάδες ευρώ (16.000 €).
β) προκειμένου για έγγαμους δικαιούχους, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 €).
Η πιστοποίηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στα νησιά του Παραρτήματος ΙΙ ως δικαιούχων της δράσης πραγματοποιείται από την Υπηρεσία/Φορέα στην οποία υπηρετούν.

Στον Πίνακα ΙΙ που μπορείτε να δείτε στο ΦΕΚ απαριθμούνται τα νησιά που εντάσσονται στη δράση: «ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ». Παρουσιάζονται, επίσης, αριθμητικά στοιχεία του μόνιμου πληθυσμού τους, όπως αυτός αποτυπώθηκε στην Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών του 2011 .

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Χαμός σε καφενείο στην Σπάρτη: 43χρονος έπιασε από τον λαιμό την εν διαστάσει σύζυγό...

Σκηνές βίας και αγριότητας σε καφενείο – ουζερί στην Σπάρτη. Ένας 43χρονος μπήκε στο κατάστημα όπου βρισκόταν η εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ανακοινώσεις Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. «Από την 1/4/2024 όσοι αμοίβονται...

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της...

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 28/3/2024: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ, την Κυριακή 28/3/2024 (αριθμός κλήρωσης 2733), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι...

Μαθεύτηκε 15 χρόνια μετά: Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που ο Αντώνης Ρέμος χώρισε με τη Ζέτα Μακρυπούλια

Κεραυνός εν αιθρία ήταν ο χωρισμός του Αντώνη Ρέμου και της Ζέτας Μακρυπούλια, αφού...