Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Dow Jones:Έβδομη ημέρα απωλειών

Σημαντικές απώλειες εμφάνισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αποδοκιμάζουν την πτώση του πετρελαίου σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,49% στις 18.313 μονάδες, σημειώνοντας πτώση για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση. Παράλληλα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διολίσθησε κατά 0,64% στις 2.157 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq εμφάνισε απώλειες κατά 0,90% στις 5.137 μονάδες.

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 40 δολαρίων ανά βαρέλι, για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Απρίλιο, καθώς τα συμβόλαια WTI κατέγραψαν απώλειες κατά 1,22% στα 39,57 δολάρια και τα συμβόλαια Brent κατά 0,71% στα 41,84 δολάρια. Η τιμή του χρυσού αντίθετα, ενισχύθηκε κατά 0,91% στα 1.372,00 δολάρια ανά ουγγιά.

«Δεδομένης της ειδησεογραφίας των προηγούμενων ημερών, συνειδητοποιούμε όλοι ότι βρισκόμαστε σε ανεξήγητα υψηλά επίπεδα» σχολιάζει η Key Private Bank, χαρακτηρίζοντας «εύλογη» τη διόρθωση των τελευταίων συνεδριάσεων.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν ήπια, καθώς το επιτόκιο των 2ετών ομολόγων αυξήθηκε στο 0,67% και των 10ετών στο 1,54%.

Στην αγορά συναλλάγματος, η στερλίνα κινήθηκε ανοδικά κατά 1,37% στα 1,3354 δολάρια, ενώ το ευρώ σημείωσε κέρδη κατά 0,58% στα 1,1224 δολάρια, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων. Από την πλευρά του, το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε κατά 1,47% στα 100,87 γεν/δολάριο.

Στην Ευρώπη, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,73% στις 6.645 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση κατά 1,80% στις 10.144 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες κατά 1,84% στις 4.327 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,38% στις 16.406 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα, ο Kospi κατέγραψε πτώση κατά 0,43% στις 2.020 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο ASX 200 σημείωσε απώλειες κατά 0,71% στις 5.547 μονάδες.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03% στις 2.954 μονάδες και το χρηματιστήριο της Σένζεν κατά 0,47% στις 501 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ τέλος, ο Χανγκ Σενγκ έμεινε κλειστός σήμερα, λόγω του τυφώνα «Nida».

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών πολιτών, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve, ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Ιούνιο, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών περί αύξησης 0,3%. Οι προσωπικές δαπάνες παράλληλα, αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε το πακέτο «δημοσιονομικής τόνωσης», συνολικού προϋπολογισμού 28 τρισ. γεν (274 δισ. δολάρια), κάνοντας αποδεχτή την πρόταση του πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

Στόχος των νέων μέτρων είναι η τόνωση της εγχώριας οικονομίας, μέσω της αύξησης των δημοσίων δαπανών. Τα νέα μέτρα θα λειτουργήσουν επικουρικά στην επεκτατική νομισματική πολιτική της Bank of Japan. Το πακέτο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει άμεσες επενδύσεις 7,5 τρισ. γεν, σε διάστημα δύο ετών, αλλά και την καταβολή επιδομάτων σε 22 εκατομμύρια χαμηλόμισθους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Διασύνδεση POS: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ – Δρομολογήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα

Προς ολοκλήρωση βαίνει η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές των υπόχρεων προς διασύνδεση επιχειρήσεων. Ήδη το 90% των επιχειρήσεων είτε έχει διασυνδέσει...

Στενεύει ο κλοιός για τους influencers – Σαφάρι ελέγχων και αυστηρές οδηγίες

Θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα οι influencers, αν δεν δηλώσουν ότι ασκούν εμπορική δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών αναμένεται...

Τα επιδόματα που θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

17 συνολικά επιδόματα, αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους μέχρι το Πάσχα. Ταυτόχρονα, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να γίνει η πρώτη πληρωμή της...

Φόβοι ότι η επίθεση του Ιράν θα φέρει αισχροκέρδεια και ανατιμήσεις στα καύσιμα

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αυξάνει το ενδεχόμενο να αυξηθούν σημαντικά οι τιμές του πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει αύξηση των τιμών...

Μέση ανατολή: Τυχόν ανάφλεξη θα οδηγήσει πάνω από 100 δολάρια το βαρέλι στο αργό...

Δύο είναι οι κρίσιμοι παράγοντες, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, που θα κρίνουν σε ποιό βαθμό και για πόσο χρόνο θα επηρεαστούν...
Παρατείνεται η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου

Φορολογικές δηλώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή τους, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα...

Στουρνάρας: Αν δεν μειώσει εγκαίρως τα επιτόκια, η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει το τρένο...

Τον κώδωνα του κινδύνου, έκρουσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, να χάσει η Ευρώπη το τραίνο της ανάπτυξης εάν η Ευρωπαϊκή...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κλειστή η Πανεπιστημίου – Συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Κλειστό έως το απόγευμα θα παραμείνει το κέντρο της Αθήνας, λόγω μιας σειράς παράλληλων συγκεντρώσεων με αφορμή...

Ημέρα Γυναίκας: Η Καρδιαγγειακή υγεία της γυναίκας από την παιδική ηλικία έως την εμμηνόπαυση

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες αποτελούν έναν πληθυσμό χαμηλού καρδιαγγειακού κινδύνου, έχει αναθεωρηθεί,  καθώς...

Κάνει θαύματα: Μ’ ένα μόνο κουταλάκι την ημέρα από αυτό το μπαχαρικό, θα χάσετε περιττά κιλά!

Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη όπως και το τοπικό λίπος, σύμφωνα...

Η παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας – Από τον Όμηρο έως σήμερα

Εδώ και λίγα χρόνια, έχει καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του ποιητή του...