Δύο φωτογραφίες μία αλήθεια για την συνάντηση με τον Ερντογάν

20
Δύο φωτογραφίες μία αλήθεια για την συνάντηση με τον Ερντογάν

Με δύο φωτογραφίες απάντησε το Μαξίμου στα όσα σχολίασαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ελλιπή προετοιμασία της συνάντησης, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να κατανοήσουν ότι τα ζητήματα των διεθνών σχέσεων της χώρας και της διπλωματίας δεν είναι παιχνίδια επικοινωνιακής πολιτικής». Ο κ. Χαρίτσης τόνισε επίσης πως, ενώ «είναι θετικό ότι η κυβέρνηση, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά, συνεχίζει την πολιτική των ανοιχτών διπλωματικών διαύλων και του διαλόγου με την Τουρκία», είναι «εξαιρετικά ανησυχητικό ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε σε σημερινή συνέντευξή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Επίσης, όπως σημειώνει, «δεν έθεσε αρχικά και το ζήτημα των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Θέμα το οποίο απουσίαζε από τις αρχικές κυβερνητικές ενημερώσεις και τέθηκε τελικά από τον πρωθυπουργό, αφού πρώτα τον εγκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:  Funds για "κόκκινα" δάνεια: Δεν θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του - Οι συστάσεις Σταϊκούρα
Δύο φωτογραφίες μία αλήθεια για την συνάντηση με τον Ερντογάν

Απάντηση με δύο φωτογραφίες

Όπως ήταν αναμενόμενο το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε. Έτσι πέραν της απάντησης στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται  «από τον ΣΥΡΙΖΑ τολμούν να μιλούν για προετοιμασία. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκεί η σύγκριση της φωτογραφίας από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν με την αντίστοιχη του κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα μιλάει από μόνη της».

Κι όπως είπαμε έδωσαν στην δημοσιότητα δύο φωτογραφίες. Στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν η ομάδα συνεργατών του Έλληνα πρωθυπουργού κρατά φακέλους και δείχνει έτοιμη για την συζήτηση, ενώ πίσω από τους δύο ηγέτες βρίσκονται η ελληνική και η τουρκική σημαία.

Αντίθετα, στην συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν η ομάδα του τότε πρωθυπουργού είχε εμφανιστεί με άδεια χέρια, ενώ πίσω από τους δύο ηγέτες και οι δύο σημαίες είναι τουρκικές.