Δυσοίωνες οι επιπτώσεις στον τουρισμό από το κανόνι της ΤomasCook

20
Δυσοίωνες οι επιπτώσεις στον τουρισμό από το κανόνι της ΤomasCook

Δυσοίωνη εκτίμηση για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από το κανόνι της ΤomasCook εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Θα χάσουμε μισό δις ευρώ από τον ελληνικό τουρισμό» ανέφερε ο κ Θεοχάρης και ενημέρωσε πως στόχος του υπουργείου είναι να ανακτήσουμε το ποσό αυτό, κυρίως με την αναπλήρωση όλων των δυνητικά χαμένων αεροπορικών θέσεων για το 2020.

«Στο πλαίσιο αυτό είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, τους ανθρώπους των: Aegean, Jet2, British Airways, EasyJet» είπε και πρόσθεσε ότι η ταχύτητα κάλυψης του κενού που αφήνει η ThomasCook είναι κομβικής σημασίας.

Διαβάστε επίσης:  Η προσγείωση του μεγαλύτερου αεροπλάνου στον κόσμο στην Αθήνα (βίντεο)

Σε ότι αφορά τις απώλειες που υπέστησαν τα ξενοδοχεία της χώρας, ο κ. Θεοχάρης επικαλούμενος έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων προκύπτει ότι η συνολική ζημιά στα καταλύματα της χώρας αποτιμάται στα 315 εκατ. ευρώ.

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς επί των ημερών του παρά το καμπανάκι των ορκωτών λογιστών ότι Τomas Cook ενδεχομένως θα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα ο ΕΟΤ μέσω διαφημιστικών προγραμμάτων έδωσε στην εταιρία 1,5 εκατομμύρια ευρώ.