Εάν συμβεί και αυτό τότε θα είμαστε ένα απέραντο ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ…

48
Με την σύντροφό του στη Σκιάθο ο Γιώργος Παπανδρέου

Από,ότι φαίνεται το έχει πάρει αρκετά σοβαρά το θέμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του..

ακόμη και με άρθρο το οποίο προδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των ΝΥΤ.

Το άρθρο –χιλίων περίπου λέξεων- με τίτλο «Χρειαζόμαστε έναν τέταρτο πυλώνα διακυβέρνησης», εστιάζει στην ανάγκη να ανακαλύψουμε ξανά τους δημοκρατικούς θεσμούς και να εμβαθύνουμε σε αυτούς, με στόχο την ενδυνάμωση των λαών, την «εξημέρωση» του παγκόσμιου καπιταλισμού, τον περιορισμό των ανισοτήτων και την επανάκτηση του ελέγχου στις διεθνείς τεχνολογικές κοινωνίες.

Ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση για τον Γ. Παπανδρέου θα ήταν η δημιουργία ενός τέταρτου πυλώνα διακυβέρνησης, ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δημοκρατία σήμερα.

Διαβάστε επίσης:  Το πρόσωπο του ανασχηματισμού: Αυτός είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου που τα παίρνει όλα


Προτείνεται, πριν από οποιαδήποτε λήψη απόφασης σε επίπεδο δήμου ή κοινοβουλίου, να προηγείται μια ηλεκτρονική διαδικασία διαβούλευσης, ώστε με διαφάνεια και επώνυμα ο καθένας να συμμετέχει σε μια e–agora, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και παρόμοιες δοκιμασμένες πρακτικές που έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.


Σημειώνεται επίσης, ότι η απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι μια ευκαιρία για όλους να ξεπεράσουμε τις εθνικιστικές μας διαιρέσεις και να ενωθούμε σε έναν αγώνα επιβίωσης και μιας δίκαιης, βιώσιμης ανάπτυξης. Στην έντυπη έκδοση των NYT, το άρθρο θα δημοσιευθεί στις 10 Οκτωβρίου, στην ενότητα «World Review:The State of Democracy».