Έχουν ΑΟΖ τα Φώκλαντς κ.Ροζάκη;

64
Έχουν ΑΟΖ τα Φώκλαντς κ.Ροζάκη;

Την ώρα που ο Πρετεντέρης, μαζί με το “τσίρκο των προθύμων” διερωτάται: “Αξίζει να πεθάνουμε για το Καστελόριζο;”

Υπό τον εύγλωττο και αναμφίβολα υπαινικτικό τίτλο αναφέρεται στη συζήτηση που προκάλεσε στη δημόσια σφαίρα η νέα αναφορά του καθηγητή Χρήστου Ροζάκη ότι “το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο”.

Μια αναφορά που εκμαιεύει το συμπέρασμα πως η επήρεια του μικρού νησιού πρέπει να μείνει εκτός οιασδήποτε… συζήτησης για την υφαλοκρηπίδα και την οριοθέτηση της ΑΟΖ σε μια πιθανή έναρξη διαλόγου με την Τουρκία.

Η αναφορά Ροζάκη προκάλεσε αντιδράσεις στην κυβέρνηση και ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη βρέθηκε εκτός του επιστημονικού συμβουλίου του ΥΠΕΞ, σε μια περίοδο, όμως, που είχε λήξει η θητεία του.

Διαβάστε επίσης:  Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη του Ισραήλ στην Ελλάδα

Ωστόσο, η αναφορά δεν είναι η μοναδική. “Τροφή” για ανάλογες συζητήσεις έχουν δώσει και ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης αλλά και ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος.

Άπαντες ανήκουν στην ευρύτερη σφαίρα επιρροής του λεγόμενου “σημιτικού μπλοκ”, το οποίο εκφράζει συστηματικά εδώ και χρόνια ο αρθρογράφος των “Νέων”.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης θέτει, λοιπόν, το “μεταφυσικό” ερώτημα ενισχύοντας την συζήτηση, χωρίς να λαμβάνει καθαρή θέση, αν και ο τίτλος κάνει την…δουλειά του.

Πηγή: https://www.facebook.com/antonio.bliziotis?__tn__=lC-R&eid=ARD6i7AtS9oBnqZ0RxDHDRbIM24Hu1EiRtOWsK5AbeUI0XuI29rK668seDRhhgZ6pn6iO_ijrm30G9Bc&hc_ref=ARQ3hdgHJpv7dOHZEFqTxTd9iokenzaH-G5kLoicDqXCJfZKYQLqs9O9FaC4ryMjhCM&__xts__[0]=68.ARCTWQX6kUA1AYyMSHU2fMfbD–X3p_a-rCsO6WthN9iEEafmsLHYv3iNdI-kyHokoB_NS0SjGVQ29zOGah0gFizwSOeB-_j5ke-k1-7LpPV9Q9fV7dDTFFJBdupfjbjkYXZ6uBQm-NohTTC1nzNHyaf0yFullnCJ4OgF6INq_zj3AG8oCJxNT2389r3DAQCPlwz9BUXPHoPBvUgoZuwTvf2Jrvn0TKg3bDSli2n49dDI-tlPi7YMU6V0KocmQtUZNRQS6L1bD9BMMdXzZ-yaxayCIOqyo8