ΕΦΕΤ: Ανακοίνωση βόμβα για τρόφιμα και… κορωνοϊό

118

Σε μία ανακοίνωση βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μιλώντας σε εκπομπή λέγοντας ότι ο κορωνοϊός δεν αναπτύσσεται στα τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, o ιός δεν αναπτύσσεται στα τρόφιμα, αλλά και δεν επιβιώνει στο πεπτικό μας σύστημα. Μπορεί να λειτουργήσει όπως σε όλες τις επιφάνειες -όπως για παράδειγμα τα πόμολα- και διατηρείται εκεί για κάποιες ώρες.

Ωστόσο, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως δεν υπάρχει κίνδυνος από το τρόφιμο, δηλαδή δεν μπορεί να δημιουργήσει τροφιμογενή λοίμωξη, όπως γαστρεντερικά, διάρροιες ή σε ακραίες περιστάσεις κίρρωση του ήπατος. Προχωρώντας σε πρακτικές συμβουλές, τόνισε ότι δεν χρειάζεται να φορούν γάντια οι χρήστες των τροφίμων, χρειάζεται όμως να φορούν όλοι όσοι εργάζονται σε αγορές και να τα αλλάζουν τακτικά, δηλαδή ανά μία με δύο ώρες.

Διαβάστε επίσης:  Τι είπε ο Μητσοτάκης για την πανδημία, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τον Καλογρίτσα και τα σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών

«Πλένουμε λοιπόν τα τρόφιμα πολύ καλά, ενώ επίσης η ήπια θέρμανση στους 60 βαθμούς για τέσσερα λεπτά καταστρέφει τον ιό» είπε ο κ. Ζαμπέλας.