Ευκλ. Tσακαλώτος: «Δικός μου σύμβουλος και όχι του πρωθυπουργού ο Γκλεν Κιμ»

21
Τσακαλώτος, σύμβουλος, Γκλεν Κιμ,

Επιβεβαίωσε τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με το γραφείο του Κορεάτη συμβούλου Γκλεν Κιμ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.

Ωστόσο απέφυγε να καταθέσει τα έγγραφα της σύμβασης που προωθήθηκε με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου τον Ιούλιο του 2015, η οποία μάλιστα επικυρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι το γραφείο του Γκλεν Κιμ, για τον οποίο επεσήμανε ότι είναι δικός του σύμβουλος και όχι του πρωθυπουργού, έχει μια τεράστια εμπειρία σε πολλά ζητήματα στις κεφαλαιαγορές και τον συμβουλεύει σε δύσκολα ζητήματα, όπως ανακεφαλαιοποίηση, κόκκινα δάνεια αλλά και διαπραγμάτευση για το χρέος.

Διαβάστε επίσης:  Στα χνάρια του ΓΑΠ ο αλέκσις...

Παράλληλα στις επίμονες αιτιάσεις του Νικήτα Κακλαμάνη ότι δεν απαντά για το ποσό με το οποίο αμείβεται ο κ. Κιμ, απειλώντας ότι θα αποχωρήσει από την αίθουσα, ο κ. Τσακαλώτος δεν αναφέρθηκε σε χρηματικό ποσό αλλά αρκέστηκε να πει ότι η κυβέρνηση με διαφάνεια έχει κάνει μια καλή επιλογή στις δύσκολες συζητήσεις με τους δανειστές, εγκαλώντας τον βουλευτή της ΝΔ για απαξιωτική θέση.