Σειρά εφόδων σε υπηρεσίες που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, έχει πραγματοποιήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση με τους 102 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Κατά την διάρκεια των ελέγχων, οι οποίοι μάλιστα έγιναν παρουσία του, κατέσχεσε μία σειρά κρίσιμων στοιχείων, μετά από καταγγελίες, αλλά και ενδείξεις, ότι οι υπηρεσίες τα είχαν αποκρύψει. Τελευταία έφοδος, έγινε χθες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Χαλάνδρι, παρουσία 12 αξιωματικών της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου κατασχέθηκε το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας και άλλα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι η έρευνα για τις παραλείψεις των οργάνων της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας αλλά και των δημοτικών Αρχών συνεχίζεται και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους κατηγορουμένους.