«Έφυγε» η πολυβραβευμένη συγγραφέας Φωτεινή Φραγκούλη

132
«Έφυγε» η πολυβραβευμένη συγγραφέας Φωτεινή Φραγκούλη

Την τελευταία της πνοή άφησε η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Φραγκούλη, νικημένη από τον καρκίνο στα 60 της χρόνια.

Η κηδεία της θα τελεστεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Καισαριανής.

«Από μικρή βρήκε στις λέξεις ό,τι πιο πολύ τη γοήτευε για να εκφραστεί. Αυτές οι λέξεις της θα μας συντροφεύουν για πάντα» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Εκδόσεις Πατάκη.

Η Φωτεινή Φραγκούλη γεννήθηκε και µεγάλωσε στον Μόλυβο, την αρχαία Μήθυµνα της Λέσβου. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία και εργάστηκε ως δασκάλα στη δηµόσια εκπαίδευση.

Κείµενά της υπάρχουν στα Αναγνωστικά και στα Ανθολόγια του ∆ηµοτικού Σχολείου, καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά και λευκώµατα.

Τα βιβλία της είναι:

-Το χωραφάκι της αγάπης, Γνώση, 1990
-Η Κυράνη του δάσους, Αλεξάνδρεια, 1993, έργο που ανέβηκε σε θεατρική παράσταση από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 1998 και στο πλαίσιο του προγράμματος «Μελίνα Μερκούρη» (2000-2001) ταξίδεψε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού
-Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της, Αλεξάνδρεια, 1995
-Το μισό πιθάρι, Ελληνικά Γράμματα, 2000, Εκδόσεις Πατάκη, 2012, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Διαβάζω
-Το ταίρι της αταίριαστης, Ελληνικά Γράμματα, 2003 (ένα παραμύθι για μεγάλους)
-Οι άγγελοι των κοχυλιών, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Εκδόσεις Πατάκη, 2012
-Το τραγούδι της Περσεφόνης, Ελληνικά Γράμματα, 2005, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
-Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες, Ελληνικά Γράμματα, 2008, Κρατικό Βραβείο -Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου (2009), Βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω (2009)
-Κατ-γατ-καραγάτ, Εκδόσεις Πατάκη, 2011
Ελιά στο πέλαγος, Εκδόσεις Πατάκη, 2015

Διαβάστε επίσης:  Δώδεκα εθνικοί ευεργέτες που «θυσίασαν» την περιουσία τους για την Ελλάδα