Αίγινα: Τα δακτυλικά αποτυπώματα έδειξαν τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο

143
κινητό, Λυκουρέζου, κλήσεις, φονική, σύγκρουση,

Με πάνω από 2 χιλιάδες σελίδες καταθέσεων και μαρτυριών η δικογραφία για την ναυτική τραγωδία στην Αίγινα καίει τον 77χρονο χειριστή του ταχύπλοου Ντουέντε Θρασύβουλο Λυκουρέζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι διασωθέντες από την λάντζα Αντωνία και όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες του δυστυχήματος υποστηρίζουν ότι το ταχύπλοο είχε αναπτύξει ταχύτητα 30 με 40 μίλια την ώρα, όταν το τουριστικό σκάφος εκινείτο με ταχύτητα μόλις 5 μιλίων.

Παράλληλα αναφέρουν ότι μετά την σύγκρουση και παρότι οι ναυαγοί ζητούσαν βοήθεια ο 77χρονος δεν έκανε καμία κίνηση για τους βοηθήσει, αντιθέτως μερίμνησε για την διαφυγή τόσο του ιδίου όσο και των συνεπιβατών του.

Τέλος οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες του λιμενικού για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων πάνω στα χειριστήρια του μοιραίου ταχύπλοου έδειξαν ότι όντως χειριστής του ήταν ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος.

Διαβάστε επίσης:  Οι 5 μεγαλύτεροι μύθοι της Χούντας

Στο μεταξύ καταπέλτης είναι το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Πειραιά για την προφυλάκιση του 77χρονου καθώς αναφέρει ότι δεν έκανε καμία κίνηση να βοηθήσει τους ναυαγούς, δεν ενημέρωσε το λιμεναρχείο για την τραγωδία και φρόντισε μόνο για την ασφαλή διαφυγή του.

Μάλιστα στο σκεπτικό του βουλεύματος αναφέρεται επίσης ότι οι λόγοι υγείας που επικαλείται δεν είναι ισχυροί για την μη προφυλάκιση του αφού δεν τον εμπόδισαν να κάνει την πλοήγηση του ταχύπλοου.

Πηγή: athina984.gr