Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Ειδομένη: Έτοιμη να λειτουργήσει ξανά η σιδηροδρομική γραμμή

Να τεθεί ξανά σε λειτουργία είναι έτοιμη η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών ενώ την Πέμπτη αναμένεται η επιθεώρησή της από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των συρμών.

Την είδηση της απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Η σχετική δημοσίευση αναφέρει: «Ειδομένη: ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση από τη σιδηροδρομική γραμμή. Αύριο επιθεώρηση από ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αποκατάσταση της λειτουργίας της».

Παράλληλα, συνεχίζεται αλλά με αρκετά πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με την Τρίτη η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιείται με στόχο την εκκένωση του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη έχουν αποχαιρετήσει τον καταυλισμό και έχουν αναχωρήσει για τις δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης έξι ακόμα λεωφορεία στα οποία επιβαίνουν 295 Κούρδοι και Σύροι.

Όπως τονίζει η αστυνομία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αποβιβαστούν σε κέντρα τα οποία βρίσκονται στη Σίνδο, το Ωραιόκαστρο και το παλιό κτίριο της Softex αλλά και στα Διαβατά.

Να σημειωθεί πως όπως δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας απαντώντας στον Απόστολο Τζιτζικώστα «τον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθεί το σχέδιο επιμερισμού του προσφυγικού πληθυσμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

Ο Γιάννης Μουζάλας:

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πολλά από τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας στη Μακεδονία θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στις περιφέρειες όλης της χώρας, όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και από όπου πάρα πολλοί από αυτούς θα μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη και εμείς ως χώρα θα δεχτούμε τους πρόσφυγες που μας αναλογούν, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα

Την Τρίτη από τον καταυλισμό της Ειδομένης μεταφέρθηκαν παραπάνω από 2.000 άτομα με 42 λεωφορεία σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα.

Οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν ήταν 662 Σύροι, 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των προσφύγων άρχισε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη της εβδομάδας.

Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στον καταυλισμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί εντάσεις κατά τη μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Διαμεταφορέων Βορείου Ελλάδος εκτίμησε πως η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη θα τεθεί ξανά σε λειτουργία την Παρασκευή 27 του μήνα.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ –  Νέες ώρες εισόδου

Νέες ώρες εισόδου του κοινού στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, προβλέπει εγκύκλιος της Διοίκησης του Φορέα, βάσει απόφασης του...
Φυλακές Αυλώνα: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 7χρονης ανιψιάς του, την οποία φέρεται επιπλέον να...
Ξεχάστε ότι ξέρατε για την άδεια μητρότητας - Τι αλλάζει για τις εργαζόμενες

Επίδομα μητρότητας: Ποιες το δικαιούνται

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα μέσω του dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές εργαζόμενες. Τουλάχιστον...

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Ποιοι δρόμοι είναι στο “κόκκινο”

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Σήμερα, Tετάρτη 17 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι του Ιερομάρτυρος Συμεώνος επισκόπου εν Περσία του Αγαπητού πάπα Ρώμη και του Μάρτυρος Αδριανού.

Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Παγκόσμιες ημέρεςΠαγκόσμια Ημέρα Αγροτικής ΠάληςΠαγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας Γεγονότα στις 17 Απριλίου 1492 Η Ισπανία...

Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Στον Εισαγγελέα ο εργολάβος και άλλοι 8 για την τραγωδία...

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Η έτοιμη καρδιά…

«ετοίμη η καρδία μου, ο Θεός, ετοίμη η καρδία μου» (Ψαλμ. 56, 8). Τί...

SOS: Η νέα Ειδομένη στα σκαριά!

Οι φωτογραφίες και το βίντεο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ που έκανε το γύρω της Ελλάδας είναι...

Έτοιμη για ψάρεμα

                           ...

Έτοιμη για μπάνιο

                           ...