Είναι άδικο θα γίνει πράξη; – «Χρειάζεται χρόνος να ξεχαστεί το μακεδονικό»

25
«Αντιπολίτευση» της «μοδίστρας» και του «γκαντέμη»…

«Χρειάζεται χρόνος να ξεχαστεί το μακεδονικό», είναι μια φράση που σύμφωνα με πληροφορίες την είπε ο πρωθυπουργός σε μια κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η φράση αυτή εάν δεν προοιωνίζει κάποιο είδος μπλόφας, δείχνει εκλογές τον Οκτώβριο.

Επίσης σε συνέχεια της φράσης αυτής ειπώθηκε «Θα συνεχίσουμε με θετικές αποφάσεις μέχρι την τελευταία ημέρα».

Όποιο, όμως, και αν είναι το χρονοδιάγραμμα, επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι η εδραίωση ενός νέου δικομματισμού συστήματος, με τον ίδιο να διεκδικεί την πολιτική ηγεμονία στον χώρο της κεντροαριστεράς και την εκλογική έκφρασή του.

Μέλος της κυβέρνησης μας το περιέγραψε ως εξής: «πλατύ προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο».

Διαβάστε επίσης:  Τι είπε ο Μητσοτάκης για την πανδημία, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τον Καλογρίτσα και τα σενάρια ανασχηματισμού και εκλογών

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δείχνει να συμβάλει θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη οδηγεί σε μία αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, καθώς έχει διεμβολίσει ή και διαλύσει τα μικρότερα κόμματα που βρίσκονται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα είναι να διεμβολίσει το ΚΙΝΑΛ.

Παρ’ όλα αυτά, οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου στους υπουργούς, αλλά και στα τηλεοπτικά προβεβλημένα στελέχη είναι σαφής: «κρατήστε δημόσια αποστάσεις. Αφήστε τους να φαγωθούν, μη φανεί ότι εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά τους, ότι θέλουμε να τους λεηλατήσουμε».