Είναι οι άντρες σαν τα παπούτσια;

Οι σχέσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο του βιβλίου της Στέλλας Καραμπακάκη «Οι άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως

56

Οι σχέσεις είναι ένα παιχνίδι. Ανάλογα με τους ανθρώπους που μετέχουν σε αυτό το παιχνίδι, μπορεί να είναι διασκεδαστικό ή μια αηδία σκέτη.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι σχέσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο του έκτου βιβλίου της Στέλλας Καραμπακάκη «Οι άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως. Ένα νεανικό, γεμάτο ατάκες που ξεχειλίζουν από χιούμορ, ευχάριστο στην ανάγνωση και σαρκαστικό βιβλίο, με το οποίο η συγγραφέας, σεναριογράφος και στιχουργός Στέλλα Καραμπακάκη συστήνει στο αναγνωστικό κοινό τους νέους ήρωες-παπούτσια.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου αποτελούν σκιές, καρικατούρες ανθρώπων, που μπορεί να υπήρξαν κάποια στιγμή, μπορεί και όχι. Είναι μονόπλευροι και ρηχοί, καθώς στόχος της Στέλλας Καραμπακάκη είναι να σατιρίσει και να τονίσει κωμικά στοιχεία. Είναι άντρες της εποχής του φαίνεσθαι, της εποχής των περιοδικών, των κοιλιακών, των ληγμένων διακοποδανείων και της μιας σταγόνας Fairy που πλένει εκατό πιάτα. Είναι σκιές μιας εποχής που έφυγε και δίνει τη θέση της σε μιαν άλλη, που ζητάει κι αυτή πολλά και προσφέρει λίγα όπως και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτήν.

Πόσα και πόσα δεν άλλαξαν μέσα στη δεκαετία της κρίσης. Η κατάρρευση του lifestyle και των media, όπως τα γνωρίσαμε τις προηγούμενες δύο δεκαετίες, προκάλεσε ανατροπές και στις σχέσεις. Όμως, μία σταθερά έμεινε ακλόνητη: τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

Η Στέλλα Καραμπακάκη συνεργάζεται ως κωμικογράφος με μεγάλες εταιρείες παραγωγής, δημιουργώντας κείμενα κωμικού/σατιρικού περιεχομένου για το Youtube και την τηλεόραση. Από τον προηγούμενο χρόνο ανήκει στην ομάδα που επιμελείται το σενάριο της επιτυχημένης σειράς «Έλα στη θέση μου» που προβάλλεται καθημερινά στον Alpha σημειώνοντας πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Επίσης, έχει συνεργαστεί, γράφοντας στίχους και μουσική και κάνοντας ντουέτα, με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Ηλίας Κόζας (koza mostra), η Μάρω Μαρκέλλου, η Κατερίνα Τσάβαλου, ο Sexpyr και άλλοι.

Στο προσωπικό της ιστολόγιο περιλαμβάνονται συνεργασίες και φωτογραφίσεις για την παρουσίαση επώνυμων εταιρειών από τον χώρο της ομορφιάς και της μόδας.

Βιβλία της που κυκλοφορούν

  • Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια, εκδ. Πολύτροπον, 2009
  • Ένα Ξωτικό στον Κήπο της Ουτοπίας, εκδ. Περίπλους, 2010
  • Σαν τον Αλήτη με τη Λαίδη, εκδ. Πολύτροπον, 2012/2013
  • Ένα Μπακούρι στην Αθήνα, εκδ. Πολύτροπον, 2013
  • Το Μεγάλο Τζέρτζελο, εκδ. Πολύτροπον, 2014
  • Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια #τοδύο, εκδ. Λυκόφως 2018

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κυκλοφορήσει, πάλι από τις εκδόσεις Λυκόφως, το νέο της βιβλίο, με θέμα αυτήν τη φορά τον χωρισμό.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στέλλα Καραμπακάκη

ISBN: 978-618-5095-84-0

ΣΕΛΙΔΕΣ: 134

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 12*20

ΤΙΜΗ: 10 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ