Εισαγγελέας κατά δημοσιευμάτων για απειλητικά τηλεφωνήματα σε βουλευτές για την συμφωνία των Πρεσπών

26
Στο αρχείο η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν αναρτήσεις σε δύο ιστοσελίδες (documento και news247), σύμφωνα με το περιεχόμενο των οποίων, βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά και ανεξάρτητοι δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η κ. Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργήματων.

Σύμφωνα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ, φέρεται ως αποστολέας μηνύματος με το οποίο ζητεί από τους παραλήπτες του να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Διαβάστε επίσης:  Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».